29.4 C
Novi Sad
petak, 22 septembra, 2023

Sa kim se Ribe najbolje slažu? Kompatibilnost horoskopskih znakova

Sa kim se najbolje slaže horoskopski znak Ribe? Analiziramo uporedni horoskop Ribe i svih ostalih pripadnika Zodijaka, u potrazi za savršenim parom!

Poslednji, ali svakako ne najmanje vredan, znak Zodijaka su Ribe. Ribe zatvaraju krug. One su emotivni mistici kojima je duša uvek ispred tela. Ribe osećaju više nego što misle. Ko je idealan partner za Ribe, čuvene horoskopske emotivce – sa kim se Ribe najbolje slažu?

Da li bi se dobro slagale sa upornim Ovnom? Možda bi stabilni Bik za njih bio idealan partner ili čak vispreni Blizanac? Da li su Ribama najbolji partneri ostali vodeni znakovi, kućevni Rakovi ili mračne Škorpije? Možda ipak glamurozni Lavovi, uravnotežene Vage ili Device koje su uvek sa obe noge na zemlji? Kako bi se pripadnici znake Ribe uklopili sa vatrenim Strelcem, Vodolijom koja uvek ide ispred svog vremena ili proračunatim Jarcem?

Odgovore na sva ova pitanja možete pročitati u nastavku – Ribe kompatibilnost.

Ribe i Ovan kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Ovan.

Sa stanovišta Ribe

Ovde ne nedostaje početna privlačnost ili hemija. Možda ćete oboje biti privučeni jedno drugim, a ovo vam se može svideti u početku, posebno dok je vaš strastveni Ovan odlučan u nameri da vas pobedi.

Snažan, dominantan, nestrpljiv, agresivan, strastven, neosetljiv (po vašim standardima), vaš Ovan će vam misliti dobro, ali emocionalno su jaki poput slona i imaju lošu naviku da gaze sve što im se nađe na putu.

Koliko god se vaš Ovan trudio, ovo će verovatno uključivati povremeno gaženje vaših osećanja.

Još gore, vaš Ovan je veoma dinamičan i spontan, uvek u potrazi za avanturom, promenom i izazovom.

Jednom kad početno uzbuđenje i izazov nestane, vrlo je verovatno da će im dosaditi vaša romantična, osetljiva i nesebična priroda, te će manje obraćati pažnju na držanje njihove vatrene prirode pod kontrolom. Ako se to dogodi, ovo lako može početi da bude kao jednostrana veza sa emocionalnim nasilnikom.

Glavna stvar koju morate shvatiti u ovom odnosu sa vašeg stanovišta je da će to zahtevati mnogo kompromisa. To je prirodno i lako prihvatate – uopšte nije problem. Međutim, vaš partner nije ni približno tako vešt u kompromisima – to mu ne dolazi prirodno ili lako, pa je u mnogim aspektima ova veza “van vaše kontrole” i njen uspeh se svodi na to koliko je vaš Ovan spreman da napravi kompromis.

U velikoj meri će uspeh ove veze zavisiti od toga koliko je vaš Ovan “Ovan”! U mnogim aspektima njihov stil je potpuna suprotnost vašem, a bez čvrste komunikacije i spremnosti na kompromis ovo može biti vrlo težak odnos sa vaše strane.

Sa stanovišta Ovna

Gotovo sigurno ćete kontrolisati ovu vezu na mnogim nivoima, a vaše Ribe će vam biti lični klub obožavalaca ako se prema njima odnosite s poštovanjem i strpljenjem.

Opasnost je u tome što ste po prirodi spontani i agresivni, dok je vaš partner osetljiv i verovatno će biti emocionalno vrlo ranjiv po vašim standardima.

Ovo će verovatno biti veoma osetljiv i brižan partner, a jedno loše raspoloženje ili oštra kritika može ih povrediti daleko više nego što biste očekivali. Ako imate jak temperament, to će dodatno otežati ovu vezu.

Ribe cene snažnog i zaštitničkog ljubavnika, a vi svakako ispunjavate taj uslov. Ako počnete da kontrolišete odnos, budite svesni potreba partnera. Ne zanemarujte ih samo zato što možete.

Ako ovo uporedimo, vaše Ribe će verovatno biti neverovatno lojalne i nosiće se sa tim još dugo pre nego što se požale – Ribe gotovo uvek „idu nizvodno“ radije nego da izaberu svađu.

Ako ste Ovan koji voli konkurenciju od partnera, verovatno će se vaša razigranost u ovoj oblasti pretvoriti u indirektno maltretiranje. Budite oprezni s ovim, jer to može biti tanka linija.

Ovo je srž veze – vaše Ribe će verovatno biti neverovatno osetljiv, podržavajući i emocionalni partner – dok kao Ovan često niste u tom elementu, osim ako se na to ne primorate.

Cenite te kvalitete i nemojte ih odbacivati kao trivijalne. Ovo je možda partner koji vas najviše podržava i razume što možete pronaći – i može biti odličan kompliment za vašu hrabru i odlučnu prirodu. Samo pazite da ih ne prošetate, a da toga niste ni svesni. Ako veza postane previše jednostrana, završiće se gubitkom: vašim.

Ribe i Bik kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Bik.

Sa stanovišta Ribe

Bik Ribe je dobar par sve dok možete da cenite snage jednih drugih i da ne pokušavate da se međusobno promenite. Verovatno će vaš Bik pokušati ovo pre nego vi, pa uspeh uspeha u vezi često zavisi od njihove fleksibilnosti.

Ako se vaš Bik zaljubi u vas, obično će od vas želeti solidnu posvećenost prilično rano u vezi. Ovo je snažan i autoritativan partner, koga mnoge Ribe cene – kada odluče da žele nešto, može ih biti veoma teško odvratiti!

Oboje se dobro razumete i imate snage u oblastima koje drugom nedostaju. Veoma ste osetljivi, emocionalni i samopožrtvovani, dok je vaš partner prizemljen i praktičan. Postoji velika verovatnoća da će s vremenom vaš Bik početi da oseća da niste dovoljno praktični ili odgovorni. Da li želite dovoljno prizemnog i praktičnog partnera da želite kompromis oko ovoga?

Oboje ste strastveni, romantični i brižni, i oboje veoma lojalni – posvećenost i poverenje u partnera su u središtu oboje. Oboje ste prilično mirni i rezervisani, a često i vrlo sentimentalni.

Ne volite sukobe i u tom pogledu ste mnogo fleksibilniji od vašeg Bika. Verovatno će vas privući njihova velika snaga karaktera i pasivni otpor prema promenama. Ovo su odlične osobine ako cenite stabilnost u partneru, a vaš suptilan pristup neslaganjima često iznese i njihovu nežnu stranu (nemojte se zavaravati, ovo su neki teške osobe, ako moraju to da budu!)

Pozitivni aspekti ovoga su da će vaš Bik pružiti stabilnost i prizemljiti vas, a istovremeno učiniti da se osećate jednako sigurnim u vezi. Ovo je veoma pouzdan i fizički naklonjen partner. Sa negativne strane, možda ćete ih ponekad smatrati neosetljivim i često dominantnim (mada mnogim Ribama to više odgovara).

