24.9 C
Novi Sad
petak, 22 septembra, 2023

Nekoliko bitnih zanimljivosti o parfemima 

Ženski parfemi spadaju u grupu kozmetičkih proizvoda koji se najčešće prodaju i koje pripadnice lepšeg pola svakodnevno koriste. Bez obzira da li su krenule u kupovinu, šetnju, posao ili u noćni izlazak, ne mogu zamisliti da iz kuće izađu bez par kapi svog omiljenog parfema. 

Na tržištu se može pronaći veliki broj parfema, različitih proizvođača i sastava, koji imaju različite karakteristike. Mi vam u nastavku teksta donosimo zanimljive činjenice koje su zajedničke za sve parfeme. 

Nanesite parfem direktno na kožu da bi što duže uživali u njegovom mirisu

Kako bi što duže uživali u prijatnim notama vašeg omiljenog parfema, stručnjaci savetuju da parfem stavljate direktno na kožu i to odmah nakon tuširanja, dok je ona vlažna. Na taj način izbeći ćete eventualne fleke na odeći koje mogu ostaviti neki parfemi, posebno na odeći koja je napravljena od sintetičkih materijala, a koža će ga dugo zadržati.

Parfeme nanosite na ručne zglobove, unutrašnju stranu kolena i vrata. Ova mesta na telu se smatraju pulsirajućim tačkama, tu su vene najbliže koži i emituju toplotu koja dodatno ističe mirisne note vašeg omiljenog parfema. Zbog toga se na ovim mestima miris parfema najduže zadržava.

Parfem možete naneti i na zadnji deo vrata, odnosno potiljak. Svaki put kada načinite pokret glavom on će iznova jako zamirisati i ostaviti svoj mirisni trag. Kako bi miris bio što duže intenzivan, stručnjaci savetuju da se parfem samo nanese, dakle, nemojte ga utrljavati kako se on ne bi promenio i kako ne bi izgubio svoju strukturu i kvalitet. 

Od tipa kože zavisi i dužina zadržavanja mirisa parfema

Ukoliko ste svetle puti i imate suvu kožu biće potrebno da češće nanosite svoj omiljeni parfem. Osobama sa ovakvim tipom kože se savetuje da kupuju parfeme koji u svom sastavu imaju bogate, bazne note kao što su: ćilibar, mošus, vanila, mahovina i sandalovina, razne vrste začina i zemljanih mirisa. Oni se duže zadržavaju na koži zbog čega ih ženski parfemi često sadrže u svom sastavu. S druge strane, ukoliko je vaša koža masna ona će duže zadržavati miris vašeg omiljenog parfema. 

Jedan isti parfem mirisaće različito na svakoj osobi

Ukoliko isti parfem nanesu dve osobe on će drugačije mirisati na njima. Razlog toga leži u tome što svaka osoba ima različit prirodni miris kože, koji utiče na to da ista mirisna nota na svakome ostavlja drugačiji miris. Pored toga, način ishrane, životni ritam i druge svakodnevne životne navike utiču na to kako će ženski parfemi mirisati na nekoj osobi. Zbog toga, uvek pre kupovine isprobajte parfem na vama – nikako ih ne kupujte po preporuci drugih osoba ili zato što vam se dopada kako miriše na nekome. 

Napravite razliku između parfema i toaletne vode

Ženski parfemi često imaju svoje dvojnike u vidu toaletnih voda. Kao osnovna razlika između ova dva proizvoda navodi se koncentracija mirisnih supstanci koje sadrže. Parfemi najčešće imaju 20% koncentrata, dok je taj sadržaj u toaletnoj vodi 10%, zbog čega toaletna voda može biti dobar izbor za sve one kojima parfemi mirišu previše intenzivno.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo