6.8 C
Novi Sad
sreda, februar 21, 2024

Pogodnosti PVC stolarije koje utiču na širu upotrebu

Ukoliko se odlučite za zamenu postojeće stolarije, imajte na umu organizaciju za dodatnu investiciju koja bi prema standardima kvaliteta opravdala dugotrajnost upotrebe.

Najširu primenu u domaćinstvu upravo ima PVC stolarija, koja zahvaljujući kvalitetnim materijalima odoleva nepovoljnim spoljašnjim uticajima sredine. Kada poredimo energetsku efikasnost sa izborom PVC stolarije, posebno se ističe ušteda energije, dobra toplotna i zvučna izolacija unutrašnjeg ambijenta. Uz PVC stolariju je moguća montaža dodatnih delova poput roletni ili komarnika sa naznakom od aluminijuma. Celokupno gledano, prednosti PVC stolarije su brojne a pre svega povoljna cena i fleksibilan način montaže. 

Najpovoljnija PVC stolarija prema standardima primene u domaćinstvu

Postoje standardi po kojima se određeni tip stolarije uz polivinilhlorid značajno upotrebljava. Posebno se ističe fleksibilna upotreba, način izrade prema uzetim merama i dobro dihtovanje. Tokom zimskog perioda godine, PVC stolarija zadržava neophodnu toplotu za zagrevanje dok je je tokom leta hlađenje prostorije od prioritetne važnosti.

Najpovoljnija PVC stolarija se ističe svojim kvalitetom, sistemom održivosti, ekološke opravdanosti i sistematskog uređenja unutrašnjeg ambijenta. Sam način izrade olakšava kupovnu moć odnosno definiše krajnju cenu proizvoda, čineći PVC sisteme prozora i vrata veoma pristupačnim većini kupaca. 

Na osnovu kvalitetnog sastava unutrašnjih delova poput okova, šarki i stakla, definisana je cena PVC stolarije koja se na osnovu drugih tipova stolarije izdvaja kao najpovoljnija ponuda na tržištu. Aluminijumski ili drveni prozori zahtevaju više rada, teži izbor materijala ali ne pružaju podjednaku ekološku održivost unutrašnjeg ambijenta. 

PVC stolarija se ističe kvalitetnim sistemom okova

Sadržajnu osnovu PVC stolarije najviše čine kvalitetni okovi koji daju potporu i čvrstinu samoj stolariji. Izbor okova PVC stolarije direktno određuje stabilnost i sistem dugotrajnosti u ambijentu. U sastav okova PVC stolarije ulaze sistemi duplog stakla, koji se ponašaju poput tampon zone, čineći efektivniji ekološki sistem održivosti. 

Ukoliko je adekvatna i kompaktna povezanost između stakla i profila prozora, nema bojazni o eventualnim kvarovima koji mogu narušavati kvalitet. Kompaktnost okova doprinosi boljem sistemu rada samih prozora i mogućnost eventualne zamene rezervnih delova. 

U sistem okova PVC stolarije ulaze sistemi koji uključuju svakodnevnu manipulaciju, odnosno šarke, ručke, kvake i cilindre. Sastavni delovi okova određuju način otvaranja prozora ili vrata izdvajajući univerzalni sistem upotrebe. 

Proizvoljna boja I dizajn PVC stolarije

Ukoliko se opredelite za ugradnju novih PVC prozora, imajte na umu mogućnost određivanja boja samog profila, koja u većini slučajeva može biti bela. Bela boja je univerzalna prema tipu i načinu uklapanja, pri čemu nema odstupanja u samom izgledu spoljašnje fasade. Ukoliko se odlučite za tip nešto tamnijih boja PVC stolarije, vremenom usled izloženosti spoljašnjim uticajima sredine boja bledi. 

Dizajn PVC stolarije se najčešće odnosi na odabrane dimenzije koje ne moraju biti nužno fabričke. Poželjan je sistem dekorativnih premaza ili ukrasnih folija preko PVC profila unutrašnjih vrata, što svakako nema nepovoljnih indikacija obzirom da je izloženost spoljašnjim uticajima minimalna. 

Ukoliko dostavite tačne dimenzije unutrašnjih otvora za montažu PVC stolarije, mogu se izbeći nepoželjni efekti ugradnje koji se odnose na greške tokom daljeg rada i otežanu manipulaciju prozora ili vrata. 

Izbor PVC stolarije I lakoća održavanja

Prilikom izbora PVC stolarije posebno obratite pažnju na lakoću održavanja, koja je prema standardima održivosti veoma lagana. Glatka površina samih PVC profila nema posebnih zahteva tokom održavanja, osim čestog čišćenja belih površina na kojima se vidljivo skuplja prašina iz vazduha. 

Prozorska stakla PVC profila se lagano čiste vlažnim krpama i sredstvima čija je namena za staklene površine. Ukoliko je izbor PVC stoarije za unutrašnju pregradu prostorija, imajte na umu otporne površine bez sakupljanja alergena. Celokupna površina se sa lakoćom dezinfikuje i nema higroskopnu površinu koja može oštetiti strukturu samih okova. 

Unutrašnji ambijent možete obogatiti izborom PVC vrata sa staklom koje će učiniti ambijentalnu celinu lepšom i modernijom. Najbolje rešenje za ugradnju vrata u kupatilskom prostoru upravo pripada PVC stolariji, kao otpornoj na zadržavanje vlage i koroziju. 

Imajte na umu održivost PVC profila koji su izrađeni u potpunom skladu sa ekološkim pravilima, povoljnim termoizolacionim osobinama i lakoćom upotrebe. U odnosu na drvene prozore koje često morate osvežavati šmirglanjem i farbanjem, glatka PVC stolarija nema takvih zahteva. Navedena osobina uštedeće vreme održvanja i novac koji je potreban za renoviranje.

Iako je PVC stolarija u nekim slučajevim skuplji izbor, to ne znači da su kvalitetne vrednosti izostale a samim tim i kvalitet proizvoda. Više novca koji u startu uložite u potpuno novu stolariju, doneće vašem životnom prostoru sigurnost i toplinu.

Izvor fotografije: Pexels/Luis Quintero

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo