19.5 C
Novi Sad
četvrtak, jul 25, 2024

Frizure za dugu kosu: 7 najboljih frizura u 2023.

Ako želite da promenite svoj život, počnite s kosom. Odlična frizura može ne samo da promeni vaš izgled, već i da vam podigne raspoloženje. Izaći iz salona s potpuno novim svilenkastim i živahnim pramenovima sasvim je drugačiji osećaj. A opcije u pogledu frizure za dugu kosu ne nedostaju.

Od pletenica do kovrdža, talasa i spektakularne frizure, nema ograničenja u izgledu koji možete da stvorite kada imate dugu kosu. Duga kosa poznata je po svojoj moći da omekša robusne crte lica, uravnoteži proporcije i učini da izgledate mlađe, zdravije i ženstvenije.

Kome odgovaraju

Naravno, majka priroda je devojke nagradila dugom kosom kao najboljim ukrasom. Međutim, nije prikladan za sve žene.

Prvo, trebalo bi da povedete računa o tome da izbor frizure ne narušava proporcije vaše figure. Uostalom, drugi doživljavaju žensku pojavu kao celinu.

Stoga će, na primer, čak i najotmenija kosa da naruši izgled minijaturne devojke. Kao rezultat toga, ona će izgledati nekoliko centimetara niža, a njena figura će izgledati neproporcionalno.

1. Sedamdesete se vraćaju

Retro rokenrol stil sedadesetih se vraća u velikom stilu 2023. godine. Kultna frizura ove dekade bila je gusta, zamršena kosa. Za moderan izgled, pokušajte da nosite ovaj stil duge kose, umesto klasične kratke ili srednje duge kose.

Dodajte suptilne pramenove i niske tonove kako biste nadopunili prirodne pokrete u kovrdžavoj frizuri.

2. Duga slojevita kosa

Ako tražite frizuru kojom biste promenili “lični opis”, ali ne želite da žrtvujete svoje duge pramenove, isprobajte slojeviti stil.

Odgovara osetljivoj i gustoj kosi jer može da stvori dubinu i dimenziju te razbije izgled “kose s kacigom”.

Dugi, prozračni slojevi najbolje izgledaju na četvrtastim i okruglim licima, dok ovalna lica izgledaju dobro s mekim, suptilnim slojevima.

Duga slojevita frizura je odličan način da svojoj kosi date više pokreta, teksture i sjaja bez dramatične promene.

3. Duga kosa sa šiškama

Duga kosa izgleda fantastično u kombinaciji sa šiškama. Kontrast vam daje moć da uokvirite lice kratkom kosom dok ostatak grive ostaje netaknut.

Šiške su jednostavan način da promenite svoj izgled, a postoje beskrajne mogućnosti kojima možete da naglasite vaše crta lica.

Izvor: Shutterstock/Remark_Anna

4. Kratka napred, duga pozadi

Još jedan odličan stil inspirisan sedamdesetim godinama prošlog veka je frizura koja je napred kratka, a pozadi duga. Ova frizura predstavlja izuzetan stil za koji je potreban odrđeni stav da bi mogla da se nosi.

Dakle, ako volite retro modu koja ostavlja utisak, ovo bi mogao biti vaš izgled duge kose za narednu godinu.

5. Duga ravna kosa

Najnoviji jednostavan stil je duga ravna kosa. Budući da je ovaj izgled tako jednostavan, moraćete da se postarate da vaši vrhovi budu u vrhunskom stanju.

Nema mesta za kovrdžavost ili ispucale vrhove, inače, ova frizura rizikuje da izgleda neuredno i zapušteno.

6. Uber konjski rep

Dakle, bez obzira da li rep nosite visoko ili nisko, dodajte malo više šarma dodavanjem raskošne količine ektenzija na bazu vaše kose.

Vrtoglavi konjski rep inspirirsan Barbie se takođe vraća. Najzahtevniji deo stavaranja ovog izgleda je postizanje visine i čvrstoće.

Izvor: Shutterstock/Beauty Stock

Naravno, konjski rep nikada neće izaći iz mode. Ni u 2023. neće biti drugačije. Jedina razlika u odnosu na pre je što će biti impresivnih veličina i svih tekstura.

7. Duge kovrdže

Oni s prirodno kovrdžavom kosom traže nove načine da pokažu njenu teksturu. Metode rastezanja poput mekanih traka za kosu za uvijanje kovrdža i noćni uvojci stvaraju prostor za postizanje željene frizure, zajedno s tehnikama izduživanja uvojaka kao što su setovi uvijača.

Ove metode daju glatke, duge zakrivljene kovrdže i talase te unose uzbuđenje u ustajale stilove. Ovaj frizura za dugu kovrdžavu kosu će poboljšati vaš izgled bez obzira na to šta nosite. Zbog mogućeg oštećenja kose, preporučljivo je da se koristi regenerator koji se ne ispire kako bi kovrdže bile hidrirane i netaknute ceo dan.

Najbolje frizure za dugu kosu

Najbolja frizura za dugu kosu najviše zavisi od vašeg stila i oblika lica.

Ali, ako niste sigurni koja će vam frizura najbolje pristajati, razmislite o savetovanju s frizerom. Oni vam uvek mogu pomoći da izaberete stil koji odgovara vašem obliku lica i ličnom stilu te vam dati savete za održavanje i oblikovanje vaše duge kose kod kuće.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo