8.3 C
Novi Sad
četvrtak, 30 novembra, 2023

Kako odabrati pravi bend za svadbu?

Kod planiranja svadbene proslave obično je najteži zadatak pronaći pravi bend. Od predstavljanja mladenaca, preko njihovog prvog plesa, do ispunjenja plesnog podijuma zvanicama – idealan bend za svadbu će se pobrinuti za to da svaki trenutak bude iskorišćen na najbolji mogući način i da sve izgleda baš onako kako ste vi zamislili i isplanirali.

Ne štedite na idealnom bendu

Muzička podrška na svadbi je možda najvažnija stavka kada planirate venčanje iz snova. Iako se na svadbenom bendu ne štedi, jer je upravo muzika ono što najviše definiše atmosferu vašeg venčanja, neosporno je da pre nego što krenete u potragu za idealnim bendom prvo treba da imate u vidu to kojim budžetom raspolažete.

Ukoliko imate ograničen budžet kada je muzika u pitanju, naš savet je da radije uštedite na nekoj drugoj stavci. Svi mladenci na dan svog venčanja žele isto – prepun plesni podijum. Zato, ako želite da organizujete svadbu iz snova, muzika ne sme da zakaže.

Istražite repertoar odabranih bendova

Moguće je da ste ranije već imali prilike da kao gost na nekoj svadbi čujete bend koji vas je oduševio i podigao sve svatove na noge, pa sada želite da ga angažujete na sopstvenoj proslavi. Ukoliko pak nemate u vidu nijedan bend i ne znate odakle da krenete sa potragom, za početak počnite da pretražujete bendove i recenzije na internetu. Pre nego što konačno potvrdite rezervaciju, informišite se o ceni i mestima gde nastupa odabrana muzička grupa i poslušajte je uživo (ukoliko već niste imali prilike da to učinite na nekoj drugoj proslavi) ili pogledajte video-snimke njihovih ranijih nastupa. Obratite pažnju na kvalitet zvuka, vizuelni doživljaj, interakciju sa gostima – i formirajte celokupan utisak. Kada sačinite uži izbor i  uporedite prednosti i nedostatke, nakon što izanalizirate svaku ponudu, biće vam mnogo lakše da donesete konačnu odluku.

Zatražite kompletnu listu repertoara i proverite da li je ona podložna izmenama, kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja  i kako biste mogli da budete sigurni da će sve proteći onako kako ste zamislili i ugovorili. Širok, svestran i raznolik repertor, usklađen sa reakcijama gostiju, osiguraće dobru zabavu za sve, ali samo ako je u isto vreme i u skladu sa čitavom tematikom venčanja i očekivanjima mladenaca. Idealan bend za svadbu čini profesionalna, dobro uigrana i iskusna ekipa, pa imajte to na umu prilikom rezervacije muzike.

Vrsta muzike

Kada vršite rezervaciju svadbenog benda, prvo što treba da uzmete u obzir jeste muzički žanr i stil. Mnogo toga zavisi od sastava i broja zvanica, jer svakako treba da imate u vidu i muzički ukus svojih gostiju. Naravno da je cilj da se gosti dobro provedu, ali ne zaboravite da je ovo vaš dan i da bi on protekao baš onako kako ste vi zamislili, odaberite bend koji odgovara pre svega vašem senzibilitetu i koji je u skladu sa „temomˮ venčanja. Bilo da je vaš izbor bend, tamburaši, di-džej ili čak gudački kvartet – izbor muzike u svakom slučaju treba da zadovolji i očekivanja mladenaca i očekivanja gostiju. Odluka o vrsti muzike i bendu koji će je izvoditi ne donosi se na brzinu, zato je važno da budete strpljivi. Mnogi bendovi su rezervisani i po godinu dana unapred, pa počnite sa potragom na vreme, kako bi sve prošlo sa što manje stresa i kako ne biste morali da pravite kompromise. Ako tačno znate šta želite, lakše ćete se snaći sa odabirom. 

Šta još treba da znate kada birate bend za svadbu

Sa predstavnikom benda dogovorite se oko svih ključnih stvari i detalja. Jasno precizirajte cenu i definišite koliko je ona konačna i da li se očekuje bakšiš. Raspitajte se da li mogu da sviraju neke određene pesme po vašoj želji i mogu li, eventualno, da uvaže vaš spisak numera, kao i da li je muzika programska ili bend uvažava muzičke želje gostiju. Dogovorite se koje će pesme pratiti ključne momente na svadbi (pozdravljanje mladenaca, prvi ples i iznošenje torte) i da li će za njih takođe biti zadužen bend ili možda za tu priliku posebno angažovani trubači. Isplanirajte tačno vreme kada će muzičari praviti pauzu (najbolje je da to bude tokom ručka), kao trajanje svirke.

Bez obzira na to šta želite da postignete i kako zamišljate sopstvenu svadbu – da li želite dobru žurku ili opušteniju, elegantniju i intimniju proslavu, na kojoj će uloga muzike biti tek da upotpuni atmosferu – uloga svadbenog benda je ključna za dobar provod i celokupni utisak na venčanju.

Izvor fotografija:unsplash.com

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo