22.8 C
Novi Sad
četvrtak, jul 25, 2024

Udobno putovanje iz Beograda do Zagreba i Ljubljane 

Zagreb i Ljubljana, dva prelepa glavna grada susednih zemalja, Hrvatske i Slovenije, pružaju nezaboravna iskustva posetiocima. Ako planirate put iz Beograda, sada imate na raspolaganju najbolju opciju prevoza do Zagreba i Ljubljane- udoban kombi prevoz od vrata do vrata. 

Šta treba posetiti u Zagrebu?  

Zagreb, prestonica Hrvatske, čeka vas sa bogatim kulturnim nasleđem i živopisnom atmosferom. 

  • Gornji grad: Otkrijte čari Gornjeg grada, starog dela grada, sa kamenim ulicama, šarenim fasadama i Stari grad. Posetite crkvu Svetog Marka sa prelepim krovom ukrašenim bojama hrvatskog grba.   
  • Trg bana Jelačića: Centralni trg grada, sa spomenikom bana Jelačića, idealno je mesto za opuštajuću šetnju ili ispijanje kafe u okolnim kafićima. 
  • Muzeji: I dalje možete posetiti Muzej suvremene umjetnosti, Tehnički muzej ili Muzej mimara kako biste istražili kulturnu i istorijsku baštinu grada. 

Šta morate posetiti u Ljubljani?

Ljubljana, prestonica Slovenije, očaraće vas svojom slikovitošću i prijateljskom atmosferom. 

  • Ljubljanski grad: Posetite Ljubljanski grad, dominantnu tvrđavu na brdu, i uživajte u spektakularnom pogledu na grad. Prošetajte starim gradom i istražite bogatu istoriju.
  • Tromostovje i Prešernov trg: Tromostovje, jedinstven most sa tri prolaza, postao je simbol grada. Prešernov trg, centralni trg, okružen je kafićima i prodavnicama, pružajući idealno mesto za opuštanje. 
  • Tivoli park: Za prirodno opuštanje, posetite Tivoli park, najveći gradski park, sa šetalištima, jezerom i botaničkim vrtom. 

Prevoz iz Beograda 

Ukoliko ne idete svojim autom onda na raspolaganju imate opciju prevoza autobusom i vozom. Ali ipak najudobnija i najbrža opcija je kombi prevoz. Kombi prevoz je odlična opcija za brzo i udobno putovanje između Beograda, Zagreba i Ljubljane. Naša kompanija nudi redovne linije sa komfornim vozilima, pružajući vam prijatno iskustvo putovanja. Vreme putovanja je otprilike 4 sata do Zagreba i 5 sati na relaciji Beograd – Ljubljana kombi prevozom, u zavisnosti od saobraćaja. 

Obe ove prelepe prestonice sada su lako dostupne putem našeg kombi prevoza iz Beograda. Bez obzira na vaš izbor, putovanje će vam pružiti nezaboravna iskustva i bogato kulturno raznolike destinacije. 

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo