19.5 C
Novi Sad
četvrtak, jul 25, 2024

Horoskopski znakovi kao serijske ubice

Najzloglasniji horoskopski znakovi serijskih ubica mogu ukazivati na osobinu ličnosti povezanu sa njihovim užasnim ubistvima.

Po definiciji, serijski ubica je neko ko ubije najmanje tri osobe tokom dužeg vremenskog perioda. Neki imaju halucinacije i čuju glasove. Neki uzimaju halucinogene lekove ili su jednostavno ludi.

Ubistvo se često opisuje kao zločin iz strasti, a serijske ubice se smatraju psihološki primoranim da iznova ponavljaju ponašanje.

Ne postoji poseban razlog zašto serijske ubice čine tako brutalno nasilje. Neki pronalaze seksualno zadovoljstvo kad ubijaju, neki smatraju da im ubistvo donosi moć, a neki uživaju u mučenju, pa čak i u tome da pojedu svoju žrtvu ili da nose njenu kožu. 

Najveći broj serijskih ubistava počinile su osobe u znaku Strelca, Blizanaca, Riba i Device – promenljivih znakova (freepik.com)

Ljudi koji su bliski serijskim ubicama najčešće ostanu šokirani kada se sazna za zločin i najčešće ih opisuju kao mirne, povučene ljude za koje nikada ne bi pomislili da su kadri za tako jeziv i nasilan čin. 

Uspešne serijski ubice usavršavaju svoj zanat i tačno znaju šta i kako treba da učine, kako bi ostali skriveni. Njihova ubistva su sa predumišljajem, dobro planirana i osmišljena u svakom koraku, od početka do kraja. 

Koji horoskopski znaci su najčešće serijske ubice?

Otkriveno je da većina serijskih ubica spada pod jedan od četiri horoskopska znaka: Blizanci, Devica, Strelac ili Ribe. Kako se ispostavilo, sve su to promenljivi znakovi.

Prema astrologiji, promenljivi znakovi imaju tendenciju da budu izuzetno prilagodljivi, sposobni da se adaptiraju na svako okruženje, poput kameleona. Iako to može zvučati kao pozitivna osobina, promenljivim znakovima često nedostaje osnova.

Naravno, nisu sve serijske ubice rođene u jednom od ovih znakova – u stvari, postoji barem jedan serijski ubica za svaki horoskopski znak. Evo spiska najgorih serijskih ubica u istoriji. Navodimo koji je pripadao kom horoskopskom znaku, kao i vrste ubistva koje je svako od njih počinio, prema astrologiji.

Ovan – Henri Desire Landru

Francuski serijski ubica Henri Desire Landru (rođen 12. aprila 1869), poznat kao “Pariska plava brada”, rođen je pod horoskopskim znakom Ovan, kojim vlada Mars, bog rata. Ovan je vatreni znak i vlada glavom.

Landru bi zaveo žene, oženio ih, kako bi došao do njihovog novca i imovine, a zatim bi ih ubio. Spaljivao ih je kada bi im raskomadao tela. Između 1914. i 1919. ubio je 10 žena i sina jedne od nesrećnih žrtava. Osuđen je i osuđen na smrt giljotinom u Versaju.

Kao Ovan, Henrija Desire Landrua vodila je njegova potreba za konkurencijom. Nikada nije bio zadovoljan u svojim odnosima koji su često delovali ispunjene napetošću, što je još jedna osobina Ovna kada je znak izražen krajnje negativno.

Bik – Albert Fiš

Albert Fiš (rođen 19. maja 1870), ili “Bruklinski vampir”, ubio je, kako se pretpostavlja, 100 žrtava. Bio je kameleon, uklapao se u svoju okolinu i ostajao dugo skriven.

Kao dete je bio mentalno bolestan, što se nastavilo i u odraslom dobu. Imao je vrlo neobične želje i nanosio je sebi bol. Bik izražen krajnje negativno može se otkriti u telesnoj dismorfiji i poremećajima u ishrani.

Fiš je fizički mučio žrtve koje je ubijao i navodno je imao slušne halucinacije koje su se pogoršavale. Postao je opsednut mučenjem uglavnom male dece, koju bi na kraju pojeo. Utvrđeno je da je lud i osuđen je na smrt.

Kao Bik, Albert Fiš je bio motivisan seksualnim zadovoljstvom. Bik je veoma senzualan i usklađen sa svojom seksualnom stranom. Pošto su Bikovi veoma posesivni, Albert Fish je primer posedovanja do krajnjih granica. Nije želeo da deli ili da pusti svoje žrtve, zato ih je konzumirao.

Blizanci – Džefri Damer

Džefri Damer (rođen 21. maj 1960), “Kanibal Milvokija”, bio je serijski ubica i seksualni prestupnik. Između 1978. i 1991. ubio je 17 muškaraca. Silovao ih je, praktikovao nekrofiliju sa telima, raskomadao ih i pojeo.

Damer je zavodio muškarce iz barova ili unajmljivao muške prostitutke, zatim bi ih drogirao, silovao i davio. Nastavio bi da praktikuje nekrofiliju sa telima nakon njihove smrti. Izjedala ga je želja da svoje žrtve učini inferiornima.

Kao Blizanac, Džefri Damer nikada nije želeo da bude sam. Blizanci su veoma ljubazni i mogu se prilagoditi određenim okolnostima, ali dovedeni do krajnjih granica mogu razviti izuzetne probleme sa mentalnim zdravljem.

Kada ne bi mogao lako da pronađe društvo, Damer bi angažovao muškarce i tako rešio svoj problem pronalaska žrtava. Takođe, pošto Blizanci mogu biti nemirni, to objašnjava zašto je ovaj ubica prilično brzo prelazio sa žrtve na žrtvu. Smatra se da je imao asocijalni poremećaj ličnosti, što bi bilo u suprotnosti sa slobodoumnim Blizancima. Opet, negativno do krajnjih granica.

Rak – Robert Modzli

Robert Modzli (rođen 26. juna 1953), “Pravi Hanibal Lektor”, ubio je 4 osobe, od kojih su 3 bile u zatvoru. Osuđen je na doživotnu robiju.

Rakovi su skloni depresiji. Modzli je čuo glasove koji su mu govorili da ubije svoje roditelje, a imao je suicidalne sklonosti, kao i sklonost ka drogama. Rečeno je da je rekao da je ubio svoju prvu žrtvu samo zato što je to zaslužila, jer je njegova žrtva navodni zlostavljač dece.

Rakovi su veoma naklonjeni drugima. Ovo objašnjava zašto je počinio svoj prvi zločin jer je hteo da ukloni predatora iz društva.

Lav – Donald Nilson

Donald Nilson ( rođen 1. avgusta 1936), „Crni panter“, osuđen je za 5 ubistava. Prvo je kidnapovao, a zatim ubijao svoje žrtve.

Lavovi imaju smisla za dramatiku. Ovo objašnjava zašto je Donald Nilson otimao svoje žrtve pre nego što bi ih ubio. Hvalio se svojim ubistvima, što je znak ponosa, snažna osobina Lava kada je doveden do krajnosti i izazvan mentalnom bolešću.

Devica – Ed Gein

Ed Gein (rođen 27. avgusta 1906) poznat je po tome što je skidao kožu sa ljudskih leševa i od nje pravio nameštaj. Zbog ludila je proglašen krivim i do kraja života je živeo u državnoj ustanovi.

Psihološki lik Norman Bejts zasnovan je na Geinu i njegovim užasnim zločinima.

Device vole da obraćaju pažnju na detalje. Dakle, zbog načina na koji je Ed Gein koristio tela svojih žrtava, uočava se pedantnost Device. Takođe, Devica je vrlo kritična prema svemu što radi, pa je Ed bio sam sebi najveći kritičar.

Vaga – Andrej Čikatilo

Andrej Čikatilo (rođen 16. oktobar 1936), poznat kao „Rostovski kasapin“, „Crveni trbosek“ i „Rostovski trbosek“ ubio je i osakatio 52-56 ljudi. Ciljao je decu i tinejdžere i bio je seksualno zadovoljan kada bi ubio svoje žrtve.

Bio je profilisan kao „nekro-sadista“ ili osoba koja postiže seksualno zadovoljstvo dok njene žrtve pate i kada umru.

Vaga mrzi da bude sama. Stoga ima smisla da je Andrej hteo da učini svoje žrtve delom sebe, kako ga nikada ne bi napustile. Proglašen je krivim i osuđen na pogubljenje.

Škorpija – Čarls Menson

Čarls Menson (rođen 12. novembar 1934) bio je kultni vođa „Porodice“ koja se sastojala od približno 100 sledbenika. Koristili su lekove, poput LSD -a i čarobnih gljiva. Na njega su gledali kao na proročku figuru i orkestrirao je ubistva gomile ljudi, koja su počinili njegovi sledbenici.

Kao Škorpija, Čarls Menson je lako igrao vodeću ulogu. Lako je ušao u ulogu vođe kulta. Lako je manipulisao svojim sledbenicima, što je uobičajena karakteristika Škorpije. Pošto je bio toliko posvećen svom cilju, mogao je da utiče na svoje sledbenike da učine ono što želi, poput ubistva u njegovo ime.

Strelac – Ted Bandi

Ted Bandi (rođen 24. novembra 1946) priznao je 30 ubistava, ali tačan ukupan broj nije poznat. Pljačkao je ranjive i privlačne mlade žene. On je silovao i ubijao te žene zadavivši ih, a zatim im je osakatio tela nakon smrti. Posećivao je leševe na njihovim grobovima radi sopstvenog seksualnog zadovoljstva. Osuđen je na smrt električnom stolicom.

Vodila ga je njegova duboka želja da učini bilo šta da postigne ono što je želeo, što je karakteristika Strelca. Njegova znatiželja o životu posle smrti, koju izaziva Strelac, pružala mu je ogromno seksualno zadovoljstvo pri samoj pomisli na telo koje se raspada.

Jarac – Džon Edvard Robinson

Džon Edvard Robinson (rođen 27. decembar 1943) je serijski ubica koji je počinio osam ubistava, mada se smatra da je njegov stvarni broj žrtava mnogo veći. Pošto je koristio onlajn sobe za ćaskanje da privuče svoje žrtve, Robinson je poznat kao “prvi serijski ubica interneta”.

Robinsonov rani život bio je pun kriminala, poput pronevere i prevare. Sa ubistvima je počeo 1984. Godine, kada se veruje da je ubio 19-godišnju Paulu Godfrej, iako njeno telo nikada nije pronađeno. U jednom bizarnom zločinu, Robinson je ubio ženu po imenu Lisa Stejsi, a zatim je njenu kćer dao svom bratu na usvajanje.

Jarci su poznati kao nezavisni i majstori samokontrole. Međutim, njihove najnegativnije osobine uključuju tvrdoglavost i hladnoću. U najgorem slučaju, Jarci nisu skloni da opraštaju, zlopamtila su i distancirani. Robinson danas ima 77 godina i izdržava višestruke doživotne kazne zatvora.

Vodolija – Gari Ridžvej

Gari Ridžvej (rođen 18. februar 1949), “Ubica iz Green River-a”, zadavio je 48 prostitutki, iako bi njegov ukupan broj žrtava mogao biti čak 90. Osuđen je na doživotnu robiju bez uslovnog otpusta. Izbegao je smrtnu kaznu pošto je pristao da pomogne vlastima da pronađu posmrtne ostatke svih njegovih žrtava.

Vodolije su svesne i vrlo praktične. Dakle, Gari Ridžvej je iskoristio svoje znanje i praktičnost, kako bi izbegao smrt. 

Ribe – Džon Vejn Gesi

Džon Vejn Gesi (rođen 17. mart 1942), poznat kao „Klovn ubica“, ciljao je na mladiće i dečake. Silovao ih je i ubijao, a zatim bi ih zakopao ispod svoje kuće. Ubio je 33 osobe i osuđen je pogubljenjem smrtonosnom injekcijom.

Ribe su veoma umetnički nastrojene, pa je kao klovn Džon Vejn mogao da iskoristi svoju kreativnost kako bi namamio decu i mladiće da mu veruju. Takođe, Ribe vole da pomažu drugima, pa se Gesi možda osećao kao da spasava ove dečake i mladiće od njihovih života. Budući da su Ribe veoma razigrane, umetničke i brižne, lako je verovati nekome za koga se čini da je od poverenja.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo