13.4 C
Novi Sad
ponedeljak, april 22, 2024

Gde u vašem domu treba da stoji feng šui žaba kako bi privukla novac i prosperitet?

Feng šui žaba, poznatija kao tronoga žaba ili žaba novca, popularan je kineski simbol koji se koristi kao feng šui prilagođavanje za privlačenje bogatstva i prosperiteta. Tronoga krastača (feng šui žaba) je takođe povezana sa dugim životom i srećom. Kao jedan od tradicionalnijih feng šui simbola, tronoga krastača se najčešće koristi za donošenje većeg finansijskog obilja.

Slike tronoge žabe su uobičajene u kineskoj dekorativnoj umetnosti. Najčešće se nalazi kao mala figurica napravljena od metala ili poludragog kamena žada. U drevnim kineskim motivima, krastača i žaba se često koriste naizmenično. Ponekad će žaba imati različite prikaze na leđima ili kruni glave, poput simbola jin i jang. U većini slučajeva tronoga žaba se prikazuje sa novčićem u ustima, kako sedi na krevetu od novčića ili zlatnih ingota. Uvek ima dve prednje noge i jednu zadnju nogu ili rep (kao rep punoglavca), te otuda i naziv tronoga krastača.

Poreklo tronoge feng šui žabe

U kineskom folkloru se smatra da legendarna tronoga žaba ima sposobnost da proizvodi zlatnike i srebrne novčiće iz svojih usta. Ova žaba je živela na mesecu sa Liu Haijem, Bogom blagostanja.

Postoje razna druga predanja koja se pričaju o tronogoj krastači. U jednoj od priča je žena jednog od osam besmrtnika pretvorena u žabu krastaču kao rezultat krađe eliksira besmrtnosti od svog supružnika. Drugo predanje objašnjava da su pomračenja Meseca rezultat toga što je tronoga feng šui žaba progutala mesec.

Pored bogatstva i zarade, tronoga feng šui žaba je povezana i sa dugim životom i ponekad je prikazana sa jednim od osam besmrtnika taoizma, što predstavlja dugovečnost kao i mudrost. Takođe možete videti tronožnu žabu na slici sa kineskim bogom blagostanja i novca.

Položaji žabe u Feng šui pravilima

U principu, tronoga žaba je postavljena na malo postolje ili sto, tako da ne sedi direktno na podu. Smatra se da je bolje postaviti žabu na nisku uzvišenu površinu, a ne na visoku, kako bi se akumuliralo više energije bogatstva.

Feng šui žaba novca može biti postavljena u vaš dom, kancelariju ili radno mesto. Možete imati više od jedne tronoge krastače u svom životnom ili radnom prostoru. Ako nameravate da držite više od jedne žabe, pokušajte sa tri, pet ili devet, jer su to srećni feng šui brojevi.

Kada radite sa bilo kojim simbolom, važno je da vodite računa o tome kako se brinete o njemu i kako ga koristite. Na primer, trebalo bi da postavite tronogu žabu skromnih očekivanja i da se prema njoj ponašate pažljivo. Takođe možete meditirati sa njom, prožeti je svojom namerom (manifestovati), a zatim ga zamišljeno ostaviti na mesto. Obavezno proverite da biste bili sigurni da je uvek na svom mestu i ne dozvolite da se na njoj nakuplja prašina.

Gde staviti feng šui žabu?

Evo nekoliko predloga za postavljanje feng šui žabe novca, prema feng šui pravilima:

  • Hodnik (predsoblje). Možete postaviti tronogu žabu dijagonalno na ulaz u vaš dom ili kancelariju da biste prizvali bogatstvo i prosperitet. Generalno se preporučuje da feng šui žaba bude okrenuta ka unutrašnjosti prostorije od ulaznih vrata, tako da energija novca ulazi, a ne izlazi.
  • Oblast blagostanja (feng shui bagua). Područje bogatstva, bagua vašeg doma, povezano je sa obiljem i prosperitetom. Ovu oblast možete pronaći tako što ćete stajati na ulaznim vratima svog doma i gledati unutra. Jugoistočni ugao vaše kuće je položaj bogatstva na mapi feng šui bagua. Ovde možete strateški postaviti tronogu žabu da pozovete sreću u zarađivanju novca.
  • Radni sto. Vaš radni sto simbolizuje vašu karijeru i posao. Postavljanje tronoge krastače na radni sto aktiviraće vašu karijeru i pomoći da privučete više prosperiteta i prihoda
  • Prostor za meditaciju ili oltar. Takođe možete da postavite feng šui žabu na svoj oltaru za meditaciju da biste prizvali više izobilja i sveukupnog prosperiteta u svom duhovnom životu. Pogled na žabu novca služi kao veliki duhovni podsetnik.
  • Novčanik. Stavite sliku tronoge žabe u novčanik, među novac, kako biste privukli još više novca. Ovo postavljanje je povoljno jer novčanik nosite sa sobom većinu vremena.
  • Bašta i dvorište. Tronoga krastača može biti uključena u vašu baštu, dvorište ili otvoreni zeleni prostor kao deo ukrasa i dekoracija, kako biste privukli bogatstvo iz spoljašnjeg sveta.

Gde ne treba postavljati feng šui žabu?

Koliko je bitno da feng šui žaba bude u adekvatnom položaju, na dobrom mestu u vašem domu, još je bitnije da je ne postavite na pogrešno mesto, jer će pojačati odliv novca. 

Kao što smo spomenuli, izbegavajte da žaba stoji direktno nasuprot vratima, jer će energije biti prejake i sukobljavaće se. Žabu nikako ne postavljajte na pod, niti u kuhinju, ni u spavaću sobu, jer se veruje da postavljena na tim mestima donosi nesreću i probleme.

Kako aktivirati feng šui žabu?

Kupovina feng šui žabe je jedna stvar, ali ako želite da ona privuče novac i blagostanje u vaš dom, morate i da je aktivirate. Kako biste je aktivirali stavite je na komad crvenog papira ili oko nje zavežite komad crvene tkanine. Ako ste kupili žabu novca sa crvenim “draguljima” ona je već aktivirana i možete preskočiti ovaj korak. Još jedan dobar znak je ako vaša žaba ima novčić u ustima, zato pre kupovine dobro pogledajte da li ima ovaj detalj. Novčić treba da ima kineske simbole na gornjoj strani.

Ako želite da popravite finansijsko stanje, feng šui žaba novca će tome sigurno doprineti. Obratite pažnju kako i gde je postavljate i javite nam u komentarima da li ste videli željene rezultate!

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo