23.8 C
Novi Sad
petak, 22 septembra, 2023

Detalji u enterijeru koje će ljubitelji automobila obožavati

Hobiji i interesovanja ostavljaju trag na sve aspekte našeg života, pa tako i na način na koji uređujemo svoj životni prostor. Kao što ljubitelji botanike vole cveće i biljke u svom domu, tako će i ljubitelji automobilizma ceniti male detalje u enterijeru koji će oslikavati njihovu pasiju.

Najbolji način da svoja interesovanja uvežete u svoj svakodnevni život jesu različiti detalji koji će upotpuniti vaš enterijer. To mogu biti suptilni detalji poput dekoracije, ali i centralni elementi enterijera ukopljeni u odgovarajući stil.

U nastavku teksta predstavljamo vam par zanimljivih ideja za uređenje enterijera koji će se svideti svim ljubiteljima automobila. Nastavite sa čitanjem i pronađite korisne ideje uz koje ćete osvežiti svoj dom.

Maketa automobila

Makete automobila – savršen detalj za svaki kutak

Makete automobila odličan su detalj koji će upotpuniti vaš životni prostor. U prodaji se danas može pronaći veliki broj maketa savremenih modela, ali i onih koji se nalaze kao eksponati u muzejima širom sveta. Takođe, izrada maketa automobila je vrlo rasprostranjena, te se mogi odlučuju upravo na nju.

Makete automobila i raznih vozila danas se izrađuju u različitim razmerama, a takođe se mogu i dorađivati već postojeće makete. Ukoliko želite da u svoj enterijer unesete dozu autentičnosti, najbolje bi bilo da se odlučite za izradu makete, kako bi ona što više ličila na stvaran model koji želite da prikažete.

Cena izrade makete razlikuje se u odnosu na složenost samog zadatka, kao i veličinu makete i svih detalja koje ona zahteva. Ukoliko smatrate da vam se ne isplati izrađivanje makete od nule, možete sami pronaći model najsličniji onome čiju maketu želite, a zatim ga predati profesionalcima da ga dorade i od njega naprave baš ono što ste zamislili.

Takođe, možete se odlučiti i za izradu diorama tj. vinjeta, koje prikazuju vozilo u određenom okruženju, na primer na putu. Ovakva postavka osiguraće bolji prikaz samog modela, a diorame su malih dimenzija, te se mogu uklopiti u svaki enterijer.

Fotografije automobila – ukrasite svoj prostor slikama omiljenih modela

Poznato je da slike na zidovima oplemenjuju svaki prostor. Često su to fotografije nama dragih ljudi, slike fantastičnih pejzaža ili moderna umetnička dela apstraktne umetnosti. Međutim, na zidovima vašeg doma mogu se nalaziti i fotografije automobila.

Ove fotografije ne moraju biti napadne niti velikih dimenzija, a takođe ih vrlo lako možete prilagoditi stilu kome težite. Bilo da je vaš dom uređen u minimalističkom ili raskošnom stilu i bez obzira na boje i materijale koji u njemu dominiraju, adekvatne fotografije savršeno će se uklopiti u njega.

To može biti fotografija ili čak umetnička slika vašeg omiljenog modela smeštenog u prirodi. Moćan automobil usred impozantnog krajolika oduzeće dah svakom posetiocu, a možete izabrati i nešto ležerniji prikaz, u zavisnosti od vašeg ukusa.

Takođe, možete se odlučiti i za niz fotografija jednog modela automobila kroz vreme. Arhaične slike prvih modela nasuprot onih novijih pružiće vašem domu rustičan šarm. Crno-bele fotografije malih dimezija odlično će se uklopiti u minimalistički stil.

Kožna sofa

Elementi industrijskog stila odišu muževnošću i elegancijom

Ukoliko u svom domu želite da postignete prefinjenost poput one koju poseduju luksuzni automobili, industrijski stil biće najbolji izbor.

Industrijski stil ne odlikuju samo ogoljeni građevinski materijali i vidljive instalacije poput cevi i kablova. Čak i ako je sve ovo suviše za vaš ukus, i dalje možete ostvariti ovaj stil pomoću suptilnijih detalja.

Glavni fokus neka vam budu materijali i boje svih većih površina. Odlučite se za ciglu i beton tamnijih nijansi, koje će uneti eleganciju u vaš prostor. Za dekoraciju možete odabrati metal ili drvo, a odličan detalj jesu i veliki prozori ili staklena vrata, koja će obezbediti dovoljnu količinu svetlosti kao kontrast tamnim tonovima enterijera.

Nameštaj – uredite svoj dom po uzoru na unutrašnjost automobila

Nameštaj predstavlja centralni deo svakog enterijera, te je bitno odabrati ga u skladu sa stilom koji želite da postignete u svom domu. Osim detalja koji služe dekoraciji, odabrani nameštaj takođe može preneti vaš entuzijazam prema automobilizmu.

Kada birate nameštaj za svoj dom, razmišljajte o unutrašnjosti automobila. Ukoliko je vaš krajnji cilj da postignete prefinjenost i udobnost kakve nude najpopularniji modeli vozila, savetujemo vam da se odlučite za kožni nameštaj. Kvalitetna i udobna kožna garnitura pružiće utisak automobilskih sedišta vašeg omiljenog modela!

Osim toga, detalji od plemenitog metala poput nogara od stola, rasvete, vaza, svećnjaka ili druge dekoracije takođe će uneti dozu elegancije.

Automobilski točkovi predstavljaju zanimljivu i smelu dekoraciju koja će se odlično uklopiti u industrijski stil. U zavisnosti od prostora kojim raspolažete, možete ih položiti na pod u odabrani kutak sobe ili čak inkorporirati u nameštaj tako što ćete napraviti klupski sto od točkova.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo