24.9 C
Novi Sad
petak, 22 septembra, 2023

Najbolje lokacije u Beogradu za fotografisanje mladenaca

Instagramičnost je novi termin koji sve češće čujemo u svakodnevnom govoru svih generacija, a naročito među mlađom populacijom. Ovaj novi izraz koristi se u slengu da opiše prostor koji je pogodan za pravljenje atraktivnih fotografija za Instagram – društvenu mrežu koja je osvojila celi svet.

Od razvoja digitalnog fotoaparata, fotografije su postale obavezan deo naše svakodnevnice, ali i bilo kog posebnog događaja naročito venčanja. Fotografije beleže naše najlepše uspomene i čine ih besmrtnim. 

 Za dobre fotografije, pored odličnog fotografa, naravno potrebne su i atraktivne lokacije. U nastavku teksta otkrivamo vam najbolje lokacije u Beogradu za fotografisanje mladenaca, koje će nesumnjivo doprineti atmosferi jednih od vaših najbitnijih fotografija u životu. 

#1 Kosančićev venac – popularno mesto za fotografije u srcu grada

Kosančićev venac je po mišljenju mnogih Beograđana, jedan od najlepših delova Beograda. U samom srcu grada, na ulicama popločanim kaldrmom, nalaze se neki od najstarijih i najlepših objekata u gradu. Na Kosančićevom vencu nalazi se prelepa Saborna crkva, kao i Konak knjeginje Ljubice. 

Ovi objekti su upravo i jedni od popularnih mesta za fotografisanje mladenaca, naročito ukoliko se crkveno venčanje odigrava u Sabornoj crkvi. Sa strmih i kaldrmisanih ulica Kosančićevog venca pruža se prelep pogled na Savu, a još jedan od lepih lokacija je upravo platforma sa koje se pruža najbolji pogled na reku i Novi Beograd.

Kosančićev venac je najlepši za pravljenje fotografija u jutro i sumrak, kada njegov romantični šarm posebno dolazi do izražaja

Nalazi se u samom srcu grada, pa ukoliko organizujte venčanje u centru Beograda onda vam savetujemo da nikako ne propustite priliku da napravite svoje fotografije upravo na ovom mestu.

#2 Kalemegdan – simbol naše prestonice

Kalemegdan je nesumljivo jedan od najprepoznatijih simbola srpske prestonice, a ujedno i jedan od najlepših parkova u Beogradu. 

Kada se nalazite na Kalemegdanskoj tvrđavi, gde god se okrenete nailazite na prelepi pogled i okruženje, zbog toga i zbog svoje atraktivne lokacije, Kalemegdan je jedno od najpoznatijih mesta za fotografisanje mladenaca.

Čini se Kalemegdan poseduje sve što se od jednog lokaliteta za fotografisanje može tražiti – autentičnu arhitekturu, predivan pogled na panoramu grada, kao i o prirodno okruženje. 

Ukoliko želite da napravite fotografije sa venčanja u više stilova, preporučujemo da se opredelite za Kalemegdan, jer će vam on ponuditi upravo ovu mogućnost. 

#3 Botanička bašta Jevremovac – uz prirodno okruženje do najboljih fotografija

Botanička bašta Jevremovac, nalazi se u širem centru grada, a otovoreni prostor ove botaničke bašte idealan je za fotografisanje mladenaca, naročito ukoliko su ljubitelji prirode. Botanička bašta Jevremovac je jedno od najautentičnijih mesta u Beogradu. U samom srcu prestonice, nalazi se mesto sa više od 1300 botaničkih vrsta.

Jevremovac je predivno uređen, zbog čega je i zahvalan za fotografisanje. Unutar celine postoje odvojeni delovi kao što su Japanski vrt, koji daje neograničene mogućnosti za pravljenje raznih fotografija – od standardnih preko najkreativnijih. Drveni mostovi, jezero sa lokvanjima i japanska trešnja – sve je što je potrebno za savršenu sliku.

Pored toga, ovaj vrt ima i predivnu simboliku, zbog čega je posebno dobra lokacija za fotografisanje mladenaca. Naime, u Japanu postoji tradicija sađenja biljaka upravo po simbolici. Pa su tako borovi u ovom vrtu simbol dugovečnosti i ljubavi – što je upravo sve što bračna zajednica treba da predstavlja. 

#4 Avala – misteriozna i autentična atmosfera koja daje brojne mogućnosti

Ukoliko se udaljimo od samog centra grada, možemo naići na brojne opcije za fotografisanje, između kojih se izdvaja – Avala. Avala je predivna planina bogate vegetacije nadomak Beograda, a njena misteriozna i autentična atmosfera daje pregršt mogućnosti za fotografisanje nezaboravnih slika mladenaca.

Ukoliko ste ljubitelj fotografija sa bogatom atmosferom, predlažemo vam posetu spomenika Neznanom junaku, koji svojom misterioznošću i veličanstvenošću svakako daje prostor da se fotografije sa ovakvom atmosferom i zabeleže. Ovo je savršena lokacija za mladence ljubitelje umetničkih i crno-belih fotografija. 

Pored spomenika Neznanom junaku, Avala daje potencijal za pravljenje predivnih fotografija u prirodi, i naravno, na vidikovcu sa Avalskog tornja za one mladence sa više avanturističkog duha!

#5 Gardoš – bajkoviti prizor starog Zemuna  

Za sam kraj, verovatno i najpoznatije mesto za fotografisanje mladenaca u gradu – veličanstveni Gardoš. Kula Gardoš je sama po sebi veličanstvenog izgleda, i uzdiže se nad gradom tako da je nemoguće ne primetiti je. Ona je simbol Zemuna, a nejna autentična pojava dopušta mogućnost za pravljenje odličnih fotografija u njenom podnožju.

Gardoš kula je jedan od najstarijih spomenika u Beogradu, zbog čega odiše simbolikom postojanosti i tradicije. U podnožju je i Nikolajevska crkva u Zemunu, Nikolajevska crkva je 1948. Godine ustanovljena za spomenik kulture i nepokretno kulturno dobro, a najstarija je sakralna građevina koja je sačuvana na teritoriji Beograda. 

Ona se takođe ističe lepotom, pa je za sve mladence koji odluče da baš u njoj kažu svoje sudbonosno da, logična opcija da svoje fotografije naprave baš u neposrednoj blizini – u podnožju kule Gardoš.

Postoji još mnogo predivnih lokacija u Beogradu pogodnih za pravljenje fotografija mladenaca poput Topčiderskog parka, Skadarlije, delova Dorćola i Ade Ciganlije, nema sumnje da su mladenci iz Beograda privilegovani, budući da imaju ovoliko opcija za odabir atraktivnih lokacija za svoje najvažnije fotografije!

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo