13.4 C
Novi Sad
ponedeljak, april 22, 2024

Korejska kozmetika bogata crnim pirinčem – Haruharu Wonder Black Rice linija

Da li znate da antioksidansi imaju tri 3 puta jače dejstvo od polifenola iz koštica grožđa? Pored toga, veoma je važna fermentacija, koja pomaže sastojcima da budu učinkovitiji, kao i specifičan transportni mehanizam zarad njihovog boljeg prodiranja u kožu. Sve ove karakteristike odlikuju Haruharu Wonder Black Rice liniju.

Da bismo shvatili značaj ove kozmetike, najpre moramo otkriti samo značenje reči ovog brenda ,,Haruharu” – na korejskom znači ,,svaki dan’’, što nam pomaže da shvatimo da je glavni cilj ovog brenda upravo zdrava i lepa koža svakog dana u godini.

Veoma je važno spomenuti da su svi preparati bogati sastojcima biljnog porekla, te ih tako sadrže i do 95% – neki proizvodi više, a neki manje. Kozmetika ovog brenda je bez parabena i drugih štetnih sastojaka, a koji se nalaze u svakodnevnim, konvencionalnim kozmetičkim preparatima.

Prirodne supstance u preparatima Wonder linije brenda Haruharu

Jedan od osnovnijih sastojaka za zdravu kožu, jeste hijaluronska kiselina, a koja se nalazi u pomenutim preparatima. Pored nje, u sastav proizvoda ulaze i betain, ekstrakt aloje, etarsko ulje lavande, suncokretovo ulje, dok je zvezda fermentisani ekstrakt crnog pirinča.

Koliko je važan crni pirinač?

U Kini je nekada bio poznat i kao zabranjeni pirinač, iz razloga što je u drevnim vremenima bio namenjen samo vladarima i bogatašima. U starim knjigama kineske medicine, može se pronaći i izraz medicinski pirinač, jer podstiče cirkulaciju krvi i usporava starenje.

Sva sreća pa je to vreme prošlo, te danas svi mogu da osete blagodeti ovog pirinča, koji je za oko 30 puta bogatiji antioksidansima za razliku od belog pirinča.

Ako niste znali zašto su dobri polifenoli i flavonoidi, znajte da vas mogu zaštititi od oksidativnog stresa, štetnih UV zrakova i zagađenja, a u crnom pirinču su visoko zastupljeni. Takođe je zanimljiva informacija da je sadržaj antioksidanasa nakon fermentacije veći oko 5 puta, za razliku od ekstrakta crnog pirinča. A zarad boljeg prodiranja aktivnih sastojaka u kožu, brend Haruharu se služi posebnom U. D. T. tehnologijom. Nakon kombinovanja sa hijaluronskom kiselinom, rezultat su preparati koji vrhunski hidriraju i usporavaju starenje kože.

Anti age preparati jedne linije za sve. Da li je moguće?

Ovo je i te kako moguće, pod uslovom da se svi preparati iskombinuju na adekvatan način. Bez obzira da li ste u dvadesetim i tek počeli da koristite korejsku kozmetiku ili želite da ublažite vidljivost svojih bora, Wonder by Haru Haru je nepogrešiv izbor za vas.

Ukoliko ste u dvadesetim, vaša koža lica je još uvek mladolika, te je za najefikasnije rezultate preporuka da koristite toner, serum sa hijaluronskom kiselinom i kremu.

Ako ste, pak, prešli tridesete ili četrdesete, najbolje rešenje za vašu kožu jesu esencijalna ulja, koja možete početi da dodajete u svoju svakodnevnu rutinu. Inače, esencija se dodaje, kada je koži potrebna adekvatnija hidratacija, dok se ulja stavljaju na kožu, ako nam je lice suvo nakon kreme i zateže. Iz tog razoga, potrebno joj je još okluziva i emolijenasa.

Sledeći savet uzima u obzir osnovnu rutinu za normalnu ili kožu koja je dehidrirana i antiejdžing, a osnovna rutina se sastoji od primene samo dva preparata – toner i krema.

Kada je u pitanju dehidrirana koža, rutina počinje utapkavanjem seruma, koji je vodenast, a potom se nastavlja nanošenjem tonera i esencije, kreme, a završava se uljem. S druge strane, anti age nega podrazumeva utapkavanje tonera, nakon kog slede serum protiv bora, krema i ulje.

Ako želite savršenu rutinu svog lica, onda primenite svih šest koraka. Najpre započnite rutinu “prvim serumom”, zatim utapkajte toner, nakon toga dodajte esenciju, posle koje sledi serum u obliku krem-gela protiv bora, zatim nanesite kremu, i kao poslednji korak stavite ulje.

Istakli smo vam razne predloge rutina, dok preparati bogati prirodnim mirisom lavande, pružaju vam mogućnost da sami iskombinujete preparate i tako formirate svoju savršenu rutinu, koja odgovara baš vašem tipu kože.

Ovo su samo predlozi rutina, a vrlo lagane i prijatne teksture, prirodnog mirisa lavande, omogućavaju vam da iskombinujete rutinu koja najviše odgovara potrebama Vaše kože. 

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo