Sve se više i više približavate odluci o tome koju ćete srednju školu upisati. Plašite se greške, smera u kojem vaša interesovanja neće moći da dođu do izražaja. Državne ili privatne škole? Koju upisati? Bez obzira da li ste u dosadašnjem školovanju ostvarili dobre ocene – svoju perspektivnost možete steći kroz zadivljujuće rezultate na prijemnom ispitu. Obrazujte se i vi u prestižnim smerovima. 

Umesto da mučite sebe – predočićemo vam neke popularne škole koje vam mogu biti zvezde vodilje. Možda ćete se prepoznati baš u njima. Vaš prioritet mogu biti privatne srednje škole, a evo i zašto…

Privatna srednja škola nudi evropski sistem edukacije

Kada je u pitanju privatna srednja škola – većini ljudi prvo padne na pamet iznos školarine. Iako ta cifra za četvorogodišnje ili trogodišnje obrazovanje može biti velika, dobija se mogućnost kvalitetne nastave koja parira evropskom nivou. Nakon završetka srednjeg školovanja – jednostavno je upisati gotovo bilo koji fakultet. 

Privatna srednja škola nudi sjajne uslove i prijatno okruženje, raznolika nastavna sredstva, kompetenciju, dobar status i osposobljenost da se posao obavlja u međunarodnim sferama. Akreditovan program, prijatan pristup profesora, atmosfera i stručna praksa ovu školu stavlja na prvo mesto. 

Većina srednjih škola ovog tipa poseduje internat, razne kabinete namenjene za interaktivni vid učenja, laboratorije, kantinu i dobru opremljenost učionica. Elektronske knjige, laptopovi i interaktivne table i druga oprema – sigurno ne manjkaju. Usled svega toga, privatna srednja škola modernog je tipa i lako zadobija poverenje roditelja. Voleli biste upisati najpopularniju? 

Predlažemo vam Gimnaziju. Ili neki od smerova elektrotehnike, informatike, ekonomije, a pogotovo medicine…

Zašto privatna medicinska škola može biti vaš izbor?

Ako uzmete u obzir da se zadnjih godina javila povećana potreba za medicinskim i gerantološkim sestrama, fizioterapeutima, vaspitačima i tehničarima – budite sigurni da ćete nakon završenog školovanja lako pronaći posao u svojoj zemlji ili inostranstvu. Pored toga, zašto upisati baš nju? 

Privatna medicinska škola, bilo da se ona nalazi u Beogradu ili okolini, ne može da ne predstavlja mogućnost opstanka civilizacije. Odlični programi, humanost i doprinos zdravlju, mogućnost prekvalifikacije čine da privatna srednja medicinska škola bude prikladna interesovanjima mnogih. 

Ako je vaša životna misija da radite na dobrobit društva, svoje veštine pokažete na delu, a pritom lepo zarađujete – onda se možete osposobiti za neki od ponuđenih smerova. Napredak možete imati u pedijatriji, stomatologiji, fizijatriji ili u nekom drugom obrazovnom profile. A kako suziti listu? Načinite selekciju interesovanja i vodite se sa vašim omiljenim predmetima.

Koji smer upisati?

Ako vas interesuje da u životu imate sigurno zaposlenje – dobar izbor je da pristupite procesu dobijanja diplome za medicinsku sestru – tehničara. Taj smer u današnjici smatra se imperativom. Lako se možete dokvalifikovati u farmaciju ili pedijatriju i svesti svoje obrazovanje na dodatni nivo. Ljubitelji ste pedagogije i rada sa decom? Upišite smer za vaspitača. Interesantni su vam biološki materijali – obratite pažnju na laboratorijskog tehničara. Privatna srednja medicinska škola forsira praktičnu nastavu bez obzira o kom smeru je reč. Ona se može vršiti u institucijama, laboratorijama, predškolskim ustanovama i slično.