19.5 C
Novi Sad
četvrtak, jul 25, 2024

Da zabava bude još bolja – nabavi volan za PC

Svako voli da svoje slobodno vreme provodi na drugačiji način, a jedan od najčešćih, posebno među muškarcima svih uzrasta, jeste igranje kompjuterskih ili drugih virtuelnih igara. Međutim, mnogi od njih vole i da se u ove avanture upuštaju zajedno sa drugima, te to neretko biva pravo druženje. Ipak, kako bi ono bilo još zabavnije, tu su i brojni gejmerski dodaci, kao što je volan za PC.

Vreme za igre

One se se međusobno veoma razlikuju jer su namenjene drugačijim uzrastima, pokrivaju mnogobrojne oblasti i teme, a i funkcionišu na različite načine u pogledu toga da se neke mogu preći brzo, neke se mogu nastaviti kada god se vratimo u njih, neke zahtevaju solo igrače i sl. Ipak, specifičnost ovog hobija jeste u tome što u njemu može istovremeno uživati više ljudi, te tako vreme koje je posvećeno igri ujedno može označavati i vreme koje je namenjeno druženju. Štaviše, biva mnogo zanimljivije kada se tom prilikom okupi društvo ili porodica, šta više, ukoliko su svi ljubitelji gejminga, to može biti pravi ritual jednom nedeljno. Da bi kompletan doživljaj ove vrste zabave bio još bolji, možda i tebi nedostaje baš volan za ps.

Volan za PC služi kao periferni uređaj za igranje video igara koje imaju vožnju kao glavnu temu (npr. trkaće igre). Volan omogućava precizniji kontrolni sistem u poređenju sa tastaturom ili mišem, dajući realniji osećaj kada se igra igra. Neki modeli takođe imaju pedale za gas, kočnicu i menjač, što dodatno poboljšava igračko iskustvo.

Čemu doprinosi baš ovaj dodatak?

Volan za PC može da se koristi sa računarom i kompatibilnim video igricama, što omogućava igračima da dožive realističniji osećaj kretanja koje se javlja u trkaćim igricama. Volan se može povezati sa računarom preko USB porta ili putem Bluetooth-a. Najmoderniji modeli obično imaju i force feedback sistem koji omogućava da volan vibrira i daje osećaj tereta i otpora tokom vožnje u igri. Ukupno, volan za PC može da poboljša igračko iskustvo i da omogući igračima da se osećaju kao da su zaista za volanom virtuelnog automobila.

Volan za ps faktički predstavlja dodatak računarima ili pak konzolama, pomoću kojeg se naročito doprinosi kompletnom doživljaju igranja, koje biva realnije i zabavnije. Volan za ps će učiniti da data simulacija bude što vernija i zanimljivija, naročito kada ga ukompletiramo sa pedalama, odnosno različitim papučicama ili menjačima. Sama avantura u imaginarnom svetu biva potpuno nesvakidašnja jer pomoću volana za ps vožnja deluje potpuno realistično. Posebno je zanimljivo što može doći do njegovog vibriranja kada se prelazi preko neravnog terena ili ako dođe do virtuelnog sudara. Ovaj proizvod je namenjen svim pravim ljubiteljima gejminga, kojima je on naprosto više od hobija.

Kako odabrati?

Ovaj kompjuterski dodatak može se nabaviti u prodavnicama u kojima se prodaje oprema za računare i generalno tehniku, kao i u onima namenjenim gejmingu. Cene proizvoda se razlikuju u zavisnosti od brenda i drugih performansi koje odlikuju volane za ps, jer i među njime postoje različite serije. Oni se razlikuju po tome sa kojim su sve platformama kompatibilni, po dizajnu, obliku, veličini, kao i, što je za igrače najvažnije, po broju dugmića i opcija koje je mogućno koristiti tokom igre.

Postoje i kontrolne table, koje su interaktivne, kao i svojevrsni prikazi na ekranu volana za pc. Njegov oblik i dizajn takođe mogu uticati na konačni doživljaj igre. Dakle, tu je čitav niz karakteristika na koje je poželjno obratiti pažnju pri odabiru, a koje zavise i od samih modela.

I sebi i drugima

Volan na ps možemo kupiti sebi i tako doprineti većem uživanju tokom vožnje omiljenih trka, kada će ceo doživljaj biti realističniji, posebno u kombinaciji sa drugom gejmerskom opremom, kao što je, na primer, manuelni menjač. Međutim, on može biti odličan izbor i kao poklon za rođendan, Novu godinu, godišnjicu veze, dakle, bez obzira na priliku i uzrast onoga koga želimo da iznenadimo. Kod onih koji prate igre i sve prateće proizvode, ovakav poklon izazvaće pravo oduševljenje. 

Izvor fotografije: Shutterstock

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo