2 C
Novi Sad
utorak, 7 decembra, 2021

Najkvalitetnija sigurnosna vrata svim kupcima lako dostupna

Sigurnosna vrata kao savremeni proizvod stolarije poseduje dugu tradiciju. Kao što sama reč kaže, sigurnosna vrata pružaju sigurnost unutar prostorije, dostupna su i izrađuju se po meri, pri čemu se uvek može izvršiti servisiranje proizvoda na samom mestu postojanja. Zavisno od želje kupca, ona mogu biti izrađena u različitim dezenima uz kombinaciju raznovrsnih brava. 

Smernice za odabir sigurnosnih vrata

Na osnovu enterijera prostorije u kojoj želimo postavku sigurnosnih vrata, odabraćemo sam izgled istih. Postoje određeni objekti koji se nazivaju prodajni saloni, pri čemu su u njima izloženi raznovrsni komadi sigurnosnih vrata. Pored odabira željenog eksponata potrebno je još izneti dimenzije. Mere se uzimaju na licu mesta, odnosno majstori koji montiraju i vrše njihovu ugradnju sa sigurnošću određujući njihov položaj i visinu. 

Šta čini sigurnim sigurnosna vrata

Uz adekvatan odabir raznovrsnih klasa svaki kupac prilagođava svom enterijeru izgled vrata. Postoje one klasične forme sa najčešće ravnim površinama koje su uglavnom sačinjene od iverice, punog drveta ili drvenih panela. 

U upotrebi je medijapan koji najčešće služi za oblaganje i skrivanje unutrašnjeg dela vrata. Najbitnija stvar koju sigurnost čini baš takvom, jeste sam sistem zaključavanja, odnoso brava. Ona je sačinjena od uglavnom četiri sistema zaključavanja sa takozvanim duplim bravama. Na taj način se sprečava svaka zloupotreba od strane provalnika. Zaključavanje se vrši jednim ključem, pri čemu  se odabirom dodate brave mehanizam nalazi u samim vratima. Navedena stavka se odnosi isključivo na ulazna vrata. 

Koje zahteve sigurnosna vrata treba da ispunjavaju

Kada se govori o zahtevima koje je potrebno ispuniti, kupci se najčešće osvrću na sam kvalitet. Dalje važna stvar jesu sirovine koje su korišćene za samu izradu, pri čemu cenjenost zauzima puno drvo kao prirodni materijal. Vrata od punog drveta jesu teška ali isto tako sa svojom težinom ona nose dobru zvučnu izolaciju. Ovde se mogu primenjivati raznovrsne kvake, brave i šarke. Kada su u pitanju sobna vrata ili vrata soba za odmaranje, predlaže se da šarke budu skrivene. Brave na sobnim vratima poseduju kao i sve druge sistem zaključavanja. 

Ugradnja sigurnosnih vrata

Prilikom svake ugradnje vrata, majstori obezbeđuju garanciju. Pod svakom garancijom koja u ovom  slučaju traje i do godinu dana odnosno dvanaest meseci. Najčešći kvarovi koji se garancijom pokrivaju odnose se na popravku brava tačnije na celokupni sistem zaključavanja. U slučaju da dođe do neadekvatne upotrebe samih vrata, garantni list neće pokriti troškove zamene delova. 

Prilikom svake ugradnje potrebno je uklopiti vrata u već postavljeni prostor uz dodatno montiranje štokova. Sve praznine oko vrata koje nastanu nakon ugradnje se ispunjavaju uglavnom pur penom. Da ne bi došlo do većih zazora, pre svake ugradnje i prevashodnog odabira, moraju se uzeti adekvatne mere. Montaža odnosno njihova ugradnja obično traje jedan dan. Brave sigurnosnih vrata se ugrađuju tako da se prilikom njihovog kvara one sa lakoćom mogu razmontirati. Između unutrašnjeg dela vrata obično se nalazi metalna konstrukcija koju dodatno drži sam kov vrata. Kao krajnji ishod ugradnje sigurnosnih vrata dobijaju se vrata čija  unutrašnja masivna konstrukcija potpuno biva prekrivena zaštitnim materijalom. Praznina koja ostaje između metalne konstrukcije i materijala, dodatno doprinosi zvučnoj izolaciji prostorija.

Najnovije
- Reklama -
Možda bi Vas interesovalo