24.9 C
Novi Sad
petak, 22 septembra, 2023

Želite efektne promene u svojim poslovnim prostorijama? Uz pomoć tepiha i tapeta ostavite pravi utisak!

Uređenje poslovnog prostora ne služi samo za kreiranja dobre radne atmosfere, već i za pravilno prezentovanje poslovanja pred klijentima.

U tome izbor tapeta za zid i adekvatnih tepiha svakako može dosta da pomogne pa da se i zaposleni i klijenti osećaju dobro i prijatno u svakoj prostoriji u kojoj se nalaze.

Kako odabrati tapete za poslovne prostorije? Kakve tepihe treba birati? Šta bi trebalo ispoštovati pri odabiru? 

Pronađite prave savete u daljem nastavku teksta i opremite kancelarije na pravi način.

Šta treba poštovati pri izboru savremenih tapeta za zid u poslovnim prostorijama?

Savremene tapete za poslovne prostore se ne razlikuju puno od vrsta koje se postavljaju u domove. Naime, one se prave od materijala koji ne skuplja prljavštinu i mirise, ne bledi čak i kada je izložena direktnom suncu i može se čistiti, neki modeli vlažnom krpom, a neki čak i abrazivnim sredstvima. 

Postavljaju se na jednostavan način, tako što se lepak nanosi li na tapet ili na zid, a odlepljuje se jednostavnim kvašenjem tapete i skidanjem sa zida. Nema ljuštenja, guljenja i naknadnog gletovanja.

U poslovnim prostorima odabir tapeta za zid zavisi od estetske zamisli u uređenju. Najčešće se biraju foto tapete koje mogu i ne moraju da imaju veze sa unutrašnjim uređenjem ili tipom poslovanja.

3D slike, zanimljivi crteži i kombinacija boja su svakako dobrodošle pa se ovakva tapeta za zid može postavljati ili samo na jednu raspoloživu površinu ili može krasiti ceo radni prostor.

Opšte pravilo o kombinovanju boja je da svetlije tapete čine prostor većim, a da se ciljanim pozicioniranjem na pojedine zidove prostorija može učiniti duža ili šira.

Zidovi će biti prvo što će primetiti svako ko ulazi u poslovne prostorije pa se na ovaj način naglašava uspešnost poslovanja i poziva klijente da saznaju nešto više o samoj firmi i onome što može da im pruži.

Moderni tepisi za poslovni prostor – neophodan detalj u uređenju

Moderni tepisi će svaki sterilan poslovni prostor pretvoriti u prijatno radno okruženje koji asocira na porodičnu atmosferu i prijateljski odnos kako među zaposlenima tako i u odnosu sa poslovnim saradnicima.

Odaberite firmu koja se bavi proizvodnjom ručno pravljenih tepiha, neka budu vuneni, vrhunskog kvaliteta i vrhunske izolacije.

Neka stručni radnici dođu u vaše poslovne prostorije i uzmu mere profesionalno, uz predloge kolike dimenzije bi bile najbolje, koji model odabrati za kancelarije, koje tepihe za sale za sastanke.

Savremeni i moderni tepisi su i antialergeni, lako se čiste, a posebne vrste imaju niti Eukaliptusa što im daje luksuzan izgled i sjaj. Birajte vrste koje teško gore i otporne su na fleke pa će prostor izgledati savršeno, uredno i reprezentativno za svakog kupca.

Uskladite boju tepiha i tapeta za najbolji efekat

Ako se potrudite i pronađete firmu koja ima ove modele lako ćete uskladiti model za svaku prostoriju. 

U slučaju da je tapeta za zid šarena i jakih boja, a prostorija manjih dimenzija, onda podne prostirke treba da budu svedenijih nijansi. Suprotno, što je kancelarija veća, svetlija i prostranija, to se mogu uključiti boje i dezeni, ali najbolje je kada se konsultuju i stručnjaci za konačno mišljenje.

Opšti savet je da veći moderni tepisi budu svetlijih nijansi, a manje prostirke neka budu tamnije. U manjim kancelarijama mali tepisi će dati iluziju većeg prostora i obratno.

Oni se najčešće pozicioniraju na delove gde se sedi, ispod stola, ali moraju da imaju dovoljnu površinu pa da na njih lepo stanu i sve stolice. Ovo je ujedno i odličan način za bolju izolaciju prostora jer su moderni tepisi od vune koja je velika razlika u izolaciji poda, a mogu se koristiti i kod podnog grejanja bez problema.

Kada izaberete podne i zidne dekoracije ostalo je lako. Kancelarijski nameštaj je uvek neutralan, a detalji će učiniti da kancelarija ima dobar izgled i tako ostavi dobar utisak.

Kada radnici rade u prijatnom okruženju ostvaruju bolje rezultate, a ako klijenti zaključe da ste vredni njihovog poverenja, obezbedili ste i razvoj vašeg posla.

Odaberite prave saradnike pa pre uređenja pronađite firmu koja ima odgovarajuću opremu za  vaše prostorije. Uz kvalitetne proizvode dobićete i pomoć koja će vam olakšati donošenje najbolje odluke. 

Sve je važno i o svakom detalju treba voditi računa. Zato, uložite da bi vam se vratilo!

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo