23.3 C
Novi Sad
sreda, jul 24, 2024

Leto u Beogradu – šta posetiti i iskusiti?

Kada leto postane nemoguće sa visokim temperaturama Beograd nudi veliki broj zanimljivosti i mesta koja će vas naterati da ne razmišljate o tome koliko je toplo, već koliko je lepo. Leto je posebno u srpskoj prestonici zbog mnogo čega, bilo da želite da ga posetite i uživate u svemu u sred dana ili tokom letnjih večeri.

Kako govorimo o gradu koji se nikada ne „gasi“ to onda znači da nudi za svakog po nešto. Bilo da ste u Beogradu po prvi put ili mu se iznova i iznova vraćate, pa čak i ako u njemu živite, ova mesta i lokacije ni ovog leta nemojte zaobići. I upamtite, središte uzbudljivih zbivanja je uvek i svuda!

Letnji provodi na splavu Port by Community

Poznat još kao letnja Kasina, klub splav Port by Community jedan je od najpopularnijih u Beogradu. Razloga je dosta za ovakav status splava. Od savršene lokacije, ušća Save u Dunav, preko prelepog pogleda na stari deo Beograda i to Kalemegdan i okolinu, splav Port by Community je u stvari najveću popularnost stekao zbog najboljih provoda u gradu. Za iskusne klabere on je jedan od prvih na listi za vrele, letnje noći, uz muziku najboljih bendova, najpoznatijih domaćih pevača, gde je atmosfera uvek uzavrelija nego što je i samo leto.

Bilo da ste u Beogradu, dolazite na odmor ili imate kakve druge obaveze, jedno veče je obavezno za Port by Community ako želite i sami da osetite provod koji parira svetskim. 

Šetanja Knez Mihailovom i Kalemegdanom

Nekada je lepo biti i turista u svom gradu, a to Beograd odlično pokazuje. I njegovi stanovnici često imaju dane kada postanu turisti i započnu određene ture. A gde se počinje nego od samog centra, iz Knez Mihailove ulice i Kalemegdana.

Ne, ovo nije samo još jedno šetalište, već deo grada koji osim što nudi veliki broj poznatih brendova i kafića, u njemu se krije mnogo uličica sa zanimljivim sadržajem, a tu su i neke od značajnih zdanja sa svih strana, od Narodnog muzeja, preko Kapetan Mišinog zdanja, SANU-a, drugih muzeja. A nakon svega toga stara tvrđava i jedan od najvećih kompleksa srednjeg veka, Kalemegdan.

Posebno je lep u letnjem periodu zbog mnogo zelenila, sadržaja, pa ćete imati uvek šta da vidite, dobro da odmorite i da se nadišete svežijeg vazduha u sred centra grada. Ne zaboravite da uživate malo i u pogledu na ušće Save u Dunav. 

Uživanje na Gardošu

Centar grada je poseban po mnogo čemu, splav Port pokazuje moderne strane grada i najbolje strane provoda tokom letnjih noći, pa sve do zore, a nešto udaljeniji, Gardoš, otkriva okolinu  Beograda, drugačiju energiju, pa možda i najlepši deo Dunava.

Ovo je jedno od mesta koje bi svako trebalo da poseti, jer otkriva i jednu istorijsku stranu Zemuna, drugačiju nego što to predstavlja Kalemegdan, a šetnja uvek može da se nastavi duž Zemunskog keja, pored nekih od restorana na obali reke i pritom uživa na reci, lepšem i prijatnijem vazduhu.

Kaldrmisane, uske ulice, uvek su nešto što na najbolji način dočarava stari duh grada i evocira uspomene na davno prošla vremena.

A koje je tvoje omiljeno, letnje mesto u Beogradu?

Izvor fotografije: Shutterstock/Sergii Figurnyi

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo