8.2 C
Novi Sad
četvrtak, 30 novembra, 2023

Sačuvajte svoje zube tako što ćete koristiti odgovarajuće četkice

Bili ste kod zubara i on Vam je preporučio da počnete da koristitce Curaprox četkice za zube? Verovatno ste zbunjeni zbog čega morate da koristite četkicu baš određenog proizvođača i sigurno je da se pitate da li je moguće da vrsta četkice napravi određenu razliku u oralnoj higijeni. U daljem tekstu ćemo pokušati da navedemo sve razloge zbog kojih Vam je doktor preporučio upotrebu ovih četkica, kao i sve prednosti korišćenja istih. 

Imate osetljive desni

Ako Vam se dešava da prilikom pranja zuba klasičnom četkicom primetite krv u lavabou Vi definitivno imate osetljive desni. Uzimajući u obzir činjenicu da prosečna osoba pere zube najmanje dva do tri puta dnevno, zamislite koliko puta slučajno tvrdom četkicom oštetite desni. U suštini, ako je ovo i Vaš slučaj, Vi na desnima imate gomilu sitnih ranica što može dovesti do ozbiljne upale i nepodnošljivih bolova. Zbog toga Vam je doktor najverovatnije preporučio Curaprox četkice.

Curaprox četkice za ljude sa paradentozom

Četkice za zube su važan dio svakodnevne higijene zuba i usne šupljine. Oni pomažu u uklanjanju plaka i zaštiti zube od karijesa. Redovno četkanje zuba s dobrom četkicom također pomaže u održavanju zdrave i bijele boje zuba. Četkice za zube s nastavcima s različitim vrhovima dostupne su za čišćenje teško dostupnih mjesta, što pomaže u sprečavanju nastanka zubnog kamenca. Promjena četkice svakih 3-4 mjeseca neophodna je zbog razgradnje vlakana četkice, što smanjuje njihovu učinkovitost. Ukupno, korištenje četkice za zube omogućava zdrave zube i zdraviji ugost što je ključno za cjelokupno zdravlje.

Paradentoza je ozbiljno oboljenje zuba i desni koju uzrokuju problemi sa zubnim plakom i kamencem, kao i nepravilna oralna higijena. Svim osobama koje imaju paradentozu se preporučuju Curaprox četkice. 

Paradentoza se razvija u nekoliko faza. Počinje gingivitisom, zatim stvaranjem paradontnih džepova, zatim povlačenjem desni i na kraju i ispadanjem zuba. Koji god stadijum ove bolesti imate neophodno je da koristite Curaprox četkice kako ne biste dodatno pogoršali postojeće stanje bolesti neadekvatnom oralnom higijenom. 

Zbog čega baš Curaprox četkice?

Za razliku od drugih četkica za zube Curaprox četkice imaju mnogo veliki broj tankih vlakana što omogućava odlično čišćenje zuba. To naravno podrazumeva da ćete očistiti svu prljavštinu do koje ne mogu da prižu klasične tvrde četkice i time sprečiti nastavak karijesa.

Njihovim korišćenjem ćete u potpunosti skinuti plak, a da pri tom nećete oštetiti zubnu gleđ. 

Ako imate naviku da četkicu jako stisnete uz zube dok ih perete ovo je još jedan razlog zbog kog bi trebalo da kupite mekanu Curaprox četkicu kojom nećete napraviti ranice na desnima, bez obzira na to da li imate neko oboljenje.

Kako da odaberete odgovarajuću četkicu?

Da biste odabrali odgovarajuću četkicu za zube, a već imate neku preporuku svog lekara, najbolje bi bilo da se sa njim konsultujete o tome koliko ta četkica treba da bude mekana. 

Curaprox četkice za zube dolaze u tri varijante: soft, super soft i ultra soft. Soft četkice se preporučuju osobama koje tek prelaze na mekane četkice za zube kako bi se lakše navikle. Super soft su za one sa osetljivim desnima kojima ne odgovara korišćenje tvrdih četkica. I na kraju, ultra soft su za osobe koje već imaju problem sa paradentozom.

Šta kažu korisnici za Curaprox četkice?

Po forumima smo potražili iskustva korisnika vezana za Curaprox četkice i naišli smo na pozitivne komentare. Ono što postojeći korisnici ovih četkica za zube ističu jeste da imaju osećaj da su im zubi daleko čistiji u odnosu na osećaj koji imaju nakon pranja drugim četkicama. Nekoliko korisnika se pohvalilo time da je uz korišćenje ove četkice i odgovarajuću higijenu usne duplje uspelo da smiri upalu desni koja im je zadavala velike probleme.

Izvor fotografije: Shutterstock

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo