23.8 C
Novi Sad
petak, 22 septembra, 2023

Tri stvari koje obavezno morate poneti na izlet

Šta je sve potrebno poneti na izlet? Bilo da ste se odlučili da napravite piknik u obližnjem parku ili želite da odete na izlet u drugi grad, treba se dobro pripremiti i poneti sve što je potrebno. Međutim, pakovanje za izlet nije toliko lako kao što se možda na prvi pogled čini.

Koliko puta vam se desilo da olako shvatite pakovanje za izlet, ne razmislite dobro šta vam je sve potrebno, pa vam nešto zafali? Kako vam se ovo ne bi dogodilo i na sledećem izletu, evo tri stvari o kojima morate misliti kada se budete pakovali.

Izlet nije izlet bez hrane

Složićete se da nijedan izlet, a pogotovo piknik ne može da prođe bez hrane. Na šta prvo pomislite kada pomislite na piknik? Sigurno je prva slika piknika koja će mnogima pasti na pamet ćebe na travi i pletena korpa puna hrane. Međutim, ako ne zbog idealne slike piknika, onda je hranu bitno poneti sa sobom jer ćete sigurno veoma brzo ogladneti nakon svih aktivnosti koje izlet nosi sa sobom.

Izaberite hranu koja je praktična za putovanje

Razmislite koja hrana je praktična za izlet. To treba da bude nešto što se lako pakuje i lako konzumira, a što se neće brzo pokvariti. Zato su idealan izbor neki sendviči, grickalice i voće. Međutim, osim hrane, treba misliti i na piće. Ukoliko ne želite da to budu samo sokovi, jogurt u čaši je praktičan izbor jer se lako prenosi i još lakše konzumira, a pritom će se odlično slagati uz sendviče koje ste poneli.

Ako na izlet ide veće društvo, pobrinite se da se zajedno dogovorite ko će šta poneti. Kao prvo, ovo vam može poboljšati organizaciju i sprečiti da vam se desi da na izletu završite sa dvadeset kesica istih grickalica, a takođe je bitno i da bi bilo dovoljno hrane za ceo dan. Ipak će vaš dan biti ispunjen aktivnostima, i verujte nam, ogladnećete brže nego što mislite!

Prva pomoć kao obavezan prtljag za svaku avanturu

Možda neki od nas prvu pomoć vezuju za letovanje ili putovanje automobilom, ali činjenica je da je prva pomoć nešto što bi uvek trebalo da imamo pri sebi, pogotovo ako idemo negde na duže vreme, ili idemo negde gde nam apoteka neće biti na dohvat ruke. Sa obzirom na to da izlete obično pravimo u prirodi, oni su pravo vreme da sa sobom ponesemo komplet prve pomoći.

Šta sve treba da se nađe u vašem kompletu prve pomoći?

Sigurno će se desiti da se neko na izletu ogrebe ili na neki drugi način povredi. Zato, u svom kompletu prve pomoći obavezno ponesite neko sredstvo za dezinfekciju, kao što su jod ili hidrogen, kao i flastere. U slučaju da se na izletu desi neko uganuće ili druga veća povreda, treba poneti elastični zavoj, kao i analgetike.

Takođe, pošto uglavnom izletujemo u prirodi, neretko će se desiti da nam dosađuju razni insekti, pre svega krpelji i komarci. Zato obavezno ponesite sa sobom repelent protiv insekata, kao i neki preparat protiv ujeda.

Poslednja, ali takođe vrlo bitna stavka jeste zaštita protiv sunca. S obzirom na to da na izlete uglavnom idemo kada je lepo i toplo vreme, ne zaboravite da ponesete kremu za sunčanje. Takođe, pijte dovoljno vode i izbegavajte boravak na direktnoj sunčevoj svetlosti.

Najvažniji faktor izleta je dobra zabava

Iako na izlete uglavnom idemo zbog fizičke aktivnosti, svežeg vazduha i lepog pogleda, ponesite sa sobom nešto što će vas zabavljati. Ne kažemo da će vam biti dosadno na izletu, ali ukoliko idete na izlet u velikom društvu, dobra je ideja poneti frizbi, karte ili neku društvenu igru kako biste podigli atmosferu, a ako idete sami, možete poneti svoju omiljenu knjigu.

Takođe, sa sobom možete poneti i neki duks, jer od viška ne boli glava, a poznato nam je da je vreme dosta promenljivo. Sigurno će vam biti žao ako vam bude hladno, a ako se slučajno prehladite, ne samo da će vam to pokvariti zabavu na samom izletu, već i nekoliko dana nakon njega.

Dakle, sledećeg puta kada budete planirali izlet, dobro razmislite šta vam je sve potrebno i obezbedite se svim potrebnim stvarima. Mi se nadamo da vam je ovaj tekst pomogao da se dobro opremite za svoj sledeći izlet, i ne zaboravite da se dobro zabavite!

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo