26.1 C
Novi Sad
nedelja, 22 maja, 2022

Šta znače kuće u horoskopu?

U astrologiji postoji 12 kuća, od kojih su sve organizovane na krugu natalne karte. U početku može biti zbunjujuće, ali ove kuće nisu iste kao ono što češće poznajemo kao krug ili točak zodijaka. Umesto toga, ova dva kruga unutar astrologije su prilično jedinstvena. Šta znače kuće u horoskopu i kako se tumače otkrivamo u nastavku.

12 kuća u natalnoj karti i 12 horoskopskih znakova

Točak zodijaka zavisi od godišnje revolucije Sunca oko naše Zemlje, duž ekliptike, dok kuće zavise od 24-časovnog okretanja naše Zemlje oko sopstvene ose. Ova dva točka se konsoliduju na posebnim tačkama koje su određene vašim vremenom i lokacijom rođenja. Kroz sočivo ova dva točka, planete u vašoj natalnoj karti daju dva različita načina gledanja na vašu ličnost: prvo kroz prizmu horoskopskog znaka, a dalje kroz prizmu kuće.

Na primer, dve osobe mogu oboje imati znak Lava Sunca, međutim jedan može imati Lav Sunce u svojoj dvanaestoj kući, dok drugi može imati Lav Sunce u svojoj prvoj kući. Ovo bi moglo da stvori dve potpuno različite vrste pojedinca. 

To je još jedan razlog zašto svima dobro poznati horoskopski znaci (horoskopski znak određen datumom rođenja se odnosi na sunce) možda nisu od velike pomoći: oni su sastavljeni pod pretpostavkom da svako ima Sunce u prvoj kući. Ovo čini veoma neprecizan horoskop.

Hajde sada da vidimo detaljnije šta znače kuće u horoskopu odnosno kuće u natalnoj karti.

Šta je 12 kuća astrologije?

12 kuća u natalnoj karti predstavljaju svaki od aspekata koji čine ljudski život. Planete i horoskopski znaci će se najizrazitije pokazati u životnoj oblasti koju predstavlja kuća u kojoj padaju na vašoj natalnoj karti. 

Da budemo precizni, kuće u horoskopu nisu baš energije poput horoskopskih znakova ili planeta, niti daju boju odlivu energija kao što to čine horoskopski znaci. Horoskop kuće pre predstavljaju mesta gde su ove energije predodređene da se pojave. Horoskop kuće su jednostavno oblasti života, a ne doživljaj.

Red 12 kuća u natalnoj karti

Ako bolje pogledate, primetićete kako se poredak astroloških kuća odvija prema formativnom načinu života čoveka, od prvog nagona individualnog bića (prva kuća), do spoznaje šta je lično vaše i kako da iskoristite ono što neko tvrdi (druga kuća), da shvatite kako da komunicirate unutar ograničenja sopstvenih sposobnosti (treća kuća), i tako dalje.

U nastavku ćemo objasniti šta znače kuće u horoskopu, odnosno koja kuća se odnosi na koju oblast života.

12 kuća astrologije

KućaOblast životaVladar
1.Ja, identitet, svest, voljaOvan
2.Vrednost, imanje, novacBik
3.Komunikacija, lokalna putovanja, školaBlizanci
4.Dom, porodica, roditelj, porekloRak
5.Zadovoljstvo, deca, zabavaLav
6.Zdravlje, služba, posao, navikeDevica
7.Partneri, brak, vezeVaga
8.Seks, smrt, nasledstvo, gubitakŠkorpija
9.Putovanja, religija, duhovnost, zakonStrelac
10.Karijera, reputacija, društveni položajJarac
11.Prijateljstvo, grupni odnosiVodolija
12.Tajne, nesvesno, skrivene stvariRiba
Astrološke kuće, značenja i vladari

1.kuća astrologije: Kuća ličnosti

Prva kuća astrologije predstavlja prve utiske – kako vas percipiraju, kako se oblačite i kako se činite drugima. To uključuje ne samo kako vas drugi doživljavaju, već i kako vi doživljavate sami sebe. Sve što je povezano sa vašim identitetom, pa čak i načinom na koji počinjete stvari i počinjete da preuzimate inicijativu, vlada prva kuća.

2. kuća astrologije: Kuća vrednosti

Druga kuća pokriva sva pitanja identifikovana sa vašim materijalnim i fizičkim stanjem – ukus, miris, zvuk, kontakt, prizor. Druga kuća takođe upravlja nečijim materijalnim sredstvima; novac i vrednosti.

3. kuća astrologije: Kuća komunikacije

Treća kuća upravlja svim vrstama prepiske – razgovorom, analizom, metodama komunikacije, tehnologijom i gadžetima (mobilni telefoni, pisma, email i tako dalje). Treća kuća takođe pokriva lokalna naselja, obližnja putovanja, rano obrazovanje, škole, vaspitače i probleme komunikacije.

4. kuća astrologije: Kuća doma

Četvrta kuća se nalazi u podnožju zodijačkog točka, i duž ovih linija, vlada vašim temeljima. Ova kuća uključuje vaš dom, sigurnost, vašu suštinsku sigurnost, vaše roditelje, braću i sestre, vaše posebne majčinske kapacitete, negovanje i brigu.

5. kuća astrologije: Kuća zadovoljstva

Petu kuću predvodi dramatični znak zodijaka Lav, a ona nadgleda samoizražavanje, kreativnost, maštu, zabavu, hobije, zabavu i igru.

6. kuća astrologije: Kuća zdravlja

Šesto polje je oblast zdravlja i vrsta posla koji obavljamo iz nužde. Ona upravlja planovima, navikama, rasporedom, zdravljem, rutinom ishrane, vežbanjem, podrškom i pomoći drugima.

Šta znače kuće u horoskopu?
Svaka astrološka kuća ima svoje značenje (shutterstock.com)

7. Kuća astrologije: Kuća veza

Sedma kuća astrologije je oblast koja upravlja našim odnosima sa drugim pojedincima. Nadgleda sva partnerstva, i poslovna i lična, i pitanja koja ih okružuju; uključujući ugovore, brakove i poslovne ugovore.

8. kuća astrologije: Kuća seksa i smrti

Osma kuća je kuća koja vlada i životom i smrću, seksom, promenom, misterijom i okultizmom. Osma kuća takođe upravlja imovinom i imanjima drugih pojedinaca, kao što je nasleđe.

9. Kuća astrologije: Kuća duhovnosti

Deveto polje pokriva više ja, razvoj, putovanja širom sveta, motivaciju, nadu, ekspanziju, duhovna pitanja, religiju, fakultete i napredno obrazovanje, sreću, etiku i moral.

10. Kuća astrologije: Kuća ambicija

Deseto polje je na najotvorenijem delu natalne karte. Deseta kuća nadgleda strukture, organizacije, tradicije, slavu, slavu, poštovanje, dostignuća, grantove, granice, pravila, obuku, očeve i roditeljstvo. Vrh ili periferija desete kuće se takođe naziva sredinom neba i daje nagoveštaj o vašem zvanju i istinskom pozivu.

11. Kuća astrologije: Kuća prijateljstva

Jedanaesta kuća vlada grupama, skupovima, društvom, video i elektronskim medijima, organizacijama, društvenom moći, neposlušnošću i korisnim stvarima. Dodatno upravlja inventivnošću, hirovitošću, iznenadnim događajima, šokovima, inovacijama, kosmologijom i svime modernim.

12. Kuća astrologije: Kuća tajni

Zodijak se završava 12. i poslednjom kućom, koja vlada završetkom. Ova kuća pokriva poslednje faze poduhvata, vodeći računa o svim potencijalnim pitanjima, ispunjenjima, ahiretu, zrelosti i transcendenciji. Takođe je povezana sa tajnama društva, fondacijama, sposobnostima isceljenja, zataškanim planovima i skrivenim protivnicima. Štaviše, upravlja maštom i intuitivnim umom.

Najnovije
- Reklama -spot_img
- Reklama -
Možda bi Vas interesovalo