Novac može biti problem u ovoj vezi. Vaš Bik će verovatno biti veoma materijalistički, a vi niste. Kao i u svim drugim oblastima, kompromisom možete pružiti vrednu ravnotežu jedni drugima, ili to može biti izvor sukoba ako se s njima ne odnosi pažljivo.

Sa stanovišta Bika

Oboje se dobro razumete i imate snage u oblastima koje drugom nedostaju. Vrlo ste prizemni i praktični, dok su vaše Ribe veoma osetljive, emocionalne i požrtvovne.

Prema vašim (super visokim) standardima, ovo je prilično nepraktičan partner, a veliki deo uspeha ove veze zavisiće od toga da li se slažete s tim. Da li želite osetljivog, brižnog ‘pesnika’ za partnera?

Ovo može biti odličan tim, sve dok cenite snagu Riba. U svakodnevnim praktičnim stvarima mogu imati koristi od vašeg prizemnog zdravog razuma, ali u pitanjima opuštanja možete mnogo naučiti iz njihovog saosećajnog i idealističkog pristupa životu.

Oboje ste strastveni, romantični i brižni, i oboje veoma lojalni – posvećenost i poverenje u partnera su u središtu oboje. Oboje ste prilično mirni i rezervisani, a često i vrlo sentimentalni.

Vaše Ribe su veoma nesebična osoba, koja daje slobodno – i emocionalno i finansijski. Ako Ribe nekome pozajmljuju novac, ne očekuju da će ga vratiti, pa ćete možda imati problema da razumete ovo gledište.

Zbog ove nesebičnosti, Ribe se često iskorištavaju i imaju velike koristi od ‘zaštitnika’, ili barem nekih povremenih vodiča na zemlji. Ko je bolji od nepopustljivog i odlučnog Bika!

Ribe mrze sukobe i obično su mnogo fleksibilnije od vas u mnogim oblastima. Iako gotovo sigurno možete pobediti u bilo kojoj svađi – pokušajte da to ne učinite. Možete mnogo naučiti i poboljšati svoj život u mnogim oblastima ako razmišljate o osetljivom načinu na koji Ribe gledaju na svet.

Ribe i Blizanci kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Blizanci.

Sa stanovišta Ribe

Glavni problem ove veze je to što su Blizanci izuzetno dinamične osobe, često menjaju mišljenje iz minuta u minut, kako o tome šta žele, tako i o tome kako to žele. U međuvremenu, u poređenju sa tim, Ribe su veoma emocionalne i osetljive i verovatno će ih ovo više puta povrediti, ostavljajući osećaj dezorijentisanosti, zbunjenosti i nesigurnosti.

Uz ovo, Blizanci su veoma intelektualni i analitični, dok ste vi emocionalniji i intuitivniji. Komunikacija stoga neće biti laka ili prirodna. Često kada je “emocionalno sateran u ćošak”, prva reakcija Blizanaca je da se povuče, stvarajući začarani krug.

Oboje ste veoma fleksibilni, što je generalno dobra stvar. Nedostatak je, međutim, što oboje možete biti neodlučni, pa stoga postoji velika šansa da se vrtite u krug oko mnogih pitanja, frustrirajući se oboje, a možda čak i dovedete do dugoročnih problema s poverenjem.

Vaši Blizanci će po vašim standardima biti gotovo hiperaktivan partner, koji vodi vrlo aktivan život. Održavanje koraka sa ovim društvenim leptirom može vas iscrpiti. Iako ćete u početku biti strpljivi i tolerantni, ovo će vas zajedno sa gore navedenim razlikama dugoročno iscrpiti.

Sa stanovišta Blizanaca

Ovo je često prilično emocionalna veza i ona koja ima potencijal da vas oboje učini nesigurnim i nezadovoljnim.

Više volite da vam život bude lagan i zabavan, dok su vaše Ribe generalno mnogo emocionalno ozbiljnije i zavisnije. Ribe nude veoma duboku i bezuslovnu ljubav, sa kojom možda imate problema u vezi – kao Blizancima, malo je verovatno da će vam biti potrebna ta dubina emocionalne povezanosti da biste bili potpuno zaljubljeni u nekoga.

Velike su šanse da će ovaj spoj stvoriti začarani krug. Zbog gore navedenog ćete se emocionalno malo ugušiti. Kao rezultat toga, povući ćete se, čineći vaše Ribe nesigurnijim i emocionalno još zavisnijima. Vi ste intelektualniji, dok je vaš partner intuitivniji, pa je svaka komunikacija za zaustavljanje ovog procesa posebno izazovna.

Oboje ste veoma prilagodljivi ljudi, i to je generalno dobra stvar. U ovoj vezi, pored gore navedenih izazova, to može otežati donošenje odluka i izgradnju stabilnosti i poverenja.

Humor (vaš!) takođe može biti značajan problem u ovoj vezi. Ukratko, stvari ne shvatate previše ozbiljno, dok vaše Ribe ponekad mogu biti veoma osetljive, emocionalne i ranjive. Gotovo je neizbežno da ćete namerno povrediti ili uvrediti – možda baš u vreme kada pokušavate da razveselite svog često ozbiljnog i ponekad pesimističnog partnera.

Osim gore navedenih izazova, volite akciju, uzbuđenje, druženje i raznolikost. Većina tih koncepata iscrpljuje Ribe, često stvarajući potrebu za mirnim vremenom nasamo za punjenje baterija. Postoji opasnost da će ovo takođe stvoriti povod za svađe između vas.

Ribe i Rak kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Rak.

Sa stanovišta Ribe

Ovo je vrlo intuitivan, brižan i ljubazan spoj. Oboje ste duboko romantični i sentimentalni i intuitivno se razumete, pružajući osetljivost, nežnost, saosećanje i stabilnost koji su vam potrebni. Zaista kao stari ljubavni romani.

Vaš Rak je veoma emocionalna i ćudljiva osoba i treba mu neko ko ga može pročitati i reagovati u skladu s tim. Majstor ste empatije i uvek ćete biti uz njih, čineći idealnog partnera.

Ključna stvar koju treba znati o vašem partneru je da, iako oni reaguju osetljivo na stvari, baš kao i vi, može proći znatno duže prije nego što na njih utiču. Često mogu proći dani pre nego što vaš Rak reaguje. Nemojte pretpostavljati da su uznemireni ili srećni zbog ‘ovde i sada’.

Finansijski, vaš Rak voli da planira budućnost i izgrađuje određenu sigurnost, dok verovatno nećete biti previše zainteresovani za takve poduhvate. To je još uvek veoma vredna osobina koju tim treba da poseduje.. Za razliku od mnogih razlika u mišljenjima u ovoj oblasti, ovo verovatno neće izazvati bilo kakve svađe.

S negativne strane, u ovom spoju može postojati tako duboka i emocionalna veza da se duhovno možete izolovati od stvarnog sveta. Teško je to zaista nazvati lošom stvari – svet može da čeka! Takođe, oboje ponekad možete biti pesimisti, a ponekad možete imati poteškoća u međusobnom razveseljavanju, umesto da saosećate i tešite.

Oboje uživate u domu, tražite lojalnost i posvećenost i često više volite da ostanete unutra nego da izlazite na druženje. Oboma je ponekad potrebno vreme za punjenje baterija. Kao i u svim drugim oblastima, ovde se odlično slažete.

Sa stanovišta Raka

Idealno za vas, vaše Ribe su partner koji će upiti vaše raspoloženje, osiguravajući da ste uvek na istoj stranici i da se krećete u harmoniji. Više od svega, ovo je partner koji će vas uvek razumeti.

Ovo je fantastično intuitivno, brižno i ljubazno podudaranje. Oboje ste duboko romantični i sentimentalni i intuitivno se razumete, pružajući osetljivost, nežnost, saosećanje i stabilnost koji su vam potrebni. Ovo je jedno od vaših najboljih znakovnih podudaranja.

Verovatno ćete kontrolisati mnoge aspekte ove veze, dok vaše Ribe pružaju emocionalnu podršku i razumevanje koje vam je potrebno. Veoma efikasan spoj.

Finansijski, vaše Ribe će verovatno imati relativno malo interesa za novac (ili materijalnu imovinu), međutim vaš uticaj na ovom području pomoći će vam da izgradite solidnu budućnost.

S negativne strane, u ovoj vezi može postojati tako duboka i emocionalna veza da se duhovno možete izolovati od stvarnog sveta. Teško je to zaista nazvati lošom stvari – svet može da čeka! Takođe, oboje ponekad možete biti pesimisti, a ponekad možete imati poteškoća u međusobnom razveseljavanju, umesto da saosećate i tešite.

Oboje uživate u domu, tražite lojalnost i posvećenost i često više volite da ostanete unutra nego da izlazite na druženje. Oboma je ponekad potrebno vreme za punjenje. Kao i u svim drugim oblastima, ovde se odlično slažete.

Ribe i Lav kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Lav.

Sa stanovišta Ribe

Ono što ovu vezu čini prilično jedinstvenom je to što ishod daleko više zavisi od tretmana koji Lav pruža vama, nego od vašeg (obično je to skoro uvek 50/50).

Jedna od stvari kojima ćete se verovatno diviti kod vašeg Lava je njegova snaga karaktera, samopouzdanje i želja da se uvek organizuje i bude glavni. U tom smislu, vašem Lavu je gotovo garantovano da želi kontrolu nad većinom aspekata veze, a na mnogo načina vam to sasvim odgovara, jer se tada možete koncentrisati na širu sliku života.

Opasnost je u tome što će vaš Lav zanemariti vaše misli ili osećanja. Ovo nije partner koji će lako odustati od svađe ili koga je lako ubediti (a svakako ne ako uključuje kritiku). Uskoro ćete saznati da je izbegavanje svađa visok prioritet, a to dovodi do opasnosti da ovo bude veoma jednostrana veza. Ovo može ili ne mora biti dobro za vas.

Prelazimo na opštija područja veze Lava Ribe: oboje možete biti veoma romantični, a partnerova želja za dramatičnim može odlično komplimentirati vaš idealistički pristup životu. Oboje uživate u ljubavi, a oboje možete biti veoma kreativni.

Skloni ste introvertnosti, dok je vaš Lav definitivno ekstrovertan. Trebat će vam prostora i vremena za ponovno punjenje baterija, kako biste bili u toku sa potrebama partnera za društvenim aktivnostima. S obzirom na to vreme punjenja, verovatno ćete uživati u ovom aspektu veze.

Verovatno ćete ovog partnera smatrati povremeno napadnim, arogantnim i dominantnim. U međuvremenu, oni mogu osećati da ste previše osetljivi, skromni, sentimentalni ili emocionalni. Nijedan pristup nije ispravan ili pogrešan, samo imate veoma različite agende i poglede na život. U tom pogledu možete mnogo naučiti jedni od drugih.

Novac može biti problem u ovoj vezi. Vaš partner će verovatno imati skup ukus i verovatno nećete brinuti o novcu dovoljno da to želite da promenite. Neće biti mnogo sukoba, ali možda neće biti ni velike uštede.

Sa stanovišta Lava

Ishod ove veze daleko više zavisi od vas nego od vašeg partnera, pa ovo podudaranje čini prilično jedinstvenim (skoro uvek je 50/50). 

Vrlo je verovatno da ćete kontrolisati ovu vezu, a vaše Ribe će se sigurno složiti s tim. Zapravo, u mnogim životnim oblastima biće više nego zadovoljne s tim.

Ovo je partner koji mrzi sukobe ili trvenja i retko će osećati da je nešto vredno rasprave. S obzirom na izbor, oni će obično „ići nizvodno“, i često će više voleti partnera koji preuzima odgovornost da se nosi sa životnim nezgodama.

Vi ste potpuna suprotnost i često više volite da zauzmete stav i aktivno se borite za ono što smatrate da je ispravno ili potrebno. Ova veza stoga obojica dobro funkcioniše. Opasnost je u tome što ćete razbuktati ideje i osećanja svojih partnera, samo zato što vam je to tako lako.

Ribe su često suptilan znak. Ne ustaju i ne viču da žele nešto. Lepo pitaju i strpljivo čekaju, često ne sledeći to ako se ignoriše ili odbije. U velikoj meri, čitav uspeh ove veze zavisi od toga da li ćete se obučiti da priznate ona vremena kada vaš partner želi reč, i da ih saslušate – i povremeno ljubazno ustupite njihovim željama.

Vi ste kralj ove džungle, a sa tim položajem dolazi i odgovornost – da brinete o svojim podanicima i da se brinete o njima. Ovo nije partner sa kojim možete biti sebični. Pružiće vam beskrajnu ljubav, predanost, poštovanje i divljenje – i dvostruko ako vide da ste osetljivi i pošteni.

Ponekad možete da vidite svog partnera kao neodlučnog, neodređenog i podaničkog (osobine koje, ako ste iskreni, verovatno vam se sviđaju u partneru!) Međutim razlog za to je to što su Ribe sanjari i često gledaju na svet kao privremenu iluziju (i filozofski su u pravu). Retko osećaju potrebu da se svađaju oko „ovde i sada“ i često žele da razmotre svoje emocije pre donošenja odluke. Takođe uživaju stavljajući druge ispred sebe.

Gore navedeno će se manifestovati u gotovo svim aspektima vašeg odnosa Lava Ribe. Na primer, materijalnim stvarima pridajete daleko veću vrednost, dok izgleda da ovom partneru nisu potrebne. Jednostavna ljubavna poruka učiniće im više od skupocenog poklona bez razmišljanja. Zato ne pokušavajte da ih impresionirate u pogrešnom smeru. Ako nešto čuvaju, to je za misao i davaoca, a ne za dar.

Kao još jedan primer, oni mogu biti neverovatno nesebični i davati i često će se potruditi da pomognu nekome, bilo da je to prijatelj ili stranac. Isto tako, oni su emocionalno impresivni – emocionalni sunđer, koji uvek preuzima raspoloženje onih u blizini.

Vi ste srdačna i velikodušna osoba, i možete biti veoma dominantni i zaštitnički nastrojeni. Sve ovo savršeno funkcioniše sa ovim partnerom. Drugi aspekti vaše ličnosti, međutim, ne funkcionišu dobro. Vaša žestoka narav potpuno će isključiti i uplašiti vaše Ribe. Ovo nije partner sa kojim se morate boriti, pa pokušajte da držite tu narav dalje od njih.

Prelazimo na opštija područja veze Lava Riba: Oboje uživate u ljubavi i oboje možete biti veoma romantični. Vaša želja za dramatičnim može komplimentirati idealističkom pristupu vašeg partnera životu. Oboje ste često visoko kreativni.

Ekstrovertni ste, dok će vaše Ribe verovatno biti prilično introvertne i treba im prostora i vremena da se napune kako bi bile u toku sa vašim potrebama za društvenim aktivnostima. Možda mislite da je vaš partner previše osetljiv, skroman, sentimentalan ili emotivan. Sve u svemu, mogu vam se činiti „ranjivima“. U međuvremenu, možda će vas videti kao upornog, arogantnog i dominantnog.

Novac može biti problem u spoju Lavova i Riba, jer volite da trošite, a vašeg partnera malo interesuju finansijska pitanja. Malo je verovatno da ćete biti kritikovani zbog ekstravagantne potrošnje, ali iz istog razloga nećete biti utemeljeni niti ohrabreni da štedite.

Ribe i Devica kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Devica.

Sa stanovišta Ribe

Verovatno ćete u ovoj vezi videti stvari jasnije nego vaš partner. Suština situacije je da vaš partner misli, dok vi osećate. Verovatno vas je privukla njihova inteligencija i zdrav razum, dok su oni smatrali da je vaša romantična i brižna priroda jednako privlačna. U mnogim aspektima savršeno se uklapate.

Ovo je veoma praktičan, prizemljen i produktivan partner, koji uvek analizira, poboljšava i unapređuje performanse i prati napredak. U međuvremenu, jednostavno niste zabrinuti zbog ovakvih privremenih svakodnevnih stvari, radije se fokusirate na veća pitanja, značenja i potencijale života.

Možda mislite da je vaša Devica radoholičar i često biste poželeli da pogledaju s puta da vide prirodu. Prihvatate ih takvima kakvi jesu i pokušajte da im date prostora da urade svoje, dok im nudite emocionalnu podršku kao što samo Ribe mogu. Uvek ste tu za svog partnera, koji zauzvrat ponekad može biti hladan ili udaljen, što vas može učiniti nesigurnima.

Kad stvari budu dobre, osetićete da ste upoznali svoju srodnu dušu. Međutim, na mnogo načina ste potpune suprotnosti i često ne vidite oči u oči. Svako od vas bi mogao mnogo naučiti od drugog, međutim postoji nekoliko prepreka na tom putu. I ne samo to što ćete međusobno mnogo frustrirati!

Možda ćete otkriti da je vaš partner veoma pedantan, metodičan i organizovan. Ne uvek fizički, ali gotovo sigurno psihički. Verovatno biste poželeli da vam se otvaraju češće, i verovatno osećate da su upravo oni trenuci u kojima treba da slede svoje srce ona koja uvek slede svoju glavu.

Devica je često opsednuta traženjem savršenstva, a neophodan korak ka tome je biti vrlo samokritičan, a često i jednako kritičan prema drugima. Verovatno ćete dobiti mnogo podsetnika o praktičnim zadacima i navikama na koje mislite da biste se trebali usredsrediti, a ponekad bi isporuka mogla biti donekle štetna.

Ovo je složena i na neki način okrutna utakmica. Svideće vam se određeni aspekti ove veze, a neće vam se dopasti mnogi drugi. Neće biti mnogo ružnih svađa, ali može biti mnogo postepeno rastuće frustracije.

Pitanja poput novca verovatno će izazvati trvenja u partnerstvu Riba Devica. Vaš partner će verovatno redovno izbalansirati svoju čekovnu knjižicu i neće je ostaviti dok sve ne bude savršeno. Verovatno smatrate da je ovo pomalo opsesivno i da ste zadovoljni svojom finansijskom situacijom, znajući da se takve stvari uvek odvijaju same od sebe.

Vrlo je verovatno da biste učinili ili dali bilo šta za ovog partnera. Vi ste njihov najveći obožavalac i uvek ste tu za njih, pa ipak izgleda da ponekad ne možete da se pozabavite njihovom frustracijom. Umesto toga, čvrsto se držite uverenja da će bezuslovna ljubav pobediti sve.

Ovo svakako nije zao ili neprijatan partner, a ovaj odnos je samo mali korak od savršenog, samo ako bi vaša Devica sledila njihovo srce i prestala da se opseda usputnim detaljima ovde i sada.

Sa stanovišta Device

Devica Ribe je složena i na neki način okrutna veza. Svideće vam se određeni aspekti ove veze, a mrzećete mnoge druge. Neće biti mnogo ružnih svađa, ali može biti mnogo postepeno rastuće frustracije.

U početku su vas partneri verovatno privlačili romantičnom i brižnom prirodom, dok su oni privlačili vašu inteligenciju i zdrav razum. Oni donose fantaziju, vi donosite praktičnost. U mnogim aspektima savršeno se uklapate.

Nedostatak je što se ponekad čini da ne možete početi da se razumete. Kad stvari budu dobre, osetićete da ste upoznali svoju srodnu dušu. Međutim, na mnogo načina ste potpune suprotnosti:

Vidite drvo i ocenjujete ga u odnosu na druga stabla zbog simetrije i savršenstva oblika, ukorite sebe 20 sekundi kasnije što ste izgubili vreme, pa se vratite na pisanje te liste za kupovinu. U međuvremenu, vaše Ribe vide drvo, zamišljaju šumu, razmišljaju o tome kao metaforu za empatiju i izolaciju, a nakon dva dana rastresenosti postaju tužne zbog toga.

Koren većine svakodnevnih problema iz vaše perspektive je to što vaše Ribe na život gledaju kao na privremenu iluziju i kao takve veoma malo brinu o „ovde i sada“, materijalnim dobrima, snalaženju, napornom radu, organizovanju život ili 100 drugih malih stvari koje su vam važne.

Svakodnevni život i praktične stvari često jednostavno ne zanimaju ovog partnera. Takođe su vrlo nesebični i saosećajni, i gotovo ih je nemoguće mrzeti zbog toga. Na nekom nivou ne možete a da ne osetite da oni zaista imaju najbolji pristup, i često se divite njihovom idealističkom i sanjivom pristupu životu. Ipak, još uvek ne možete sebi naterati da ga sledite.

Iako se obožavate i poštujete druge veštine, jednostavno nemate mnogo koristi od toga. Imate zdrav razum dok vam je partner sanjar. Vi pišete spiskove dok vaš partner piše poeziju. Volite red i vaš partner se prilično oseća sa haosom. Cenite produktivnost i morate da budete zaposleni, dok je vašem partneru sasvim ok da duže vreme ne radi.

U ovome postoje neki pozitivni aspekti, ne samo to što ste oboje fascinirani stilom drugog (čak i ako ne možete da verujete da neko može tako da živi!) Svako od vas bi mogao puno naučiti od drugog, međutim ima nekoliko prepreka na tom putu. Ne najmanje važno što ponekad beskrajno nervirate i frustrirate jedno drugo!

Novac će verovatno biti glavni problem u vezi Devica Riba. Ukratko, vama je stalo do toga, a vašem partneru jednostavno nije. Verovatno vas zovu štedljivim ili opsesivnim, a vi ih verovatno neodgovornim.

Mentalno ste uredni i pedantni i verovatno ćete ovog partnera videti kao veoma neorganizovanog i lenjeg. Ne verujete emocijama i ne volite da izražavate svoja osećanja tamo gde je to moguće. Verovatno vam partner često predlaže da sledite svoje srce umesto da analizirate stvari.

Možete biti kritični, a vaš partner je vrlo osetljiv i lako ga je povrediti. Verovatno je da ste nekoliko puta dnevno povređivali njihova osećanja, i iskreno, poželeli biste da ih nemaju toliko. U međuvremenu, oni mogu postati nesigurni i sve zavisniji, stvarajući začarani krug.

Ribe su veoma ‘ranjiv’ znak i gotovo ćete sigurno osetiti da ste im potrebni više nego što su vam oni potrebni. Gotovo je nemoguće mrzeti tako brižnu, nesebičnu i saosećajnu osobu. Vrlo intuitivno, vaš partner će uvek znati kako se osećate i uvek će biti tu da vam pruži podršku. Oni su vaš najveći obožavatelj. Vrlo je verovatno da ćete se na kraju osećati krivim i osećati da ste nekako sami za to krivi.

U tom pogledu, to je začarani krug, gde iscrpljujete jedno drugom samopouzdanje i energiju, iznoseći najgore jedni u drugima, ali se nikada zaista ne svađate i verovatno ne želite da odustanete od veze u kojoj se međusobno komplimentirate dobro. 

Ribe i Vaga kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Vaga.

Sa stanovišta Ribe

U ranim fazama Vaga Riba je obično vrlo romantičan spoj. Oboje ozbiljno shvatate ljubav i uživate u dubokoj i smislenoj vezi sa partnerom. Glavna oblast teškoća je u tome što oboje najbolje uspevate sa partnerom koji ima jaču ličnost i koji je malo manje idealističan od vas.

Oboje cenite lepotu i romantiku, a možete biti veoma ljubazni i sentimentalni. S negativne strane, oboje ponekad možete biti nedovoljno samopouzdani i neodlučni.

Vaša Vaga je diplomatska i brine se o poštenosti, dok ste vi brižni i fleksibilni. Razgovor može postati izvor frustracije, što u početku može biti iznenađujuće, jer ste između ostalog i fleksibilni i obzirni komunikatori.

Problem u ovoj oblasti je što sudite srcem, dok su vaše Vage mnogo objektivnije i analitičnije. Iako ovo zvuči kao trivijalna razlika, često stvara poteškoće u kompromisu jer se vaše emocionalne i intuitivne odluke možda ne podnose objektivnoj analizi. Vaša Vaga ima mnogo više poteškoća da veruje svojim emocijama za donošenje odluka.

U tom pogledu, kompromisi i neslaganja mogu biti frustrirajući za vas oboje. Možda ćete osetiti da vaš partner analizira sve, dok oni mogu misliti da se previše oslanjate na svoju intuiciju. Oboje ponekad možete biti neodlučni, što komplikuje ovu situaciju.

Verovatno ćete otkriti da vaša Vaga nije toliko osetljiva kao vi, pa će vam ponekad biti pomalo hladna, nebrižna ili površna prema vašim standardima.

Vaša Vaga je otmen i sofisticiran partner, često uživa u modi i ima mnogo garderobe. U međuvremenu ćete verovatno biti manje zainteresovani za takve stvari, a verovatno ćete smatrati da je nepotrebno nadmetanje za društveni status krajnje površno i preterano društveno.

Slično tome, vašoj Vagi će se verovatno svideti veoma zauzet društveni život, dok vam često treba prostora i vremena za punjenje. Mogu postojati neslaganja oko toga da li da izađete ili ostanete unutra, sve dok ne razumete jedni druge i ne napravite kompromis u ovoj oblasti.

Sa stanovišta Vage

U ranim fazama ovo je obično vrlo romantična veza. Oboje ozbiljno shvatate ljubav i uživate u dubokoj i smislenoj vezi sa partnerom. Glavna oblast teškoća je u tome što oboje najbolje uspevate sa partnerom koji ima jaču ličnost i koji je malo manje idealističan od vas.

Oboje cenite lepotu i romantiku, a možete biti veoma ljubazni i sentimentalni. S druge strane, oboje ponekad možete biti nedovoljno samopouzdani i neodlučni.

Razgovor može postati izvor frustracije, što u početku može biti iznenađujuće, jer ste i fleksibilni i obzirni u komunikaciji. Međutim, ovo često može biti najslabije područje u vezi Vaga Riba.

Vi živite više u svojoj glavi, dok vaše Ribe žive više u njihovom srcu. Iako ovo zvuči kao trivijalna razlika, vaš objektivni i analitički stil stvorit će poteškoće u kompromisu sa vašim emocionalnim i intuitivnim Ribama, koje često imaju mišljenja koja se ne drže objektivne analize.

U tom pogledu, kompromisi i neslaganja mogu biti frustrirajući za vas oboje. Oboje možete biti i prilično neodlučni, što komplikuje ovu situaciju.

Vi ste prizemniji i praktičniji od svog partnera i verovatno ćete kontrolisati mnoga svakodnevna područja veze. Vaše Ribe će verovatno biti vrlo fleksibilne i sasvim u redu s ovim. S druge strane, možda ne želite stalno takvu dominantnu ulogu, posebno ako to rezultira time da vas partner smatra previše čvrstim ili neosetljivim.

Veoma ste društveni, dok će vaše Ribe verovatno biti daleko introvertiranije. Može doći do neslaganja oko toga da li da izađete ili ostanete kod kuće. Potrebno vam je mnogo kontakata sa ljudima, dok će vaše Ribe verovatnije uživati u miru i spokoju doma, potrebno im je mnogo vremena da se napune. Možda ćete ih smatrati vrlo povučenim, u tom slučaju to nemojte shvatiti lično – oni beže iz sveta, a ne vi.

Slično tome, verovatno ćete uvek uživati u najboljem izdanju, biti u toku sa modom i održavati veliku garderobu. U međuvremenu, vaše Ribe verovatno neće previše obraćati pažnju na takve stvari, pa će vas u tom pravcu smatrati preterano društvenim ili površnim.

Sve u svemu, ovaj partner će vam se možda učiniti previše zavisnim ili ranjivim, a možda i nedovoljno sofisticiranim za vaš ukus. Vaše Ribe će verovatno biti daleko osetljivije od vas, koje ćete takođe dugoročno iscrpiti

Ako se oboje možete prilagoditi stilu partnera, ovo je odnos koji će se vremenom stalno poboljšavati i na kraju parirati bilo kojoj drugoj vezi.

Ribe i Škorpija kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Škorpija.

Sa stanovišta Ribe

Ovo je jedno od onih savršenih podudaranja zbog kojih drugi mogu biti ljubomorni (nikome nećemo reći za vas!) Povezaćete se sa ovim partnerom na veoma dubokom i zadovoljavajućem nivou, često znajući šta drugo misli ili oseća u bilo koje vreme.

Škorpije se često ne prikazuju kao vođe, ali realnost je da su više nego sposobne da preuzmu vođstvo ako to žele. U slučaju vaše veze, verovatno ćete često ceniti neverovatnu unutrašnju snagu svojih partnera – oni mogu da podnesu sve što im život baci – pogotovo ako pored njih imaju brižnog partnera poput vas.

Škorpija je izuzetno posvećen i zaštitnički partner, upravo ono što vam treba. Nemojte se iznenaditi ako će vaš partner učiniti bilo šta da spreči druge da vas iskoriste. Pogledajte šta je to – kako pokazuju da im je stalo – zaštitništvo, a ne podlost.

Vi ste daleko fleksibilniji partner u ovoj vezi. Tvrdoglavost u Škorpionu element je koliko je njihov karakter snažan, pa čak i ako vam se ovaj aspekt ne sviđa uvek, zapamtite da je to neophodan deo paketa koji generalno ima brojne pozitivne strane koje ćete bez sumnje zavoleti i diviti se.

Ovo je vrlo intenzivan partner, koji povremeno može biti ćudljiv, pa čak i pomalo paranoičan. Vi ste jedan od retkih ljudi koji imaju intuiciju i strpljenje da ih nateraju da se otvore kada su povređeni ili iznervirani. Dobro iskoristite taj dar i ovaj partner će uskoro shvatiti da zaslužujete njihovo poverenje i više nego će mu se odužiti.

Oboje možete biti posesivni i oboje ste više nego sposobni da shvatite tu posesivnost i steknete sigurnost iz toga, umesto da se uvredite.

Oboje možete biti veoma romantični, ceniti privatnost i nemate problem da postavite jedno drugo ispred svih ostalih. Verovatno ćete oboje biti prilično duhovni ljudi.

Za druge, svako može imati osećaj misterije o vama, mada to u vašoj vezi niko od vas dvoje ne može primetiti. Međutim, ako imate zajedničke prijatelje, oni će to možda prokomentarisati.

Sa stanovišta Škorpije

Vaša snaga i zaštita savršeno funkcionišu sa ranjivom i nesebičnom prirodom vaše Ribe. Uvek će vas staviti na prvo mesto, a zauzvrat ćete sprečiti druge da ih iskoriste. Oboje možete učiniti da se drugo oseća potpuno bezbedno (često nije lak zadatak za većinu drugih znakova).

Oboje ste izuzetno lojalni i možete biti veoma posesivni. Često se na ovo gleda kao na negativnu stvar, ali u ovoj vezi će svakome od vas pomoći da se oseća sigurno i potrebno. Ovo je partner za koga nikada nećete posumnjati da je pokušao da vas povredi, i čija će blaga priroda u vama izvući ono najbolje.

Povezaćete se sa ovim partnerom na veoma dubokom i zadovoljavajućem nivou, često znajući šta drugo misli ili oseća u bilo kom trenutku. Ako više volite emocionalnu ili finansijsku kontrolu nad odnosima, ovaj partner će verovatno biti vrlo prijatan.

Oboje cenite privatnost i jedni druge ćete staviti ispred svih, oboje ste duhovni, romantični i ponekad emocionalno zavisni. Oboje ćete prepoznati ta vremena i biti tu jedno za drugo.

Ovo je povezano sa Rakom kao vašim najboljim podudaranjem, iako je na mnogo načina čak i komplementarniji meč. Jedino potencijalno upozorenje ovde je da ne potcenjujete da vaše Ribe ne vole sukob i rasprave. Veoma su lojalne, do te mere da daju sve od sebe za vezu, ali ako ih gurnete preko te ivice, mogu „odustati“ i otići.

Ribe su pomalo zloglasne po tome što samo „odlaze i nikada se ne vraćaju“ ako su dovoljno dugo nesrećne. Iako to može iznenaditi i zbuniti manje intuitivnog partnera, imaćete dosta znakova upozorenja.

Ne budite tvrdoglavi sa ovim partnerom, podsetite se svih načina na koje vam se prilagođavaju. Oslobodite svoj bes na ostatak sveta i preskočite ih. Vrlo je verovatno da su previše dobri da bi se odgurnuli sitnim prepirkama. Negujte ih i zaštitite, kao što samo Škorpija može.

Ukratko, ovo je jedno od onih savršenih podudaranja koje će verovatno izazvati ljubomoru drugih!

Ribe i Strelac kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Strelac.

Sa stanovišta Ribe

Ono što ovaj odnos čini posebno izazovnim je to što ćete se na površini mnogo dopasti i diviti se snagama jedni drugih i verovatno će postojati neka čvrsta fizička privlačnost.

Oboje ste veoma prilagodljivi ljudi, pa izgleda da bi sve trebalo da funkcioniše. Međutim, vaše ličnosti su veoma različite i ponekad će jedna drugoj pokazati najgore.

Jedan od korena problema sa mečem Ribe Strelac je fanatična potreba vaših partnera da budu iskreni i direktni, u kombinaciji sa vašom osetljivošću i potrebom za emocionalnom vezom.

Sanjate dok je ovaj partner izvršilac i možda ćete ih videti kao nebrižne ili čak osobu koja vas povređuje. Ovo je nusproizvod njihove direktnosti i nemaju nameru da budu uvredljivi.

Vaš Strelac je partner koji voli uzbuđenje i izazov. Vole da zgrabe život obema rukama i tresu ga, uživajući u impulsivnom delovanju i prelazeći mostove dok im dolaze. Poređenja radi, vrlo ste konzervativni i skloni ste mnogo više da brinete o budućnosti. Možda ćete na ovog partnera gledati kao na nepromišljenog, dok se pitate kako mogu ostati tako bezbrižni i neoštećeni!

Slično, ovo je partner koji voli druženje. Možda će vam ovo smetati i verovatno ćete osetiti da vaš odnos nema nivo intimnosti koji biste voleli. Kao i u drugim oblastima, kompromis je ključ, mada može biti teško (posebno za vašeg partnera) da se uvek nađete u sredini po takvim fundamentalnim pitanjima.

Vaš partner će verovatno biti veoma oprezan u preuzimanju obaveza, a ovo dodato gore navedenim faktorima neće vam dati nivo sigurnosti koju volite od partnera. U međuvremenu, vaše emocije će verovatno zbuniti vašeg Strelca.

Sve u svemu, verovatno je da je ovo partner koji će učiniti da se osećate zapostavljeno i ljubomorno prilično rano u vezi, a to će se vremenom pogoršati, a ne poboljšati, osim ako se ne potrudite da razumete jedno drugo i napravite kompromis.

Strelac je brižan znak, ali obično u rukama, više nego u emocionalnom smislu – pa samo “truđenje” često neće pomoći i dovesti samo do frustracije – osim ako ne znaju tačno kako i gde da pokušaju.

Sa stanovišta Strelca

Verovatno ćete ovog partnera smatrati veoma fizički i seksualno privlačnim i možda pomalo misterioznim.

Oboje ste skloni filozofiji, mada ćete verovatno imati veoma različita gledišta o većini tema. Ovo može stvoriti neke fascinantne rane razgovore.

Oboje ste veoma fleksibilni i prilagodljivi, i oboje volite razumnu količinu ličnog prostora u vezi. Ova veza sama po sebi daje odnosima prilično čvrst temelj međusobne tolerancije.

Međutim, vaše ličnosti su veoma različite i to će verovatno biti vidljivo u roku od nekoliko minuta, ako ne i sati.

Vrlo ste samouvereni – direktni, smeli i spontani. Poređenja radi, vaš partner je veoma rezervisan i skroman.

Što se tiče razgovora, hrabri ste, tupi i ponekad više zainteresovani da govorite istinu nego da štedite nečija osećanja ili ego, dok su vaše Ribe mnogo sklonije da kažu šta je ljubazno ili prijateljsko. Zbog toga će vas ponekad možda smatrati grubim.

Oboje možete biti nepraktični, iako na različite načine. Vi radite dok je vaš partner sanjar. Ponekad ćete skakati bez gledanja, dok će vaše Ribe sanjati o skoku.

U svim oblastima ste vrlo otvoreni, spontani i avanturistički nastrojeni, dok su vaše Ribe mnogo konzervativnije i opreznije.

Verovatno ćete doći da se divite svojim požrtvovanim i brižnim stavovima, baš kao što će se i vaše Ribe diviti vašem samopouzdanju i želji za životom.

Do sada ove razlike čine zanimljivu vezu u kojoj svaki od vas donosi različite snage u tim.

Dugoročni izazovi u ovoj vezi vrte se oko emocionalnih razlika. Ribe vole visok nivo emocionalne povezanosti i možda će vam se učiniti da ste udaljeni ili da vam nedostaje u ovoj oblasti, možda osećajući da njihova osećanja ne shvatate ozbiljno.

U međuvremenu ćete verovatno osećati da je vaš partner previše osetljiv, ponekad zbunjujući i često depresivan. Ribe mogu biti prilično samosažaljevajuće, posebno kada nisu sigurne u vezi, a vaša otvorena i ponekad koketna ličnost neće im pomoći da se osećaju sigurno. Ovo je partner kome ponekad nedostaje samopouzdanje, pa im je često važno davati komplimente.

Ukratko, možda ćete ovog partnera ponekad smatrati emocionalno zavisnim, dok će vas možda doživeti kao sebičnog ili nepromišljenog.

Realnost je da ste previše različiti da biste gledali oči u oči, a da pritom ne uložite svestan napor da se razumete i napravite kompromis.

Ribe i Jarac kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Jarac.

Sa stanovišta Ribe

Ribe Jarac je odlična i skladna kombinacija vaše mašte, vizije i romantične prirode sa Jarčevim ambicioznim i praktičnim pristupom životu.

Ovo je verovatno bilo brzo i lako prijateljstvo pre nego što se krenulo dalje. Na istoj ste stranici i suštinski verujete i razumete jedni druge.

Vaš prizemni Jarac će vas prizemljiti i pružiti praktičnost vezi, dok im vi donosite idealistički i emocionalniji pogled i romantiku, oboje nalazeći veće ispunjenje u životu zahvaljujući onom drugom.

Vaš partner je ambiciozniji, dok ste vi maštovitiji, intuitivniji, osetljiviji i empatičniji, što čini čvrst i pouzdan tim. Emotivniji ste od svog Jarca, međutim oni su veoma strpljivi i pomoći će vam u svim nesigurnostima, tako stabilni i lojalni.

Jarac nije baš romantičan ili osetljiv znak, osim ako nisu sa pravim partnerom, i tu vi ulazite, neprestano ih inspirišući u tom pravcu. Slično tome, oni imaju jaču ličnost, koja može pružiti strukturu i razumevanje stvarnosti koja vam ponekad nedostaje. Cenićete ovog partnera koji zna kuda ide i ima korak po korak plan kako doći do njega.

Jedino područje potencijalnog sukoba odnosi se na novac. Možda vam se neće dopasti ili nećete razumeti njihovu zaokupljenost materijalnim dobrima ili društvenim statusom, dok oni neće razumeti vašu velikodušnost ili želju da pomognete drugima pre sebe. Oboje možete mnogo naučiti jedni od drugih u tom pogledu, i oboje ćete imati koristi od kompromisa.

Oboje ponekad možete biti nesigurni (više spolja, a Jarac više ispod površine), a ovo je partnerstvo u kome ćete oboje imati koristi od stalnog komplimentisanja i ohrabrivanja jedno drugog.

Sa stanovišta Jarca

Ribe su veoma brižan, osetljiv i saosećajan partner i verovatno ćete se diviti njihovoj intuiciji i sposobnosti da predvide stvari pre nego što se dogode.

Oni su takođe veoma dobri u pružanju emocionalne podrške i sigurnosti, što će vas učiniti sigurnijima u sebe, a inspiriše vas da izrazite svoja osećanja više nego što će to učiniti većina drugih partnera.

Vi ste praktični i prizemni, dok su vaše Ribe emocionalnije i romantičnije, oboje unose ravnotežu u živote drugih. Kao i u mnogim drugim aspektima ove veze, oboje možete mnogo naučiti iz kompromisa i susreta u sredini.

Oboje ponekad možete biti nesigurni, a ovo je partnerstvo u kome ćete oboje imati koristi od stalnog komplimentiranja i ohrabrivanja jedno drugog.

Budite svesni da ćete verovatno imati dominantniju ličnost, a ovo je partnerstvo koje najbolje funkcioniše ako ne preuzmete kontrolu nad svime, čak i ako to ponekad bude primamljivo.

Glavna potencijalna oblast sukoba u ovoj utakmici je oblast finansija i novca. Ribe su duhovne, a vi ste materijalisti i moraćete da shvatite da ih jednostavno ne inspirišu imanja ili bogatstvo.

Ribe često samo žele da pomognu drugima (bez obzira na to da li ih očigledno koriste) i to vas može zbuniti. Nemojte se iznenaditi ako odete da platite račun ili kupite novu sitnicu samo da otkrijete da su pozajmili sav vaš novac nekome!

U ovoj oblasti možete smatrati da su Ribe rasipne, dok vas vide kao izrazito materijalističkog i možda čak sebičnog. Kao i u drugim oblastima, divićete se svom partneru, čak i ako ne želite da to budete! Kompromis može biti zadovoljavajući za vas oboje ako negde nađete sredinu.

Ribe i Vodolija kako se slažu?

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prva polovina posmatra stanovište horoskopskog znaka Ribe, a druga stanovište horoskopskog znaka Vodolija.

Sa stanovišta Ribe

Ribe Vodolije su ponekad loš par. Svakome od vas može biti teško da dobije ono što želi, a još manje ono što vam treba od ovog partnerstva.

Kao i kod svih spojeva sa malim brojem bodova, veza svakako može dobro funkcionisati ako ste oboje spremni na kompromis u ključnim oblastima, u ovom slučaju, međutim, veća je verovatnoća da ćete to prihvatiti vi nego vaš Vodolija.

Postoje neki izuzeci koji mogu učiniti ovaj spoj upotrebljivijim sa vaše strane. Na primer, ako procenite da ste naročito uspešni u životu, ovo podudaranje može uspeti, jer vam pitanja samopoštovanja i samopouzdanja neće biti ni približno tako fundamentalna kao što bi inače.

Slično, ako je vaš Vodolija posebno osetljiv ili je doživeo neki oblik traume, oni često cene vaš empatičan i negujući stil mnogo više nego što bi inače. U nedostatku ovih situacija, ovaj odnos će se verovatno dugoročno suočiti sa nekim izazovima.

Vodolija će vam se verovatno dopasti. Njihov brzi um, artikulisana priroda, stalni tok ideja i interesa – generalno će vam se partner činiti kao neka vrsta neotkrivenog genija. Takođe je moguće da delite neke interese, možda u kreativnom ili metafizičkom pravcu.

Kako stvari napreduju, vaš Vodolija će početi da deluje pomalo nedostupno – udaljeno i verovatno nezainteresovano. Vi ste vrlo fleksibilna osoba i trudićete se da im se prilagodite. Gde god da dajete i uzimate u ovoj utakmici, uglavnom ćete davati vi. Naravno, s tim nećete imati velikih problema u kratkom roku.

Možda ćete imati problema sa suočavanjem sa čestim ometanjem Vodolije i smatrate da vas oni često ne stavljaju na prvo mesto. Za razliku od emocionalnijih znakova, oni mogu biti zaokupljeni poslom i „zaboraviti“ na zemaljske odgovornosti. (Ne shvatajte ovo lično! Kada su Vodolije u poslu, mogu čak i da „zaborave“ na stvari poput jela!)

Slično tome, oni mogu delovati previše objektivno ili grubo u proceni, bez osećaja ili saosećanja. Da ovo razjasnimo, oboje možete biti veoma brižni ljudi, međutim vaši pristupi su veoma različiti. Više volite da pomažete ljudima jedan na jedan, dok je vaša Vodolija daleko više zainteresovana za opšte dobro, često se pojavljuje nebriga u situacijama jedan na jedan, poput odnosa.

Sve u svemu, postoji šansa da vam se ovaj partner učini suviše hladan i analitičan na nivou jedan do jedan, a takođe će biti i mnogo tvrdoglaviji nego što se na prvi pogled čini. Na kraju ćete morati da se žrtvujete da biste uspeli.

Sa stanovišta Vodolije

Dok su Ribe duhovne i često emocionalno intuitivne do te mere da su „vidovite“, vi ste intelektualni, slobodoumni i radikalni.

Možda ste oboje zaintrigirani drugim poklonima u ovoj oblasti, ali preklapanje sa stanovišta veze je prilično nula. Iako oboje možda imate interes za okultno ili metafizičko, što je obično prilično irelevantno kao osnova odnosa.

Vi ste intelektualni znak (vazduh), a Ribe su emocionalni (voda). Što je još važnije, možda ste najmanje emotivni od svih horoskopskih znakova, a Ribe su jedne od najemotivnijih. Ovo ima širok raspon uticaja na sva područja načina na koji svako od vas vodi odnose.

Kao i kod svih izazovnih spojeva, i dalje može dobro funkcionirati ako ste oboje spremni na kompromis u ključnim oblastima, u ovom slučaju, međutim, verovatno je da će vaše Ribe biti u redu s tim više od vas, pa stvari uglavnom imate pod svojom kontrolom.

U početku ovaj odnos može izgledati savršeno. Našli ste divno brižnog, negovajućeg i podržavajućeg partnera. Kako vreme prolazi, možda ćete otkriti da je druga strana svih ovih dobrih stvari to što i oni mogu biti veoma zavisni, krhki i posesivni po vašim standardima.

Možda će vam skromna i intuitivna priroda Riba biti fascinantna. Koncept korišćenja intuicije može imati veliku privlačnost. Ali, ta fascinacija može postepeno prerasti u zbunjenost i povremeno u frustraciju, jer shvatate da su, umesto da ste samo nadareni, zaista i sa druge planete!

Ribe tipično mnogo više daju u odnosima (nijedan drugi znak nije nesebičniji). Daće vam deo njih, i iskreno, malo je verovatno da će vam to biti lako uzvraćeno. Malo je verovatno da će vaš stil biti toliko zavisan u ranoj vezi.

U ovom i mnogim drugim aspektima postoji opasnost da ovo postane prilično jednostrana veza, sa vašim Ribama koje se savijaju unazad kako bi vas usrećile i popravile sve rascepe.

Dok ste skloni da uvek imate racionalnu osnovu za ideju ili argument i skloni ste da na sve gledate objektivno. Uvidećete da su vaše Ribe često iracionalne, ponašaju se uglavnom na osnovu emocija i gledaju subjektivno na većinu stvari.

Oboje možete biti veoma brižni ljudi, međutim vaši pristupi su veoma različiti. Vaše Ribe više vole da pomažu ljudima jedan na jedan. Dok je veća verovatnoća da ćete biti zainteresovani za opšte dobro i širu sliku, često se pojavljujući gotovo bezbrižni u situacijama jedan na jedan. Klasičan primer emocionalnog naspram intelektualnog pristupa životu.

Ukratko, vaš partner će verovatno biti previše emotivan i osetljiv za vaš ukus, oličavajući mnoge aspekte onih osobina koje vam se ne sviđaju – previše je osetljiv, lako se uvredi, prilepljiv je, romantičan itd.

Ključ ovog odnosa je razumevanje i spremnost na kompromis. To svakako može da funkcioniše, i to dobro, ali oboje morate da budete spremni za susret u sredini. Vrlo je verovatno da će vaše Ribe biti voljne da to učine, a vi?

Ribe i Ribe kako se slažu?

Izuzetno duhovno i sanjivo podudaranje, postoji veliki rizik da oboje budete toliko vezani i emocionalno zavisni od drugih da gubite sopstveni identitet zbog svoje emocionalne veze.

Izgubiti se u emocijama je divna stvar, ali to će biti rolerkoster, a ne ravna ili glatka cesta. Oboje ste skloni tome da budete pesimistični i lako depresivni, i oboje hranite emocije drugih. Rezultat ovoga je da je ovo često podudaranje koje gravitira prema negativnim pravcima i osećanjima.

Oboje ste veoma posvećeni ljubavnici, oboje ne volite previše strukture ili ograničenja i oboje cenite mir i harmoniju u vašim životima. Uživaćete u zajedničkom povlačenju iz sveta radi punjenja baterija.

Vredi posebno napomenuti, ovo je spoj koji u velikoj meri zavisi od mesečevih znakova. Vodeni mesečevi znakovi bili bi loša stvar, ako bi se krenulo ka nižim rezultatima, gde bi jedan zemaljski mesec sa drugim kompatibilnim mogao lako biti viši. Često je vredno proveriti ovo.

Seks Riba i Riba

Intenzivan i duhovan spoj – oboje intuitivno znate šta druga osoba želi i vaš prirodni stil je idealan za to. Ako ranije niste uživali u suočavanju sa svetom, sigurno nećete doživeti ovo!

Važno je napomenuti da ovde gledamo samo sunčeve znakove. Postoji mnogo drugih planeta koje mogu imati jednak ili veći uticaj na nečiju ličnost. Ima smisla, jer su na kraju svi naravno jedinstveni. Generalizovanje samo na osnovu sunčevih znakova može stoga biti pogrešno.

Da bismo u potpunosti razumeli nekoga ili koliko ste kompatibilni sa njima, moramo da izračunamo te druge položaje na planeti od njihovog datuma rođenja, i uporedimo ih sa vašim, a zatim tumačimo rezultate. Ovo otključava stvarnu moć astrologije i daje mnogo korisnije i specifičnije informacije: sve od toga kako vas gledaju, kako ih zainteresovati, kako izbeći rasprave s njima itd. 

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo