17.8 C
Novi Sad
utorak, 30 maja, 2023

Erotska masaža – šta je, kako se izvodi i zašto je parovi obožavaju?

Ako u pretraživač unesete termin “erotska masaža” dobićete rezultate koji će vas verovatno navesti da pomislite da je u pitanju reklama za seksualne usluge. Ipak, erotska masaža o kojoj govorimo u današnjem tekstu nešto je drugačije koncipirana.

Sam pojam masaže odnosi se na klasičnu, relaksacionu ili švedsku masažu koja za cilj ima opuštanje umornih ili zgrčenih mišića. Otpočinje laganim pokretima zagrevanja, da bi se nakon nekog vremena fokusirala na bolne ili problematične tačke. Tada slede dublji i nešto intenzivniji pokreti, koje sprovodi obučeni maser, a koji mogu uključivati trljanje, lupkanje, rolanje i slične tehnike.

Erotska masaža ne nalikuje tradicionalnoj. Možda se sećate epizode serije Seks i grad, u kojoj četiri glavne akterke prisustvuju kursu hinduističke masaže lingama? Na tom smo tragu – erotska masaža je jedna od stvari koje će muškarci obožavati u krevetu, a idealna je zamena ako ne želite da praktikujete seks tokom menstruacije.

U nastavku ćemo vam objasniti šta je erotska masaža, kako da je izvedete i koje su njene prednosti, zbog kojih je mnogi parovi smatraju boljom od seksa!

Šta je erotska masaža?

Erotska masaža je metoda stimulacije dodirom koju praktikuju dvoje ljudi koji su u intimnom odnosu. Putem ciljanih dodira oni izražavaju ljubav, nežnost, ali i seksualnu zainteresovanost. Dodir i masaža su, dakle, savršeni alati za seksualnu predigru.

Kroz stimulaciju i dodir kože se nadražuju seksualno osetljivi nervni receptori. Sigmund Frojd je opisao ljudsko telo kao potpuno erotogeno, što ono u osnovi i jeste. Zaista, preko kože se primaju taktilne poruke ljubavi, nežnosti i želje. U trenutku erotske masaže, koja je mnogo dublja od samog seksualnog čina, emocije i duša se neguju.

Kada prvi put odlučite da se upustite u erotsku masažu, učinite to bez velikih očekivanja i kritike. Bilo da ste osoba koja vrši masažu ili osoba na kojoj se masaža izvodi, uživajte u dodirima, a tehnika će se vremenom unapređivati.

Šta je potrebno za erotsku masažu?

Broj jedan na listi neophodnih sastojaka erotske masaže je mir i tišina bez prekida. Oslobodite se smetnji. Soba koju koristite treba da bude topla i udobna. Ako se igrate hranom ili uljima, pobrinite se da imate pri ruci veliki peškir za sedenje ili ležanje.

Zaštita za krevet u vidu čaršava može biti od posebne pomoći. Možda će vam se dopasti mirisi koji su dokazani afrodizijaci, kao što je vanila, koje možete raširiti prostorijom difuzerima sa eteričnim uljima, svećama ili mirisnim štapićima. Muzika takođe može da igra važnu ulogu, pa odvojite vreme da izaberete nešto prikladno. Pretvorite spavaću sobu u raj zavođenja.

Koje su prednosti erotske masaže?

Masaža može poboljšati cirkulaciju, tonirati kožu i opustiti mišiće. Postoje neki dokazi da masaža oslobađa endorfine u telu, pa se čak i nivoi nekih hormona podižu redovnom masažom. Sa partnerom, erotska masaža je odličan način da istražite i osetite bliskost.

Svi imamo odgovore na određene mirise, tako da aromaterapijska masaža može izazvati pozitivna osećanja i emocije. Aromaterapija ide ruku pod ruku sa verovanjem da stanje uma može pomoći i kod fizičkih problema.

Aromaterapija za erotiku i romantiku

Miris igra važnu ulogu u poboljšanju erotike. Kaže se da ljudi, kao i životinje, ispuštaju snažne seksualne mirise zvane feromoni iz svojih znojnih žlezda kada su raspoloženi za seksualnu aktivnost. Ove hemikalije sa mirisom deluju podsvesno i veruje se da utiču na ponašanje drugih, a da drugi nisu ni svesni.

Kako otpočeti erotsku masažu?

Za početak, pokušajte nešto jednostavno da izgradite samopouzdanje i udobnost tokom procesa. Ako nikada ranije niste probali erotsku masažu, možda ne znate odakle da počnete. Ali vi poznajete svog partnera i za početak možete izabrati stopala ili ruke. Dajte razigrani, nežni predlog da biste želeli da probate nešto novo i drugačije i krenite odatle.

Tehnika masaže ruku/stopala

Namažite ruke malom količinom ulja za masažu. Ne stavljajte ulje direktno na kožu vašeg partnera.

  • Počnite od partnerovog zgloba / gležnja, radeći prema prstima na rukama / nogama.
  • Pratite konture svake ruke/stope laganim pokretima maženja vrhovima prstiju.
  • Palcem i prvim prstom nežno stisnite i istegnite prste/prste na nozi jedan po jedan od levog malog prsta/prsta preko do desnog malog prsta/prsta.
  • Uvek trljajte “gore” prste na rukama i nogama od zgloba do noktiju.
  • Koristite trenje na svakom od zglobova prstiju i stopala i pozadi i napred.
  • Palcem trljajte dlan/đon kružnim pokretima dodajući mali pritisak. Dok to radite, lagano obujmite šaku / stopalo ostatkom prstiju.
  • Završite laganim pokretima maženja od ručnog/skočnog zgloba do krajeva prstiju na rukama/nožnima vrhovima prstiju kao i ranije.

Savet: Ne zaboravite da odvojite vreme i da se krećete polako i namerno. Postoji čitav svet razlika između golicanja i masaže.

Klasična erotska masaža

Počnite (i nastavite) polako. Barem prvih 20 minuta erotske masaže, trebalo bi da izgleda kao svaka klasična masaža. Ne bi trebalo da počnete sa intimnim delovima. Pomozite partneru da se opusti, tako da dok dođete do masaže/igranja sa genitalijama, on bude u fizičkom i mentalnom stanju da u potpunosti prihvati vašu igru.

Pravite kontinuirane tečne pokrete i radite celom dužinom mišića. Uverite se da ste odvojili vreme i fokusirali se na svaki mišić pre nego što pređete na sledeći (najmanje dva minuta po oblasti). Ako osetite čvor na jednom mestu, izgnječite ga, pre nego što pređete na drugi deo tela. 

Nakon što masirate svaki mišić, počnite da zadirkujete. Nakon što ste izmasirali leđa, vrat, ruke, ručne zglobove, prste, stopala, noge, sada i tek sada možete doći do zabavnih stvari. Stimulišite intimne delove, bez da ih zapravo dodirnete. To znači da umesto da idete pravo na bradavice, masirate područje oko dojke. Umesto da idete pravo na vaginu ili penis, masirate pregib na mestu gde se butina spaja sa ostatkom tela.

Kada ih dovoljno dugo budete izazivali i zadirkivali, tada možete zaista dodirnuti seksi delove. Do ovog trenutka vaš partner bi trebao da bude u punoj seksualnoj napetosti, pa će čak i lagano dodirivanje biti dovoljno za ekstazu. Počnite sa sporim kružnim laganim pokretima. Kada prođe dovoljno vremena, što ćete prepoznati po zadovoljstvu partnera, možete učiniti i sledeći korak – konkretnu oralnu ili manualnu stimulaciju.

Ako ste sve uradili kako treba, velika je verovatnoća da će vaš partner doživeti orgazam, a erotska masaža će postati jedna od njegovih omiljenih aktivnosti u krevetu

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo