28.3 C
Novi Sad
petak, 12 avgusta, 2022

Klasične staklene vitrine za uređenje vašeg doma

Kada kupujete nameštaj i formirate enterijer bilo koje prostorije, jedan od faktora koji Vam uvek mora biti na umu jeste prostor za odlaganje stvari koji može biti zatvoren ili otvoren. 

Pojedine predmete zbog svoje lepote, sentimentalne vrednosti ili nekog drugog razloga ćete sigurno poželeti da istaknete umesto da ih zatvorite u orman ili komodu. 

Za to najbolje mogu poslužiti klasične vitrine u tradicionalnom stilu, koje su i same po sebi svojevrsni ukrasi.

Još ako odaberete vitrine nekog od italijanskih brendova – pun pogodak.

Elementi jedne klasične staklene vitrine

Ovakav tip nameštaja se može sa lakoćom prepoznati jer ga odlikuje jedinstven, vanvremenski dizajn. Svaku klasičnu staklenu vitrinu krase ornamenti i ukrasne bravice, a boje su pretežno nežne i pastelne. 

Izrađene su od tvrdog drveta sa velikim staklenim površinama na vratima. I sa strane takođe može biti ugrađeno staklo. Sa donje strane su nogare koje su često i same dekorativne i interesantno osmišljene. 

Mogu i ne moraju imati ladice ili neki drugi vid zatvorenog prostora za odlaganje, najčešće sa donje strane. Klasične staklene vitrine su izrađene kvalitetno od pažljivo odabranih vrsta drveta i mogu dugo da zadrže lepotu i funkcionalnost.

Asocijacija na neka lepa prošla vremena

Klasične vitrine su aktuelne decenijama i često smo ih mogli opaziti u kućama naših baka i deka. U njima su se držale kristalne čaše, predmeti od porcelana, fotografije, drvene i keramičke figure… 

Čak i danas ovakve vitrine su tražene i aktuelne jer se ceni njihov kvalitet i estetski izgled. Klasična vitrina je obavezan deo svakog tradicionalnog enterijera. Budi nostalgiju i unosi toplinu i komfor u dom. 

Uvek je na ceni i treba uložiti u nju, a tokom vremena njena vrednost raste kao i u slučaju drugih vintage komada nameštaja.

Neprolazne i uvek aktuelne

Nameštaj u klasičnom stilu je ogledalo tradicije i predstavlja pravu umetnost kojoj vreme ne može da naškodi. I klasične staklene vitrine su napravljene tako da traju i da se nasleđuju generacijama. Asociraju na detinjstvo i lepe uspomene. 

Prostorija u kojoj se nalazi bogata vitrina je naročito udobna i prijatna za boravak. Klasičan stil ima veliku vrednost i stoga nikada neće prestati da bude aktuelan. Vitrine u tom stilu su stvorene da budu otporne, funkcionalne i da ulepšavaju prostor u kome se nalaze. 

Zaključak je svakako da kupovinom klasične staklene vitrine nećete napraviti grešku.

Prelepe i unikatne

Klasične staklene vitrine odstupaju od drugih elemenata enterijera u svakom smislu. Pre svega, njihov izgled je jedinstven jer ih krase detalji. 

Često, one su dekorisane rezbarijama, drvene površine imaju interesantnu strukturu, bravice na vratima su interesantnih oblika i prisutne su obline, floralni ukrasi i prelepe lajsne. Staklene vitrine u tradicionalnom stilu, kvalitetne i dugotrajne, izrađene su uglavnom ručno od strane veštih majstora i to ih čini još lepšim i vrednijim. 

U vitrinu možete poređati svoju kolekciju figura, knjige, fotografije, ukrasno posuđe, flaše sa pićem ili bilo šta što želite da istaknete. Pozicionirajte vitrinu na vidljivo mesto i sigurno će privlačiti poglede podjednako i ona sama i predmeti izloženi unutar nje.

Vremenom im raste vrednost

Za kvalitetan stari komad nameštaja uvek se traži dosta novca, jer su u pitanju neuništivi i uvek aktuelni modeli. 

S obzirom da tradicionalni stil opstaje i neguje se i smatra se da će tako ostati, ukoliko kupite klasičnu staklenu vitrinu i odlučite jednoga dana da je prodate možete itekako profitirati.

Naravno, radi se o kvalitetnim modelima izrađenih od posebno odabranih materijala, a ako je reč o nekom italijanskom proizvođaču vrednost vitrine dodatno skače. Da li znate zašto?

Klasične staklene vitrine italijanske proizvodnje 

Odgovorićemo na postavljeno pitanje. Italijanski nameštaj je sinonim za kvalitet. Italija je broj jedan u svetu kad se govori o dizajnu i produkciji nameštaja. 

Svi dizajneri enterijera i arhitekte, kao i druga lica stručna u oblasti proizvodnje nameštaja, biće usaglašeni po pitanju jedne stvari: investicija u italijanski brend je pametna odluka jer dobijate nešto što je, kada se govori o nameštaju, definicija visokog kvaliteta.

Isto se kaže i za klasične staklene vitrine iz Italije. Dakle, reč je o nameštaju čijem je procesu izrade posvećeno mnogo vremena i pažnje i vodilo se računa i o najmanjim detaljima – od samog nacrta do završne izrade. Sve je pod konac i urađeno do savršenstva.

Najlepše Tonin Casa staklene vitrine

Tonin Casa klasične staklene vitrine rađene su po uzoru na starinski nameštaj kome vreme ne može ništa. 

Radi se o elegantnim komadima u vintage stilu od drveta u kobinaciji sa staklom. Boje koje preovlađuju su bela i krem. 

Među dostupnim modelima su Anville, Pallas, Cassiopea, Decor 1250… I ne zna se koja je lepša.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo