Sa kim se najbolje slaže Ovan? – Kompatibilnost horoskopskih znakova

42

Ako ste pobornik horoskopa svesni ste da se svi horoskopski znakovi ne slažu podjednako dobro. Astrologija poručuje da nikako ne treba uparivati vatrene i vodene znakove, dok se vodeni i zemljani mogu naći u složnoj i harmoničnoj zajednici, recimo. Hajde da vidimo sa kojim znakovima se Ovan najbolje slaže, a koje treba da izbegava.

Ovan i Ovan

Postoji vrlo velika šansa da će ovo biti eksplozivan odnos pun ljubavi i mržnje, i za razliku od većine drugih znakova koji se podudaraju to zapravo može biti dobra stvar.

Oboje ste vrlo nezavisni i impulsivni i oboje volite dobru borbu. Bez obzira priznajete li to sebi ili ne, uživate u haosu i nestabilnosti u vašem životu. Takođe nevoljno poštujete agresivnog sparing partnera! Ako u priču uključimo veliku verovatnoću burnog i strastvenog seksa pomirenja, svako od vas će se nesvesno radovati raspravama i svađama na nekom nivou. Ovaj odnos ćete teško napustiti i uvek ćete se vraćati jedno drugom. Zašto?

Vi jedno na drugo delujete poput droge – imaćete problema sa usklađivanjem intenziteta bilo argumenata ili seksa sa drugim horoskopskim znakovima. Dok su drugi odnosi možda mnogo skladniji i naizgled privlačniji, pre ili kasnije će vam trebati vaša doza droge i tačno ćete znati ko vam je može pružiti.

Komunikacija i stabilizacija odnosa

Ako želite posvećenu dugoročnu vezu u paru koji čine Ovan i Ovan, verovatno ćete morati da napravite neke promene. S obzirom na to da oboje povremeno uživate u dobroj svađi, i pružate je jedno drugom bez da iscrpljujete druge ljude, imate dobre šanse da funkcionišete zajedno.

Opasnost je u tome što ćete u nekom momentu morati da se uravnotežite. Oboma vam je potrebna određena konkurencija da biste se “zapalili”. Međutim, nijedno od vas nije dobro u povlačenju, zato budite vrlo oprezni dokle podižete ulog i šta govorite u žaru trenutka.

Uspeh veze koju čine Ovan i Ovan zavisi od davanja i uzimanja – u čemu ni jedno od vas dvoje nije baš dobro. Dugoročno vam je potreban neki sistem deljenja kontrole, gde ste odgovorni za odluke i izbore u različitim životnim oblastima i imate pravilo da se ne mešate u „domen“ drugih osoba. Bez toga će vaše partnerstvo postati jedna velika borba za moć, koja je očigledno neefikasna.

Timski rad

Ako svoju energiju možete da iskoristite u paru, nebo je granica, a Ovan i Ovan duo je veoma moćan par u timskom radu. Sa druge strane, vaše slabosti su takođe složene, posebno vaši problemi sa kontrolom, nestrpljenje, udobnost pri preuzimanju rizika, nevoljnost da prihvatite savet i nedostatak praktičnosti. Možete očekivati prilično redovne nivoe krize, mada nijedno od vas to neće videti kao lošu stvar.

Seks

Oboje ste strastveni i nestrpljivi ljubavnici, a samo Ovan može da ide u korak sa Ovnom i da u potpunosti ceni njegovu strast. Bacite emotivni element iz rasprava i sporova i velika je verovatnoća da ćete pokušati da urnišete jedno drugo .. na dobar način. Jedino oko čega treba biti oprezan je ako neko od vas ‘pobedi’ u ratu i postane šef u krevetu. Ovo će postepeno smoriti drugu osobu. Zabavićete se ako se naizmenično budete na vrhu.

Privrženost

Nijedno od vas dvoje ne žuri da se dugoročno posveti, a uzajamna sloboda koja to omogućava teži da funkcionišete dobro. Odnosi Ovna i Ovna mogu dobro da funkcionišu na neobaveznom nivou i imaju tendenciju da opstanu više od većine, mada iz malo razloga koji drugi znakovi zaista mogu da dokuče ili cene.

Važno je napomenuti da ovde gledamo samo sunčane znakove. Postoje mnoge druge planete koje mogu imati jednak ili veći efekat na nečiju ličnost. Ima smisla, jer su na kraju svi jedinstveni. Uopštavanje zasnovano samo na sunčevim znakovima može dovesti u zabludu. Da bismo nekoga u potpunosti razumeli ili da bismo shvatili koliko ste kompatibilni sa njim, moramo da izračunamo i druga razmeštanja planeta od datuma rođenja i uporedimo ih sa vašim, a zatim protumačimo rezultate.

Ovo otključava stvarnu moć astrologije i daje mnogo korisnije i konkretnije informacije: sve od toga kako vas gledaju, kako ih zainteresovati, kako izbeći svađe sa njima itd. 

Ovan i Bik

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Bik.

Sa stanovišta Ovna

Ovo je jedan od onih mečeva koji je toliko suprotstavljen da će rezultirati ili sjajnim rezultatima ili potpunom katastrofom. Kompromis je ključ, međutim nijedno od vas dvoje se posebno ne može prikloniti tuđoj volji – pa pitanja poput međusobnog poverenja i poštovanja postaju veoma važna da bi se to dozvolilo.

Jedan od osnovnih problema u ovom odnosu je taj što se Bik ne kreće vašom brzinom. Vaša brzina je, ako govorimo u brojkama, desetka, dok je Bik tek u prvoj. Ovo je zapravo vrlo dobra stvar, jer je upravo ono što vam treba – neko ko će vas stabilizovati i držati pod kontrolom. Izazov je kompromis, kako biste se oboje na kraju kretali brzinom 5.

Realnost je takva da ste oboje neverovatno jake volje da se držite sopstvenog tempa. Neko ko će uravnotežiti vašu impulsivnost nije loš izbor, međutim, ne biste bili ono što jeste da olako na to pristanete.

Opasnost je u tome što će vam ova veza biti frustrirajuća, dosadna i možda čak i naporna, dok oboje ne počnete da se srećete u sredini.

Novac može predstavljati problem u ovoj vezi. Više volite da ga trošite i uživate, a Bik uživa u zadržavanju (putem sigurnosti koju pruža u svom neiskorišćenom obliku). Videćete svog partnera štedljivim i škrtim, mada opet je dobra stvar ako možete da se sretnete u sredini.

Kao i kod mnogih aspekata vaše veze, i vi ćete ceniti dugoročno planiranje i pouzdanost Bika – ovaj partner vas savršeno utemeljuje, mada vam sve u vezi s tim kako to radi može izazvati frustraciju ako se ne povučete unazad i ne sagledate koristi.

Sa stanovišta Bika

Bez davanja i prilagođavanja sa obe strane ovo neće biti posebno skladno partnerstvo. Vaš Ovan je slobodouman i nepromišljen, a iako su to osobine koje se vama čine privlačnim, one nisu one koje biste posebno rado delili.

Vremenom će vaš Ovan sigurno shvatiti vaš zdrav razum, stabilnost i pouzdanost. Skoro sigurno ćete postati njihovo sidro, rešavajući probleme i izbegavajući krizu na praktičan način.

Imate tačne osobine koje su najpotrebnije vašem partneru, a opet će vam zbog toga biti pomalo dosadni. Podsetite ih (i sebe!) da su strpljenje i planiranje praktične veštine – a ne nedostatak!

Dobra vest je da što duže traje ova veza, to će jačati. Bićete u iskušenju da pokušate da naučite svog Ovna većoj odgovornosti, kako biste ubrzali ovaj proces, ali budite oprezni kako to radite. Ovan gotovo uvek mrzi ljude koji mu govore šta da radi. Zato nemojte biti šefovski postavljeni oko toga – dajte predloge i ako je moguće ponudite male nagrade za njihovu poslušnost!

Vaš Ovan se ne kreće vašom brzinom. Vi ste u prvoj brzini, a on u desetoj. Ovo je zapravo vrlo dobra stvar, jer je upravo ono što vam treba – neko ko će vas podstaći da „živite malo“. Izazov u ​​ovoj vezi je onda kompromis i oboje se na kraju krećete brzinom 5.

Stvarnost je, međutim, da ste oboje neverovatno jake volje da se držite sopstvenog tempa, pa ćete oboje morati na to da gledate kao na vežbu učenja kako biste se prilagodili svom partneru. Ako neko od vas počne da se tome opire, uskoro ćete doći u ćorsokak – jer ste oboje legendarni zbog svoje tvrdoglavosti.

Ovan i Blizanci

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Blizanci.

Sa stanovišta Ovna

Prava lepota ovog uparivanja je u tome što ste u stvari strastvenija osoba, vaš Blizanac je više mentalna osoba i prirodni kameleon – vaš partner će „kopirati“ vaš stil i postati jednako strastven. Još bolje, često će to činiti dok odbacuju sve loše navike zbog kojih je ponekad kritikovan (kao što su preagresivne osobine), a zadržavaju sve dobre stvari koje ljudi vole kod vas! (kao što je hrabrost i ciljanje pravo u metu)

Vi ste agresivniji partner, ali Blizanci neće imati problema s tim što ćete voditi put dok oni izlivaju ideje gde da idu i šta da rade dalje. Vi ste fizička osoba, a vaši Blizanci su intelektualna osoba, što stvara sjajan tim u ovoj oblasti.

Jedan vrlo lep aspekt ove veze je da će biti teže uvrediti Blizance nego većinu drugih ljudi, a ako to učinite, uskoro će biti zaboravljeno (i ne, nemojte to shvatiti kao izazov! Svakako ih možete uvrediti, samo su mnogo deblje kože od većine).

Najgore što ćete dobiti je da vam “zapuše” usta i možda nekoliko mudrih pouka. Oboje uživate u dobroj raspravi, a vaš partner je dovoljno verbalno vešt da ublaži ono najgore i zadrži ono najbolje što se tiče rasprava.

Sa stanovišta Blizanca

Ovo je sjajna utakmica, a vi se međusobno komplimentirate u skoro svakom pogledu. Imate mnogo toga zajedničkog, a vaš ljubavnik Ovan će vam biti savršeno gorivo za otpuštanje, a zatim će delovati u beskrajnom toku ideja koje proizvodite kao rezultat. To čini veliki krug zabave!

Oboje volite komunikaciju i neprestano tražite uzbuđenje. Ovna privlači vaša inteligencija, a vas privlači koliko su spontani, iskreni i dinamični.

Ovan je prirodno više strastveno i avanturistički nastrojen od vas, i uživaćete u obe osobine, dok ćete ih postepeno usvajati (biti oštećeni ?!). Bićete stalni izvor inspiracije jedni drugima. Vaš Ovan će u ovom pogledu gotovo sigurno izneti vašu strastvenu i spontanu stranu.

Ovnovi su takođe agresivniji po prirodi, postavka koja vam dobro odgovara kada je vaš partner ovako uzbudljiv. Veza će vam omogućiti da se više usredsredite na vašu ulogu, održavajući oboje zabavnim idejama po kojima ćete delovati.

Nijedno od vas dvoje nije previše emocionalno, posesivno ili ljubomorno, a Ovan će slegnuti ramenima u vezi stvari zbog kojih bi vas drugi znaci mogli kritikovati. U međuvremenu je vaš ljubavnik Ovan dovoljno dinamičan da vas drži na nogama.

Nijedno od vas dvoje ne želi da bude vezano ili se prerano obaveže u vezi, ali ova veza je dovoljno uzbudljiva da nijedno od vas dvoje neće želeti da ode!

Oboje volite da započnete stvari, a nijedno ih ne voli završavati. Nemojte se iznenaditi ako ostavite trag započetih projekata, svaki zamenjen nečim većim i boljim. Naravno, ovo pruža stalnu zabavu, pa niko od vas neće imati problema s tim.

Ovan i Rak

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Rak.

Sa stanovišta Ovna

Postoji potencijal da ovo bude sjajan tim, ali vaši stilovi se bitno razlikuju. Vaš Rak će vas verovatno doživljavati previše avanturističkim, dok ćete vi njega verovatno videti previše osetljivim.

Ovan često ima velike planove, dok je Rak često više usredsređen na porodicu i dom. Ovo može odlično funkcionisati ako želite da svako od vas ima uloge – svetsku dominaciju i domaću večeru – i neće biti mnogo stvari koje su bolje od toga!

Prva stvar koju treba primetiti u ovoj vezi je da su Rakovi obično prilično raspoloženi. U tome postoje i dobre i loše strane.

Dobra strana (za Ovna) je to što ih čini nepredvidljivim i uzbudljivim ljubavnicima. Nikada nećete tačno znati šta čekate određenog dana. Suze, smeh, divlji seks ili žestoke prepirke – to je potpuno nepredvidivo, a mnogi Ovnovi to vole!

Sa negativne strane, Ovnu je često teško da saoseća sa ovim nivoom emocionalne aktivnosti. To samo po sebi nije velika stvar, ali vaš partner Rak će očekivati da budete podrška i nega kad im zatreba. Zato morate biti oprezni za te prilike – i po potrebi preći u mazni i nežni režim.

Neki Ovnovi imaju problema sa ovim – ali ovaj partner vredi toga. Vratiće vam se desetorostruko kad vam zatreba podrška i razumevanje (hej, i to se može dogoditi!)

Druge značajne razlike u mišljenju kojih biste trebali biti svesni i raditi na njihovom prevazilaženju:

Ovan se često plaši da bude zarobljen u vezi, dok se vaš Rak plaši da će biti napušten. Budite osetljivi na ovo i pružite sigurnost kad je to potrebno. Koliko god glupo zvučalo mnogim Ovnovima, govoreći: „Volim te“ u svakoj prilici za Rakove mnogo znači – ne košta vas ništa i uštedeće strašno puno svađa ako ga zanemarite. Ovo nije tip partnera kojeg možete ignorisati mesec dana i vratiti se da biste nastavili sve normalno!

Ako ne možete da budete mazni i nežni (neki Ovnovi zaista ne mogu), onda ako sve drugo zakaže – budite malo ljubomorni! Rak je veoma lojalan partner, ali voli (uljudno!) pokazivanje ljubomore ili čak posesivnosti … to je način da pokažete brigu i da vam je stalo. 

Druga velika razlika između vas je ta što gledate u budućnost, a Rak uglavnom u prošlost. Vaš partner voli stabilnost i sigurnost, dok vi volite izazov i avanturu.

Implikacija ovoga je da volite da se bavite svime što je ovde i sada i da idete dalje, dok Rak voli da se seća prošlosti, što uključuje i loše i dobro. Zbog toga ćete ponekad videti svog partnera Raka kao preterano osetljivog, emocionalnog i sumnjičavog, dok će on vas videti kao previše impulsivnog, nebrižljivog i dominantnog.

Oboje morate da se povučete i vidite stanovišta drugih osoba o ovome. Ako možete da se sretnete u sredini, nagrade se isplaćuju.

Iako ćete u početku uživati u trenju i strasti stvorenoj ovom vezom, postoji velika opasnost da vaš Rak izgori i frustrira se, osim ako ne možete da pružite značajnu količinu sigurnosti i kvalitetnog zajedničkog vremena.

Sa stanovišta Raka

Sa stanovišta Raka ovaj odnos ima nekoliko područja koja će zahtevati malo truda i tolerancije sa obe strane. Mnoga praktična rešenja su u vašem partneru, ali takođe ćete morati da budete strpljivi, tolerantni i gde god je to moguće, manje osetljivi.

Ovan je hrabar, ali i bezosećajan partner po vašim merilima i verovatno nikada neće dostići vaš nivo osetljivosti ili empatije. Što pre to prihvatite i naučite da to cenite kada se potrude, a ne da se uvredite kada to ne učine, to će vam emocionalno biti lakše.

Možete dugo držati nezadovoljstvo, a Ovan može postati prilično agresivan kada ga kritikuju, čineći lošu situaciju još gorom. Ovan je tornado ovde i sada, neprestano se kreće sa čistom energijom i savešću – upravo takvi su u suštini, a ne fabrikovano kako bi izazvali uvredu.

Ponekad ćete svog ljubavnika u Ovnu videti kao preterano impulsnog, nebrižljivog i dominantnog, a on će videti vas kao previše osetljivog, emotivnog i sumnjičavog partnera.

Ovan i Lav

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Lav.

Sa stanovišta Ovna

Uživaćete u svom Lavu, u njegovom velikom srcu, otvorenosti i iskrenosti. Ovo nije osoba koja ima tajne planove ili je emocionalno zavisna, a vi obe stvari cenite.

Oboje želite da vodite i budete glavni, ali u ovom slučaju to će pre izazvati zdravu nego štetnu konkurenciju i strast. Oboje ste agresivni i puni ideja, i oboje uživate u avanturi i uzbuđenju.

Otkrićete da ste prilično podudarni u borbenom delu ličnosti. Oboje možete biti zastrašujući za druge znakove, ali nijedno neće previše zastrašiti drugo u ovom odnosu. Više od svega ćete ceniti i poštovati želju za životom koju oboje posedujete.

Vaš Lav će uvek moći da vas nasmeje i razveseli, a iako verovatno ima ego veličine Afrike, on takođe ima harizmu sa kojom mu to prolazi.

Verovatno ćete biti impulsivniji partner, lepo uravnotežen sposobnošću Lava da planira i organizuje. Sa druge strane, vaš partner će verovatno biti tvrdoglaviji od vas, a to može dovesti do “povuci-potegni” bitke za kontrolu u nekoliko područja odnosa.

Zapamtite ako zaista želite da krenete svojim putem ključ je često samo dodvoravanje Lavu. Zvuči „previše lako“, ali Lavovi često ne mogu da kažu ne nekome koga vole dok ga ta osoba hvali – pokušajte!

Jedna je stvar oko koje bi trebalo da budete posebno oprezni – uvreda Lava. Iako se čine izuzetno samouverenima, ispod mogu biti prilično osetljivi u određenom području primanja kritika od nekoga koga vole. Ponekad možete biti prilično neosetljivi, pa vas ovo može dovesti u nepriliku, jer oni u mnogim drugim oblastima verovatno imaju neverovatno debelu kožu.

Šta god da se desi, nijedno od vas dvoje se ne ljuti, pa će retko među vama biti dugotrajnih loših osećanja. Postoji jedan veliki izuzetak od ovoga, i to u području prošlih ljubavnika.

Veoma je važno da se svako od vas oseća kao da ste najbolji ljubavnik koga je drugi ikada imao. Ako neko od vas oseća da to nije slučaj, onda je to jedno od retkih područja u kojima možete dugoročno naneti štetu ovoj inače savršenoj vezi, pa pokušajte da izbegnete raspravu ili poređenje prošlih ljubavnika po svaku cenu!

Sa stanovišta Lava

Potencijalno je ovo fantastičan odnos. Vi i vaš partner Ovan ćete se razumeti bez stvarnog truda i imaćete ličnosti koje se timski lako dopunjuju.

Oboje ste agresivni, egoistični, strastveni i sveukupno ZABAVNI. Oboje ste ambiciozni – vaš Ovan ima ličnost „ustani i kreni“ da pokreće projekte (za šta vam možda nedostaje motiva), a vi imate preostalu moć da pratite niz (gde Ovnovi izgube strpljenje i žele da nastave dalje) – kontinuirano ćete inspirisati jedni druge i pokrivati ostale slabosti.

Možete očekivati neke probleme sa kontrolom, jer oboje želite da vodite, ali za razliku od nekih drugih znakova, to često dovodi do zdravog i inspirativnog rivalstva, a ne do dugotrajne svađe ili neprijatnosti. Vaš najbolji pristup je da naterate svog Ovna da pomisli da je nešto bila njegova ideja. Ovladajte ovom veštinom i ona će vam isplatiti ogromne dividende!

Treba napomenuti jednu stvar, izbegavajte da ikada razgovarate o prošlim ljubavnicima. Jedna od stvari koja vas drži je želja da budete najbolji ljubavnik koga je druga osoba ikada imala. Ako neko od vas oseća da to nije slučaj, onda je to jedno od retkih područja u kojem možete dugoročno naneti štetu inače savršenoj vezi. Naročito ste odgovorni za pokretanje ovog problema, pa budite upozoreni. Vaš Ovan ne želi da zna da li ste ranije izlazili sa seksualnim olimpijcem!

Ovan i Devica

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Devica.

Sa stanovišta Ovna

U početku ovo nije lako ili glatko podudaranje, a možda i nije za svakog Ovna ili svaku Devicu. Međutim, ako radite na ovoj vezi, oboma vam se može isplatiti.

Vaši temperamenti su potpuno suprotni. Vi ste impulsivni i agresivni, dok je vaša Devica konzervativna, praktična i na neki način plaha.

Tačno je i da su pripadnici znaka Devica vrlo osetljivi, ali to je pre intelektualna nego emocionalna osetljivost, i samim tim ona s kojom se možete bolje povezati, ceniti i od svega popraviti štetu.

Veoma ste agresivna i strastvena osoba, sa malo tolerancije prema detaljima ili dosadi, i volite da imate kontrolu.

S druge strane, vaša Devica više voli da se povuče i fokusira na stvari poput efikasnosti i detalja. Uglavnom u svemu što mrzite, oni se ističu i obrnuto, čineći savršeno podudaranje ako možete ostati na istoj stranici.

Možda ćete otkriti da je vaš partner posebno kritičan prema vama, a to može dovesti do svađe ili dve, sve dok ne shvatite da govore stvari ne da bi bili sitničavi ili dosadni, već zato što iskreno žele da vas poboljšaju i pomognu da postanete „apsolutno savršeni“ ‘.

Ako mu date priliku ovo je partner koji će verovatno organizovati vaš život, uklanjajući sve dosadne i trivijalne detalje koje mrzite. Neka vas to ne vređa – to se radi na produktivan, a ne na kontrolišući način.

U ovim i drugim primerima ključno je odstupiti i pogledati motive partnera. Malo je verovatno da pokušavaju da vas kontrolišu.

U početku ćete morati da krenete sporo i možda ćete želeti da naučite više o znaku Device, jer one često ne vole da žure u vezama – što može davati pomešane signale. Ako vam ne smeta da budete malo strpljivi u ovom području, ovaj ima potencijal sa 5 zvezdica.

Sa stanovišta Device

Ovo se obično smatra lošim podudaranjem, a u početku nije uvek lako ili glatko. Zaista, to možda nije odnos za svaku Devicu ili svakog Ovna. Međutim, ako radite na ovoj vezi, ona može biti itekako uspešna.

Više volite da se povučete na drugo mesto i fokusirate se na stvari poput efikasnosti i detalja. Vaš Ovan je u međuvremenu poput tornada, udara glavom o zid za sve u životu, sa malo ili nimalo strpljenja za detalje ili dosadu, i kontroliše sve. Skoro sve što mrzite, u tome se oni ističu i obrnuto.

Verovatno ste primetili i divite se koliko je vaš Ovan smeo i strastven, čak i ako vas ponekad natera da se naježite. Vaši temperamenti su zaista potpuno suprotni. Konzervativni ste, rezervisani i uvek praktični, dok je vaš Ovan impulsivan i agresivan i gotovo potpuno bezbrižan!

Više nego u većini odnosa možda ćete želeti da pročitate sve o horoskopskom Ovnu, ali ako vam se sviđa ideja o uzbudljivoj i izazovnoj vezi, ovaj ima potencijal sa 5 zvezdica.

Ovan i Vaga

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Vaga.

Sa stanovišta Ovna

Vi ste muškarac ili žena od akcije, dok je vaš partner pregovarač, planer i rešavač problema. Ovo može napraviti odličnu kombinaciju, ali verovatno neće biti baš tako lako kako zvuči.

Izazov sa kojim se suočavate je da ste mnogo nezavisnija osoba, dok je za Vagu mnogo veća verovatnoća da će biti timski igrač. Želećete da zgazite njihove ideje i preuzmete kontrolu nad svime. Pa, pokušajte da ne učinite to!

Izaberite bitke koje su vam važne i ne pokušavajte da ih pobedite samo zato što možete. Vaš partner će vam tražiti pošteno rešenje i kompromis. Kako vam kompromis nije jača strana, samo unapred odlučite u kojim životnim oblastima ćete se uvek složiti i pridružite im se. Ne sležite ramenima na ovo, jer će vas videti kao diktatora pre nego što to drugačije shvatite.

