Kućni i kuhinjski aparati koje morate imati u svom domu

36

Jedna od glavnih prednosti 21. veka jesu tehnološka dostignuća koja naš svakodnevni život čine lakšim. Tendencije da se obavljanje dnevnih obaveza pojednostavi i ubrza vide se čak i kod dizajniranja i osmišljavanja kućnih i kuhinjskih aparata, koji članovima jednog domačinstva omogućavaju da brojne poslove oko održavanja životnog prostora i pripreme hrane obavljaju na nikad lakši način.

U nastavku teksta saznajte koji mali kućni aparati su vam neophodni kako biste vreme namenjeno svakodnevnim obavezama u kući sveli na minimun, utrošili najmanju količinu snage, a posao uradili savršeno.

#1 Štapni usisivač – čišćenje kuće više nije napor

Verovatno se niko od nas baše naročito ne obraduje kada dođe dan za temeljno sređivanje kuće, u koje, naravno, spada i čišćenje podova. Štapni usisivač je izuzetno praktičan i ne samo da će pojednostaviti velika spremanja i sređivanja, već i svakodnevno održavanje životnog prostora čistim.

Ima dovoljnu snagu da ne morate da sumnjate u njegovu delotvornost – usisaće svaku česticu prašine, mrvice i dlake koje se nakupljaju na vašem tepihu, a ujedno će odmoriti vaša leđa – njegova visoka drška omogućiće vam da u najudobnijem položaju počistite i nastavite dalje sa dnevnim izazovima, bez bola u leđima.

#2 Prečišćivač i osveživač vazduha – zdrav i čist vazduh moguće je imati i u zatvorenom prostoru

Svi znamo koliko je provetravanje potrebno i poželjno kako bi vazduh u našem domu bio svež, a ne ustajao, pun ugljen-dioksida i uspavljujuć za naš mozak. Pa ipak, koliko puta svako od nas zaboravi da otvori prozor i pusti svež vazduh unutra?

Osveživač i prečišćivač vazduha, sa opcijom ispuštanja prijatnih mirisa, pružiće najbolji kvalitet vazduha vašim plućima, a pogodan je za sve prostorije u kući (kuhinju, dnevnu i spavaću sobu, kupatilo). Za rad koristi vodu, zahvaljujući kojoj može da ulovi i najsitnije, gotovo nevidljive čestice prašine, polena i svih drugih alergena koji svakodnevicu velikog broja ljudi čine težom i izazovnijom.

#3 Pegla za vertikalno peglanje – zaboravite na dasku

Znamo da postoje dame koje uživaju u peglanju, na koje ovaj kućni posao deluje smirujuće i koje mu se čak i raduju najviše u poređenju sa drugim obavezama u vezi sa domaćinstvom. Pa ipak, pegla za vertikalno ispravljanje odeće dodatno pojednostavljuje čitav proces – stoga joj treba dati priliku.

Pre svega, više nećete morati da tražite slobodne ćoškove po kući da sklonite kabastu dasku za peglanje, nećete morati da je sklapate i rasklapate – nije vam potrebna. Potom, ceo proces je brži i lakši jer ne morate da pritiskate peglu na površinu daske u želji da što bolje ispravite odeću, čineći to čak i po više puta na jednom delu odeće.

Pegla na paru za vertikalno peglanje omogućava vam da u svega nekoliko poteza čak i najosetljivije tkanine učinite savršeno ravnim, a da sve druge stvari koje često peglate dobiju produžen životni vek jer je dovoljno samo po jednom preći izgužvanu površinu, umesto da ih izlažemo visokim temperaturama i po nekoliko puta za vreme jednog peglanja.

# 4 Multicooker – pogodan za dinstanje, barenje, pečenje i prženje najukusnijih jela

Reč je o kuhinjskom proizvodu zahvaljujući kome nećete morati da mislite da li vam je jelo iskipelo, ringla se oštetila, a šteta u kuhinji treba da se sanira – dovoljno je da omiljene namirnice ubacite u multicooker, navijete sat i podesite temperaturu i sačekate da one ispuste svoje najbolje sokove, za vreme čega se možete opustiti uz film, knjigu ili uspešno obaviti još neki kućni posao.

Ovaj aparat pogodan je i ako morate da izađete iz kuće – ne brinite, neće vas zateći neprijatno iznenađenje u kuhinji, čije ćete tragove morati da uklanjate, pored svih drugih obaveza koje čekaju na vas.

#5 Aparat za vafle – napravite sami poslastice po želji

Vafle su osvojile svet, to je sigurno. Takvim ih čini hrskavo i ukusno testo na čiju površinu možete staviti šta god zamislite – voće, čokoladice, prelive, med, šlag, keks i sve ono u čemu uživate i tako priuštite pravi praznik svojim nepcima.

Dovoljno je da nađete recept na internetu, zamutite testo, sipate ga u aparat za pravljenje vafli i sačekate nekoliko sekundi da iz njega izvadite najukusniju podlogu za dezert. Nikada nije bilo lakše obradovati ukućane i sebe nezaboravnom poslasticom!

#6 Ketler – ne morate da cupkate pored šporeta čekajući da voda provri

Bilo da treba brzo da skuvate čaj, kafu ili vam vrela voda treba za druge kuhinjske poslove – više nećete morati da stojite i čekate minutima pored ringle da se pojave mehurići. Sada je tu ketler, u kojem će za nepun minut, često i za nekoliko sekundi, voda koja vam je potrebna proključati i biti spremna za korišćenje.

Počastite sebe barem nekim od navedenih kućnih i kuhinjskih aparata i pretvorite kućne obaveze u lako rešive zadatke, a svoje slobodno vreme učinite dužim nego ikada pre!