2 C
Novi Sad
utorak, 7 decembra, 2021

Zebra zavese- kvalitetan proizvod sa doživotnom garancijom

Zebra zavese su moderno i praktično rešenje za prozore u gotovo svakoj prostoriji. Iako su prvenstveno postavljane u kancelarijama i poslovnim prostoorima, sve više osvajaju domove ljudi koji cene čist i jednostavan dizajn. Pri kupovini zebra zavese, cena je ono što najčešće iznenadi većinu klijenata. Ova vrsta zastora za prozore košta ponekad i višestruko više od klasičnih zavesa, onih koje ne dolaze sa mehanizmom i doživotnom garancijom. Zebra zavese predstavljaju investiciju u kvalitetan i siguran proizvod koji svaku prostoriju može osvežiti, ali i učiniti zdravom i bezbednom za život. 

Dizajn zebra zavese, cena i odnos kvaliteta i uloženog novca

Zebra zavese se sastoje od mehanizma koji se pokreće lančićem i koturima, i materijala od kojih je sašiveno platno. Kada su u pitanju zebra zavese cena direktno određuje kvalitet proizvoda koji kupac dobija. Naime, mehanizam i kućište skupljih modela su izrađeni od visokoizdržljivih, punih materijala. Upravo zbog toga mogu trajati decenijama i funkcionisati jednako dobro kao i prvog dana. Tekstil od koga su sašivene same zavese je otporan na cepanje i gužvanje, pa će godinama izgledati kao nov. Uz to, kvalitetniji materijali ne upijaju mirise iz prostorije, jednostavno se održavaju i ne gužvaju se prilikom spuštanja i podizanja. Zbog toga je kod ovakvo izrađene zebra zavese cena viša u odnosu na klasične materijale koji se moraju redovno prati, kako bi se iz njih uklonili neprijatni mirisi i prašina. Kada proizvođači direkno ili distributeri prodaju određeni model zebra zavese, cena najčešće uključuje i troškove montiranja. Mehanizmi i kućišta u kojima dolaze se montiraju uz pomoć jakih ramova i izdržljivih pomagala za pričvršćivanje na zid ili prozorski ram. 

Zebra zavese se uklapaju u svako enterijersko rešenje

Jedan od razloga tolike popularnosti ovih modela zavesa jeste njihova sposobnost da se savršeno uklope u svaku prostoriju. Zebra zavese dolaze u velikom spektru boja, dezena, pa i dimenzija, tako da kupac proizvod koji dobija potpuno može prilagoditi sebi, svojim potrebama i svom domu. Sada već tradicionalni modeli u zemljanim tonovima se i dalje najviše prodaju, baš zbog toga što se lako kombinuju sa bojama koje dominiraju enterijerom. Tako su zebra zavese u bež ili braon boji sjajno rešenje za dnevne sobe bogate bojama ili spavaće sobe kojima je potrebno „smirivanje“ enterijera. Tkanine ovih zavesa se mogu učiniti zanimljivijim uz pomoć različitih dezena, što je vrlo popularan izbor među kupcima koji preferiraju minimalističko uređenje svojih životnih prostora. Montiranjem zastora za prozore u nekom interesantnom dezenu se na jednostavan način dodaje malo dinamike, naročito većim prostorijama koje mogu da „istrpe“ dašak ekscentričnosti. Najzad, sve popularnije su i zavese za dečije sobe. Zahvaljujući bezbednom mehanizmu i jednostavnoj upotrebi, zebra zavese za dečije sobe mogu ulepšati kutak svakog mališana, bez obzira na njegov uzrast. Ovi modeli se mogu poručiti u jarkim bojama i razigranijim dezenima. Kako bi izašli u susret željama svojih najmlađih korisnika, sve veći broj proizvođača i distributera u svoju ponudu uključuje i rolo zavese za dečiju sobu sa motivima superheroja i likova iz crtaća. 

Najnovije
- Reklama -
Možda bi Vas interesovalo