Sa stanovišta Vage

Imaćete puno hemije sa svojim partnerom Ovnom. U mnogo čemu je vaša suprotnost. To može dovesti do mnogih dobrih ili loših stvari, u zavisnosti od toga kako gledate na to i koliko je svaki partner spreman na kompromis. Verovatno će biti natprosečnog nivoa trenja u ovom odnosu, ali sa druge strane neće vam biti dosadno.

Verovatno je da je vaš partner mnogo više orijentisan na akciju od vas, ali mu nedostaju vaše pregovaračke sposobnosti, strpljenje i analitičke veštine. Ovo može stvoriti od vas odličan tim.

Na mnogo načina vaš Ovan će morati da napravi kompromise više nego vi da bi ovo uspelo, a iskreno kompromis nije uvek jaka strana za njih.

Iako ćete se diviti hrabrosti, upornosti i inicijativi partnera, koliko god to cenili, odrediće da li ćete ih smatrati zagušujućima ili uzbudljivima. Dobro i loše, ovo nije osoba koja se plaši da rizikuje.

Ovan i Škorpija

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Škorpija.

Sa stanovišta Ovna

Ako želite rezime: ovo je vrlo senzualan partner, ali dolazi sa pozamašnom cenom.

Oboje želite kontrolu i vrlo ste jake volje. Pokušaćete agresivno da prevladate, dok će vaša Škorpija pokušati to prikrivenije i pasivnije. Ako to zvuči kao laka pobeda, razmislite ponovo – tvrd ste kolačić; šta više – kamen. Ali ovaj partner je uporan, i s vremenom će vas iscrpiti i izvajati po njihovoj želji. Ovo je često za Ovna teško da prihvati.

Vaša Škorpija će vas izludeti svojom ljubomorom, uvidima i radoznalošću. Dobra vest je da ste po prirodi otvorena osoba, pa će im se najviše svideti ono što odmah prepoznaju u vama. Pre nego što to shvatite, ovaj partner će vas razumeti bolje nego što vi sebe razumete. Znaćete iz pravih razloga, zbog kojih će jednaki delovi biti laskavi i dosadni. Ako svesno ne promenite svoje poglede na određene teme, ovaj odnos će vam se činiti kao da pokušavate da zaustavite okean uz pomoć kofice u tom pogledu.

Sa stanovišta Škorpije

Vaš Ovan je toliko pun života, ideja i strasti da će vas privući kao što leptira privlači svetlost. Vaš partner je otvoren, direktan i ukusno nepraktičan. Zaglavljeni ste na pustom ostrvu, a on go korača prema vama i nose kutiju omiljenih krofni i kafu iz Coffee Dream-a.

Mračna stvarnost je međutim da ćete, ukoliko vaš ljubavnik nije stariji Ovan, imati problema da postignete nivo posvećenosti koji želite. Još gore od toga, ako ih promenite, rizikujete da upropastite upravo one stvari koje su vas privukle.

Ključ ove veze je okrenuti strast koju vaš Ovan podstiče u produktivnom smeru i ne dozvoliti da se ona preobrazi u ljubomoru. Oni su prirodno otvoreni, smeli, direktni, koketni i seksi i nećete biti jedini koji će to primetiti! To pusto ostrvo će se uskoro transformisati u prepun aerodrom, a oni će i dalje biti goli i nositi tu kutiju ukusnih krofni.

Ovan i Strelac

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Strelac.

Sa stanovišta Ovna

Verovatno ćete oboje uživati u vežbanju i sportu i verovatno ćete pronaći mnoge aktivnosti koje volite da radite i zajedno, i naći zdrav oblik takmičenja. Ovo će verovatno biti vrlo fizička i takmičarska veza ako joj dozvolite da se tako razvija pravac.

Oboje ste vrlo harizmatični znakovi, a prijatelji će još više uživati kada ste u paru zbog načina na koji se dopunjavate.

Verovatno ste strastveniji i agresivniji od svog Strelca, međutim vaš partner je dovoljno fleksibilan da se nosi sa tim bez uvrede i prija vam ideja da većinu vremena bude sve po vašem.

Argumenti mogu predstavljati problem, jer vaš Strelac može biti donekle netaktičan, dok vi niste poznati po tome što se dobro nosite sa kritikama. Dobra strana je što niko od vas ne gaji zlobu, pa će sve razlike uskoro biti zaboravljene.

Biće privučeni željom vašeg Strelca za avanturom, i oni će ceniti što vodite put ka njenom ispunjenju, stvarajući solidan i inspirativan tim.

Nijedno od vas dvoje ne žurite da se obavežete, međutim verovatno ćete videti da je vaš Strelac u još manjoj želji za vezivanjem nego vi. Nemojte odlagati, Strelac je po tome poznat čak i u najsavršenijim vezama, a ova to jeste!

Sa stanovišta Strelca

Odličan spoj za vas, vaš Ovan ima mnogo zajedničkih stvari sa vama i dobre šanse da postane vaša srodna duša. Inteligentan, strastven, avanturistički nastrojen i voli zabavu. Ovo je partner koji će vam biti stalni izvor inspiracije i koji će se verovatno savršeno povezati sa vašom ličnošću, izgledom, potrebama i željama.

Vaši Ovnovi će uživati u vašoj filozofskoj strani koja im često nedostaje. Možda se neće uvek složiti s vašim stavovima, ali oboje ćete uživati u živahnim raspravama koje slede, a vi ste jedan od retkih znakova koji mogu umiriti besnog Ovna ako je potrebno.

Oboje ste vrlo harizmatični, a prijatelji će još više uživati kada ste u paru zbog načina na koji se dopunjavate. Vi ste duhovnija osoba, dok je vaš Ovan više orijentisan na akciju, što omogućava vrlo zanimljiv odnos.

Ovan i Jarac

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Jarac.

Sa stanovišta Ovna

Ovo u početku neće biti laka veza. Vaši ciljevi i stilovi će se verovatno veoma razlikovati.

Ako vaš Jarac ima svoj put, onda će vam veza izgledati stabilna i možda čak i pomalo dosadna, dok ako se vi potrudite, vaš partner će vrlo verovatno biti prestravljen!

U svakom slučaju oboje ćete biti frustrirani. Ako uspete da pronađete sredinu, onda možete međusobno dobro da se uklopite, ali u praksi je ovo često izazov.

Vaš Jarac pre svega ceni strukturu, stabilnost i sigurnost, dok vi verovatno nemate puno strpljenja ni za jedan od tih koncepata – bar kada je reč o tome da vam oni postanu prioritet.

U svemu ste vrlo impulsivni i otvoreni, dok je vaš Jarac vrlo oprezan i rezervisan. Iako se divite stilu svog partnera, moraćete da napravite mnogo kompromisa da biste se sreli u sredini.

Oboje možete prilično lako da postanete radoholičari, ali sa različitim stilovima. Iako ste strastveni prema poslu i lako se uživite u uzbudljiv projekat, posle možete često da ga napustite bez da pogledate unazad.

S druge strane, vaš Jarac ceni sigurnost koju posao donosi i često ga nosi sa sobom 24/7. Ako je to slučaj sa vašim Jarcem, moraćete da pomognete partneru da se odmori pre nego što ga naterate da skrene sa teme posla.

Sa stanovišta Jarca

Jarac i Ovan odnos može lako da funkcioniše ako je neko od vas posebno uspešan ili bogat, jer će to izbaciti žarište iz glavnih tačaka trenja. U nedostatku prekomernog bogatstva ili uspeha, ovo često može predstavljati izazov za postizanje uspeha.

Na osnovu temperamenta, gotovo da nemate ništa zajedničko sa svojim partnerom Ovnom – vrlo ste strpljivi, dok vaš Ovn definitivno nije.

Oboje možete biti ambiciozni, ali sa vrlo različitim stilovima, što može dovesti do trenja u mnogim životnim oblastima. Najočiglednija je karijera, a oboma je važna.

Volite da planirate i neprekidno napredujete, dok vaš Ovan više voli da ima sjajnu ideju i opsesivno se ponaša prema njoj – a zatim je često kasnije odbaci za još bolju ideju – vanzemaljski koncept za mnoge Jarce!

Vrlo je verovatno da više volite da vas zaposli neko drugi, dok je vaš Ovan vrlo verovatno ili samozaposlen, ili bi voleo da jeste.

Vaš Ovan uživa u tome što je impulsivan, nepromišljen i živi za trenutak, a takođe očekuje da u velikoj meri kontroliše vezu. Ovaj odnos će vas verovatno učiniti prilično nervoznim ili ćete razviti otpor prema njemu. Ovan je često sve samo ne konzervativan.

Novac će verovatno biti problem, jer vaš Ovan često uživa da ga troši čim stigne, s malo razmišljanja šta će biti sutra, dok vi gotovo zagarantovano želite i ušteđevinu i plan, kako biste se osećali sigurno u vezi sa svojim finansijama budućnost.

Jedno od područja oko kojeg ćete se verovatno složiti je potreba za razumnim nivoom nezavisnosti u vezi. Nijedno od vas dvoje ne voli da bude kontrolisano ili da mu se govori šta da radi.

Ovan i Vodolija

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Vodolija.

Sa stanovišta Ovna

Privući će vas nepredvidiva i dinamična priroda, analitički um i jedinstveni stil vaše Vodolije.

Vi ste vatreni znak, a vaša Vodolija vazdušni znak, a ovaj odnos predstavlja tipičnu analogiju. Svideće vam se koliko je vaš partner nesputan i nezavisan i cenićete njihove smele ideje i slobodoumlje.

Oboje ste u srcu buntovni i niko od vas ne traži ili ne treba odobrenje drugih. Stvari vidite na isti način i oboje optimistično gledate u budućnost, a ne zadržavate se na prošlosti ili tradiciji.

Oboje možete biti vrlo tvrdoglavi, međutim vaša Vodolija će retko kopati po nekoj temi, pa ćete često uspeti. Ako se vaš partner ipak ukopa, najbolje je da mu dozvolite da pobedi, jer neće uskoro odustati, a u celini ste skloniji fleksibilnosti.

Možda nećete u potpunosti razumeti sve aspekte ličnosti Vodolije, ali to samo dodaje njihovoj tajanstvenosti i šarmu!

Sa stanovišta Vodolije

Oboje visoko cenite nezavisnost, koja dobro funkcioniše, jer niko od vas neće gušiti drugog. Takođe ste i optimistični i pomalo buntovni. Vaši Ovnovi će uživati u vašem slobodnom razmišljanju, a vi ćete uživati u njihovoj spontanosti i prirodnoj bezbrižnosti.

Verovatno imate vrlo sličan smisao za humor, a nijedno od vas ne brine da li ćete biti politički korektni ako je situacija dovoljno smešna!

Vaš Ovan voli da u velikoj meri kontroliše i verovatno nećete imati problema sa ovim, mada ćete možda želeti da odaberete svoje bitke i ne budete forsirani. Poštuju nekoga ko im se suprotstavi, bar ponekad.

Nijedno od vas nije vrlo emotivno, a to je nešto što ćete oboje ceniti i nijedno od vas nije ljubomorno ili posesivno, što je opet važno za svakog od vas.

Ovan i Ribe

Ovaj članak podelili smo u dve polovine, prvi je napisan sa stanovišta horoskopskog znaka Ovan, a drugi sa stanovišta horoskopskog znaka Ribe.

Sa stanovišta Ovna

Gotovo sigurno ćete imati kontrolu nad ovom vezom na mnogim nivoima, a vaše Ribe će biti vaš lični klub obožavalaca ako se prema njima odnosite s poštovanjem i strpljenjem.

Ovde postoji opasnost da ste po prirodi spontani i agresivni, dok je vaš partner osetljiv i verovatno će biti vrlo ranjiv u emocionalnom smislu prema vašim merilima.

Ovo će verovatno biti vrlo osetljiv i brižan partner, a jedno loše raspoloženje ili oštre kritike mogu ih povrediti mnogo više nego što ćete očekivati. Ako imate preku narav, to će vam dodatno otežati vezu.

Ribe cene snažnog i zaštitnički nastrojenog ljubavnika i vi sigurno ispunjavate taj zahtev. Ako se nađete pod kontrolom veze, budite svesni potreba svog partnera. Ne zanemarujte ga samo zato što možete.

Vaše Ribe će verovatno biti neverovatno odane i nosiće se sa tim veoma dugo pre nego što se požale – Ribe se gotovo uvek prilagođavaju, radije nego da odaberu svađu (opet, Ovan je često vanzemaljski koncept!)

Ako ste Ovan koji je takmičarskog duha u vezama, verovatno će se vaša razigranost u ovom području pretvoriti u indirektno nasilje. Budite oprezni, jer to može biti tanka linija.

Ovo dolazi do srži veze – vaše Ribe će verovatno biti neverovatno osetljiv, podržavajući i emotivan partner – dok vama kao Ovnu to često nije bitno.

Obavezno cenite te osobine i ne odbacujte ih kao trivijalne. Ovo je možda partner sa najviše podrške i razumevanja kojeg možete pronaći – i može vam pružiti odličan kompliment za vašu smelu i odlučnu prirodu. Samo pazite da ih ne povredite, a da toga niste ni svesni. Ako veza postane previše jednostrana, to će se završiti gubitkom: izgubićete ih.

Sa stanovišta Ribe

Ovde ne nedostaje početne privlačnosti ili hemije. Možda ćete oboje biti privučeni drugom osobom, a ovo je odnos koji vas u početku može privući, posebno dok je vaš strastveni Ovan odlučan da vas pobedi.

Snažni, dominantni, nestrpljivi, neosetljivi, agresivni, strastveni, bezosećajni (po vašim merilima), vaši Ovnovi će vam želeti dobro, ali u emotivnom smislu su jaki poput slona i imaju lošu naviku da gaze sve što im se nađe na putu.

Bez obzira koliko se vaš Ovan trudio, ovo će verovatno uključivati povremeno gaženje vaših osećanja. Još gore, vaš Ovan je vrlo dinamičan i spontan, uvek traži avanturu, promene i izazove.

Kad se početno uzbuđenje povuče, vrlo je verovatno da će im dosaditi vaša romantična, osećajna i nesebična priroda. Ako se ovo dogodi, ovo lako može početi da izgleda kao jednostrani odnos sa emocionalnim nasilnikom.

Glavna stvar koju treba shvatiti u ovom odnosu sa vašeg stanovišta je da će biti potrebno mnogo kompromisa. To je prirodno i lako je da prihvatite – uopšte nije problem. Međutim, vaš partner nije ni približno toliko spretan u kompromisima – to im ne dolazi prirodno ili lako, tako da je u mnogim aspektima ovaj odnos „van vaše kontrole“ i njegov uspeh se svodi na to koliko je vaš Ovan spreman da se prilagodi.

Uspeh ove veze u velikoj meri će zavisiti od toga koliko je vaš Ovan tipični horoskopski Ovan. U mnogim aspektima njihov stil je potpuno suprotan vašem, a bez dobre komunikacije i volje za kompromisom to može biti vrlo teška veza za vas.