6.8 C
Novi Sad
sreda, februar 21, 2024

Evo kako da se pripremite za jutarnji let!

Bez obzira da li ste noćna ptica ili ranoranilac, rani jutarnji letovi mogu da budu veoma stresni. Potrebno je probuditi se na vreme (ukoliko uopšte stignete da spavate), pronaći prevoz do aerodroma, i čekirati se.

Ali rani jutarnji letovi su obično jeftiniji, brži, manje su mogućnosti da budu odloženi tako da su najbolja opcija za mnoge ljude. Ali ovo ne znači da su lakši za podneti ako niste popili jutarnju kafu. 

U nastavku pročitajte kako da olakšate sebi rani jutarnji let, i nekoliko saveta kako se pripremiti. 

Rezervišite prevoz do aerodroma

Sam put do aerodroma je mnogima stresan, ne znaju da li da pozovu prijatelja da ih odveze, da li da idu sopstvenim prevozom, ali onda se javlja pitanje oko parkinga, a prijatelj se možda uspava.

Najbolji beogradski taksi ima opciju rezervisanja prevoza unapred. Ovo je odlična solucija, jer ne želite da zovete razne taksi službe neposredno pre polaska na aerodrom. Taksi možete rezervisati i par dana pre samog leta, a to je jako dobra opcija za opštu organizaciju putovanja. 

Rezervacija taksi vozila je najlakši način da stignete do aerodroma, i sigurno će vas poštedeti nepotrebnog stresa oko prevoza.

Prijavite se na let putem interneta

Onlajn ček in je još jedna odlična opcija koja vam može uštedeti i vreme na aerodromu, ali i umanjiti stres oko prijavljivanja. 

U zavisnosti od toga koja je vaša destinacija, možda se vreme kada počinje onlajn ček in razlikuje, ali otprilike možete se prijaviti na let putem interneta najranije 48 sati pre leta, a najkasnije 1 sat pre poletanja.

Ako se prijavite putem interneta, ujutru nećete morati da razmišljate o čekiranju prtljaga i setišta, i drugim dosadnim detaljima u trenutku kada želite samo da što pre uđete na let i dremnete na svom mestu. 

Ukoliko idete na kratko putovanje, pokušajte da se spakujete u samo ručni prtljag. Iako deluje nemoguće, mnogi ljudi putuju na ovaj način, a to će vam uštedeti i mnogo vremena i živaca kada je prijavljivanje na let u pitanju.

Avion na nebu

Počnite sa pakovanjem nekoliko dana unapred

Ovo je dobra ideja kada je u pitanju bilo kakvo putovanje, ali za let koji je ujutru je posebno dobro da sve imate spakovano u trenutku kada je vreme za polazak.

Napravite listu svih stvari koje nosite, par dana pre leta polako pakujte te stvari u svoje kofere, a veče pre polaska možete ponovo proći kroz listu i uveriti se da je sve tu. Najbitnije stvari kao što je pasoš, karta, naočare za sunce ili lekovi ukoliko su vam potrebni stavite na lako dostupna mesta, kao što je ranac ili torbica. 

Sve stvari ostavite pored vrata veče pre polaska, tako da ujutru možete lako da ih pokupite kada budete izlazili.

Ostavite malo dodatnog vremena na raspolaganju

Nekada se bitne stvari setimo u poslednjem trenutku, a uvek je dobro malo poraniti i ostaviti dodatnog vremena za nepredviđene situacije. 

Takođe, ukoliko stignete ranije na aerodrom, možda ne zateknete predugačke redove, i imaćete vremena za doručak i jutarnju kafu. 

Trebalo bi da imate na umu i gužvu u saobraćaju i stanje na putevima, ne želite da upatnede u jutarnji špic. Istražite koliko vremena je potrebno od vašeg doma do aerodroma, ali na to vreme dodajte nekih pola sata, kako biste bili spremni za nepredviđene situacije na putu.

Razmislite o rezervisanju hotela u blizini aerodroma

Zašto svoj odmor ne biste započeli dan ranije i odseli u hotelu u blizini aerodroma dan pre poletanja? Ovo je odličan način da uštedite vreme, ali i da izbegnete stres.

Ukoliko dan pre polaska dođete u hotel u blizini aerodroma, sam put do aerodroma će biti mnogo brži i lakši. U ručni prtljag možete spakovati sitnice koje su vam potrebne za jedan dan u hotelu, kako ne biste morali da preturate po koferu. Ovo opcija nudi još jednu prednost, a to je da možete doručkovati i popiti kafu u hotelu, a to će vam svakako uštedeti malo novca jer je hrana na aerodromu jako skupa.

Odsedanje u hotelu vam takođe može pružiti osećaj da ste već na odmoru!

Dremnite u toku leta

Sigurno jedva čekate da uđete u avion, smestite se i malo dremnete. Ali i za ovo morate biti pripremljeni.

Ponesite putni jastuk jer je on najbolji saveznik svim putnicima sveta, bez obzira na prevoz kojim se putuje. Dobra ideja je da ponsete i čepiće za uši i masku za oči kako biste bili sigurni da vas spoljašnji uticaji neće ometati u pokušaju da zaspite. 

Spavanje će vam i prekratiti vreme putovanja, a kada stignete možete odmah krenuti u nove avanture.

Nadamo se da će ovih nekoliko saveta pomoći da prebrodite rani jutarnji let. Dobra organizacija rešava pola posla, a plan za idealni odmor će umanjiti stres i osigurati lako putovanje!

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo