8.2 C
Novi Sad
četvrtak, 30 novembra, 2023

Vodič za kupovinu IPL epilatora

Trenutno nemate više razloga za korišćenje brijača ili odlazak na depilaciju. S najnovijim IPL i laserskim tehnologijama za uklanjanje dlaka, sada možete jednostavno eliminisati neželjene dlake s lica i tela, sve to bez napuštanja svog doma ili potrebe za profesionalnom pomoći. Postupak je lakši nego što biste mogli pretpostaviti.

Iako su uređaji za lasersko uklanjanje dlaka nekada bili rezervisani za slavne ličnosti, tehnološki napredak je učinio ovu opciju dostupnom svima. Istina je da kvalitetan IPL ili laserski uređaj zahteva finansijsku investiciju, ali ako tražite dugoročno rešenje za uklanjanje dlaka, evo na šta sve treba da obratite pažnju pre kupovine.

Proverite broj svetlosnih impulsa i trajanje epilatora

Dužinu trajanja koji IPL epilatori imaju, određuje broj svetlosnih impulsa koje uređaj može da proizvede. Po pravilu, veći broj impulsa znači da je aparat skuplji. Epilator sa 500.000 svetlosnih impulsa je obično sasvim dovoljan da pruži dovoljan broj tretmana i trajne rezultate. 

Obratite pažnju na veličinu aplikacionog prozora

Aplikacioni prozor je deo epilatora koji dolazi u neposredan kontakt sa kožom tokom tretmana. Veći prozor omogućava tretiranje veće površine kože i ravnomerniju distribuciju svetlosti, što smanjuje rizik od neželjenih efekata poput opekotina ili nepravilnog rasta dlaka.

Za tretiranje manjih ili osetljivijih područja, kao što su usne, pazuh ili bikini zona, idealan je epilator sa prozorom veličine između 2 i 3 cm². Za veće površine poput nogu, ruku ili leđa, bolji izbor bi bio epilator sa prozorom od 4 do 7cm², kako bi tretman bio brži i efikasniji.

Za one koji žele sveobuhvatno rešenje, najbolje bi bilo odabrati epilator koji nudi nekoliko različitih veličina aplikacionih prozora za različite delove tela.

Učinkovitost epilatora prema tipu kože i boji dlake

IPL epilatori deluju tako što usmeravaju svetlosne impulse direktno u koren dlake, ciljajući pritom melanin. Zbog toga su najefikasniji na tamnim dlakama, poput crne i smeđe. Međutim, obično nisu pogodni za tretiranje izuzetno svetlih dlaka.

Kada je reč o nijansi kože, IPL epilatori najbolje rade na svetloj do srednje tamnoj koži. Osobe sa tamnijom kožom treba da budu oprezne zbog mogućnosti pojave opekotina.

Proverite kolika je energija svakog bljeska

Energija svakog bljeska odnosi se na količinu energije koja utiče na efikasnost uklanjanja dlaka. Ova energija kod epilatora impulsnog svetla obično se kreće između 3 do 9 džula po cm².

Stručne studije sugerišu da energija IPL epilatora za trajno uklanjanje dlaka treba da bude najmanje 5 J/c㎡ kako bi izazvala promene u folikulu dlake, oštetila ga i sprečila ponovni rast dlake.

Ako su širina pulsa i talasna dužina optimalne, veća energija će dovesti do većeg oštećenja folikula dlake, što će dovesti do trajnijeg efekta uklanjanja dlaka. Međutim, ne treba ni preterivati, jer veća energija može uzrokovati i veći osećaj bola.

Skoro svii IPL uređaji za uklanjanje dlaka imaju energiju veću od 5J/c㎡ po bljesku, što ih čini efikasnim i snažnim za postizanje glatke kože. Međutim, rezultati mogu varirati od osobe do osobe, u zavisnosti od tipa kože i načina korišćenja uređaja.

Proverite koliko je bezbedan za vašu kožu

Razmislite o tome koji su sigurnosni mehanizmi ugrađeni u uređaj za zaštitu vaše kože i koja podrška nakon tretmana je dostupna. Danas, veliki broj uređaja na tržištu ima ugrađene inteligentne, patentirane senzore za zaštitu kože. Oni ne samo da čitaju vašu kožu pre svakog bljeska da bi razumeli da li može bezbedno da primi IPL tretman, već imaju i senzore za kontakt sa kožom da spreče slučajno treptanje.

Pozitivni rezultati prethodnih korisnika

Mnogi potrošači oslanjaju se na iskustva drugih kako bi stekli uvid u efikasnost i pouzdanost određenog proizvoda. Pre nego što se odlučite za kupovinu, trebalo bi da znate da akcije i katalozi prodavnica nude uglavnom najpovoljnije ponude. 

Zato je preporučljivo da redovno pratite aktuelne promocije i popuste kako biste pronašli najbolji uređaj za uloženi novac. Pored toga, često se mogu pronaći i dodatne pogodnosti poput garancija ili paketa uz koje dobijate dodatne dodatke.

Izvor fotografije: pexels.com

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo