Nijedna selidba nije laka. U kutije i kofere treba spakovati čitav svoj život i preneti ga u novo okruženje, gde opet krećete ispočetka – potrebno je novo privikavanje, upoznavanje sa komšilukom, prilagođavanje dece na nov životni prostor i nove drugare, kao i na adaptaciju novog stana. 

Ipak, ne očajavajte, nego se dobro organizujte i prihvatite svaku pomoć koja vam se nudi. U daljem tekstu, navešćemo nekoliko koraka kako da proces selidbe ne prođe u stresu i nervozi.

Uporedna selidba i adaptacija novog stana – da moguće je! Da li ste čuli za renoviranje stana „ključ u ruke“?

Svako ima potrebu pre useljenja u novi stan da ga adaptira prema svojim željama i potrebama. Ukoliko su vam se nagomilale obaveze oko pakovanja i selidbe, a radovi na uređenju vašeg budućeg doma čekaju, postoji rešenje koje će vam olakšati život. 

Renoviranje stana ključ u ruke predstavlja spas za sve one koji žele  kvalitetnu, profesionalnu i detaljnu uslugu. Dovoljno je da kontaktirate kompaniju koja se bavi projektovanjem i adaptacijom stambenog prostora i obučen tim stručnjaka će izaći na teren i ponuditi vam najidealnije rešenje koje će odgovarati vama i članovima vaše porodice. Za sve radove koji se izvode, kompanija preuzima potpunu odgovornost, a na vama je samo da iznesete svoje planove i zamisli. 

Sada se možete u potpunosti posvetiti selidbi i bez tenzije spakovati sve što vam je potrebno.

Nemojte čekati poslednji dan za selidbu – potrebno je vreme da bi se neke stvari uradile kako treba

Nećete sve stići poslednjeg dana selidbe i u startu odustanite od te ideje. Pakovanje ne podrazumeva samo pakovanje vaših stvari, već i sitnica koje su se nakupile, kuhinjskih elemenata i nameštaja. Obavezno napravite plan pakovanja i vršite klasifikaciju stvari. Još bolja varijanta je pakovanje po sobama, što vam može olakšati raspakivanje u vašem novom domu. 

Ovo će vam ujedno biti i idealan trenutak da se otarasite svih starih stvari koje vam više ne trebaju, a godinama su se gomilale u vašem domu i skupljale prašinu. 

Stvari koje ćete morati obaviti dan ili dva pre selidbe su da očistite vaš frižider i zamrzivač, hranu rasporedite kod komšija ili najbližih rođaka, umotate tepihe i skinete zavese. 

Nabavite ambalažu za pakovanje

Pre svake selidbe potrebno je da nabavite kartonske kutije gde ćete prvo spakovati sve stvari koje ne koristite svakodnevno i koje vam neće trebati. Obezbedite popriličan broj kutija, kao i foliju i lepljive trake kojim ćete zaštititi kabaste i osetljive stvari.

Prvo pakujte knjige sa vaših polica, slike, peškire, ćebad i jorgane, kao i kuhinjski i kupatilski pribor koji vam neće trebati u tih nekoliko dana. Obavezno na svakoj kutiji napišite njen sadržaj, da biste olakšali sebi raspakivanje. Lomljive i osetljive predmete obavezno uvijte u foliju, a radi dodatne zaštite, na dnu kutije možete postaviti i mekši materijal koji će sprečiti pucanje osetljivih predmeta.

Nađite agenciju za selidbe koja vam najviše odgovara 

Prilikom izbora agencije za selidbe, pronađite više kontakata i raspitajte se za uslove transporta i usluga koje nude, kao i za cenu koju traže. Jako je bitno da se dobro informišete o aktivnostima i uslugama agencije, da ne biste došli u situaciju da imate dodatne troškove.