16.1 C
Novi Sad
ponedeljak, 23 maja, 2022

Nekretnine u regionu u koje vredi uložiti novac

Ako razmišljate o kupovini većeg stana ili porodične kuće, ili jednostavno želite da kupite vikendicu za odmor na planini ili na moru, na raspologanju vam je bezbroj mogućnosti. Neophodno je da napravite finansijsku konstrukciju, da razmotrite koliko biste novca uložili u novu nekretninu i naravno da istražite tržišta različitih nekretnina. U nastavku ćemo vam predložiti gde i u koje vrste nekretnina u Srbiji i regionu vredi uložiti novac.

#1 Nekretnina u Crnoj Gori  

Kupovina nekretnina u Crnoj Gori postaje sve popularnija. Ukoliko ste oduvek želeli da živite blizu obale mora ili da tokom leta provedete više meseci u svom stanu ili kući na moru, pronađite nekretninu u Budvi ili nekom drugom primorskog gradu u Crnoj Gori. 

Da li ćete se odlučiti za stan ili kuću pretežno zavisi od namene te nekretnine. Ukoliko planirate da se preselite i živite na crnogorskom primorju, bolja opcija za vas je kuća sa placem od nekoliko ari. Postoji mogućnost kupovine samo građevinskog zemljišta tako da sami možete da osmislite kako će vaša kuća izgledati. Koji god predlog da odaberete, sigurni smo da ćete uživati u kući na obali mora. 

Druga opcija je ulaganje novca u kupovinu stana u nekom od primorskih gradova Crne Gore – Budva, Herceg Novi, Sutomore, Tivat i ostali. Odlučite se za stan ukoliko želite da ga izdajete ili ukoliko ćete na moru provoditi samo letnje mesece. Kvadrat u primorskim mestima je od 2000 EUR pa naviše, ali ukoliko budete srećne ruke, možda nadjete odgovarajući stan i za manje novca. 

#2 Vikendica u planini u Srbiji 

Sa crnogorskog primorja doputovali smo na srpske planine, od kojih se ne zna koja je lepša. Zlatibor, Kopaonik, Tara, Stara planina, Zlatarn – svaka od njih priča vam svoju priču i u podnožju svake imaćete osećaj kao da ste u bajci. 

Kupovina a još bolje izgradnja kuće u planini u našoj zemlji je veoma pametna opcija za ulaganje. Imaćete vikendicu u netaknutoj prirodi i moći ćete da otputujete na produženi vikend kada god poželite. 

Montažne kuće možete nabaviti i za 500 EUR po kvadratu a to je veoma povoljno. Ima različitih tipova, možete se odlučiti za jednospratnu ili višespratnu, sa tremom, terasama i tako dalje. Ukoliko pak želite da sami napravite brvnaru, na internetu postoji beskrajno mnogo ideja – eksterijer, enterijer, materijali i način gradnje. Jedna od boljih ideja je da temelj bude visok i od kamena a gornji deo od drveta. Za sve ovo možete unajmiti i pouzdane majstore i da budete sigurni u rezultat.

Posebno treba voditi računa o dozvolama za gradnju i o tome da li je deo koji vam se svidja za izgradnju kuće zaštićen kao prirodno dobro. 

Imajući u vidu i pandemiju koja je zadesila ceo svet od 2020. godine i brojna zatvaranja koja su usledila zbog toga, ljudi su postali svesniji značaja prirode i vremena provedenog u njoj. 

#3 Vikendica pored jezera u Srbiji i regionu

Prirodna bogatstva naše i teritorija u regionu su zaista raznolika. Ukoliko vam kuća na planini nije toliko privlačna ideja, slično možete primeniti na kuću u blizini nekog od prelepih jezera. 

Fruška gora je sve popularnija, a na severu ima brojnih jezera na kojima je dozvoljeno kupanje pa tako možete da spojite lepo i korisno. Placeve u blizini Palićkog jezera, na primer, možete pronaći za do 2000 EUR po aru. Slično, predeli u blizini Perućačkog jezera su predivni i tamo po povoljnim uslovima možete naći plac sa kućom koja bi uz malo ulaganja mogla da postane vaša kuća iz snova.

#4 Nekretnina u Beogradu

Beograd kao centralna prestonica na Balkanu uvek obiluje bogatom ponudom nekretnina pa svako može da nađe odgovarajuću. Tržište nekretnina u Beogradu je veoma dinamično a cene skoro nikada ne padaju tako da je ulaganje u ove nekretnine uvek dobra ideja. Na primer, pre nekoliko godina kvadrat u većini beogradskih opština van centra grada koštao je oko 1000 EUR a danas je to nemoguće naći, budući da su cene porasle za minimum 20%.

Novi Beograd je postao veoma popularan kada je kupovina stanova u pitanju budući da su centri velikih firmi uglavnom locirani na ovoj opštini. Iz tog razloga, za stan na Novom Beogradu uglavnom se odlučuju mladi.

Kada je u pitanju kupovina kuće ili placa, trenutno je veoma popularan Miljakovac III i leva obala Dunava pa ako više preferirate život u kući, ove lokacije su sigurno sjajna opcija.

Nekretnine u Beogradu su većinom uknjižene tako da ih možete kupiti na kredit a onda iznajmljivati i kirijom pokrivati ratu kredita. 

#5 Kuća na selu

Kuću na selu možete naći po veoma pristupačnim cenama i to širom Srbije. One ne zahtevaju puno novca kada je renoviranje u pitanju, već ćete moći i sa manjim budžetom da sredite izabranu kuću i da uživate. 

Ulaganje u ovu vrstu nekretnine značiće vam svaki put kada budete poželeli da negde otputujete na nekoliko dana ili produženi vikend da odmorite. U bilo koje doba godine prijaće vam da na nekoliko dana promenite sredinu.

Ovu nekretninu takođe možete izdavati u određenom periodu, po želji, preko aplikacije kao što je Booking.com pa će vam to biti dodatni izvor prihoda. 

Nadamo se da smo vam pomogli u vezi potrage za novom nekretninom u kojoj ćete uživati!

Najnovije
- Reklama -spot_img
- Reklama -
Možda bi Vas interesovalo