2 C
Novi Sad
utorak, 7 decembra, 2021

Puževa sluz kao element uz koji korejska kozmetika neguje kožu

Puževa sluz ima kvalitetna svojstva za pravilnu negu kože, posebno za ciscenje lica i blistavost. U poslednjih nekoliko godina, studije su pokazale da je puževa sluz veoma aktivna u lučenju kolagena, koji ima odlično dejstvo na suzbijanje ožiljaka i regeneraciju tkiva. Pored čistoće, hidratacija lica je potpuna uz kolagen. 

Korejska kozmetika nije prva koja je ovakva rešenja za negu kože, ali danas ima sigurno primarnu ulogu. Istraživali smo malo ovu temu, kako bismo vam približili efekte puževe sluzi u nezi kože, i došli do „Skin Temple“ uvoznih preparata. Od kada datira upotreba puževe sluzi sa blagotvornim dejstvom na kožu? Prema istraživanjima, koristila se u antičkoj Grčkoj, a od 80ih godina prošlog veka počelo je uzgajanje u Čileu. Farmeri su uvideli da kontakt sa puževom sluzi ubrzava zarastanje rana i krenuli su u prodaju ove materije, posebno u Koreji. Zainteresovani ljudi su ih otkupljivali i uzgajali radi prodaje sluzi, kako ne bi bili uklonjeni sa farme, jer se tamo ne smatraju dobrodošlima u biljnom i životinjskom carstvu. Uz adekvatnu ishranu i dosta zalivanja vodom, lučenje sluzi se povećava, što je omogućilo lokalnu prodaju kozmetičarima. Od tada, neizostavan je deo kozmetike – kao krema za hidrataciju lica, tonik za lice ili ulje za ciscenje lica.

Razlozi zbog kojih je puževa sluz element bez kog je hidratacija lica nezamisliva

Korejska kozmetika iznedrila je puževu sluz za dugotrajno dejstvo blistave, čiste i negovane kože lica. Uz lučenje kolagena, ciscenje lica omogućava trajno rešavanje mnogih problema sa kožom. Puževa sluz odlična je za redukciju akni, bora i ožiljaka, kao i rešenje problema hiperpigmentacije i pojavu fleke po kozi. Aktivne i kvalitetne supstance sprečavaju uticaj UV zraka, pojave infekcije i nepravilnosti na koži. Hidratacija lica puževom sluzi odličan je tretman za sjajan ten i podmlađen izgled, posebno ako je za vas karakteristična suva koza. Puževa sluz bogata je kolagenom i elastinom, alantoinom i glikolnom kiselinom, koje kao prirodne materije neguju kožu. Njihovi efekti na negu kože su odlični i prepoznatljivi.

  • Kolagen i elastin: zaduženi su za održavanje čvrstoće uz neophodnu elastičnost kože na određenim regijama;
  • Alantoin: ima ulogu u redukciji neravnina i ožiljaka, ali utiče i na zatezanje kože;
  • Glikolna kiselina: pomaže obnavljanje kože i održavanje blistavosti.

Rezultati koje daje korejska kozmetika upotrebom preparata sa puževom sluzi

Kozmetički preparati sa puževom sluzi imaju značajne efekte na negu kože i održavaju je čistom, svežom i podmlađenom. Hidratacija lica je maksimalna, uz negu i blistav ten. Dubinsko ciscenje lica vrlo je efikasno sa puževom sluzi. Umanjenje vidljivih ožiljaka, smanjenje neravnina i rešenje problema pigmentacije su vidljivi u kratkom roku. Suva koza biće osvežena i negovana, uz uklanjanje ćelija na površini kože. Fleke po kozi biće prošlost, a hiperpigmentacija regulisana. Kreirani su fenomenalni preparati koji ujedno ublažavaju postojeće bore i sprečavaju pojavu novih. Puževa sluz pomaže u eliminisanju crvenila, iritacija, akni i drugih nepravilnosti na koži. 

Bez obzira na vaše godine, tip kože i druge karakteristike, korejska kozmetika sa puževom sluzi pogodna je svima. Može se koristiti tokom dana ili večeri, stavljanjem na celo lice ili određene zone. Vrlo je korisna za regulaciju kože koja je izrazito masna ili mešovita. Ujedno, pogoduje i osetljivom tipu jer sprečava iritacije i daje sjajne rezultate u regeneraciji kože lica. „Upoznali“ smo neke proizvode iz ove kolekcije među kojima su kreme, maske, esencije, serumi za lice i mnogo toga drugog. Nešto od toga bismo vam ukratko opisali:

  • Kolekcija Benton kreirana je za višestruki efekat na smanjenje bora, iritacija, hiperpigmentacije i neujednačenog tona kože. Za ove probleme kao idealno rešenje izdvajaju se Snail Bee esencija i Snail Bee serum sa koncentracijom od 90%, odnosno 70% puževe sluzi, respektivno. 
  • Cos-RX esencija, gel krema i klasična krema tri su proizvoda sa kojima je hidratacija lica zagarantovana. Esencija sa čak 96% koncentracije puževe sluzi odlična je u tretmanu kože tokom večeri, kada se nanese tonik za lice. Koža je lako upija jer je vodene strukture. Gel krema se redovno koristi u nezi kože lica, uz dodatak druge kreme sa 72% sadržaja sluzi za predeo oko očiju.
  • The Skin house hidrogel maska namenjena je regiji oko očiju, za ujednačan ten i eliminisanje bora. Pored puževe sluzi, bogata je i zlatom koje upotpunjuje izgled kože oko očiju i daje savršen ten. 

Ovo su neki od proizvoda sa kojima smo se sretali u istraživanju kozmetike iz predela Koreje. Za bolji uvid, predlažemo da posetite sajt, online prodavnicu i kontaktirate Skin Temple za više informacija.

Najnovije
- Reklama -
Možda bi Vas interesovalo