6.3 C
Novi Sad
sreda, februar 21, 2024

Svi razlozi zbog kojih vaša sledeća destinacija za letovanje treba da bude Egipat

Jedna od destinacija za letovanje koja je omiljena srpskim turistima je Egipat. Mnogi koji su jednom otišli na letovanje u zemlju faraona više ne žele ni da razmišljaju o mogućnosti odlaska na more na neku drugu destinaciju, a postoji vše razloga za to. Ukoliko još uvek niste posetili Egipat 2023. godina je idealna za to, a mi ćemo navesti sve razloge zbog kojih bi trebalo sebi da priuštite ovo iskustvo.

All inclusive letovanje po povoljnoj ceni

Prvi razlog zbog kojeg bi trebalo da odete u Egipat 2023. godine jeste to što ćete sebi i svojoj porodici priuštiti pravi odmor po izuzetno povoljnoj ceni. Svi hoteli u ovoj zemlji nude All inclusive uslugu, dakle cena aranžmana obuhvata sve obroke, užine i domaća alkoholna i bezalkoholna pića. Dakle, kada ste smešteni u hotelu nećete morati da razmišljate o tome šta ćete za sledeći obrok, da li ćete otići u neki restoran ili ćete gledati da malo uštedite pa ćete nešto na brzinu pripremiti u smeštaju. Jedina briga treba da Vam bude to kada ćete otići na ručak ili večeru i šta ćete odabrati iz bogate ponude, kratko rečeno – razmazićete se.

Osim toga, svi aranžmani za Egipat obuhvataju i avionski prevoz, što je još jedna velika prednost, jer posle dvočasovnog leta stižete na more i nećete biti umorni od beskrajne vožnje autobusom ili kolima.

Toplo plitko more

Ukoliko imate malu decu koja još uvek ne znaju da plivaju vaša sledeća destinacija za odmor defintivno treba da bude Egipat. Duge peščane plaže i veliki plićak su savršeni za zabavu mališana, čak i onih najmlađih.

Velika ponuda sportova na vodi

Ako volite sportove na vodi Egipat je prava destinacija za Vaš sledeći odmor. Svi hoteli imaju bogatu ponudu aktivnosti u toku dana, a možete i otići na ronjenje sa bocom ili snorkling i upoznati se sa podvodnim svetom Crvenog mora.

Savršen za romantičan odmor

Još jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da posetite Egipat 2023. godine je veliki broj adults only hotela. U ovim hotelima mogu da odsedaju samo osobe starije od 16 godina, pa ako želite romantičan odmor u hotelu bez sadržaja za malu decu ovo je idealno za Vas. Imaćete priliku da uživate u spa centrima u okviru hotela, da šetate po plaži ili da samo za Vas osoblje hotela organizuje posebnu večeru.

Mnogi hoteli imaju apartmane i sobe sa đakuzijem iz kog se pruža direktan pogled na more pa ih zbog toga romantični parovi biraju za svoj odmor. Sve je u hotelima podređeno ugođaju gostiju, pa vas ne treba začuditi nivo luksuza i kvalitetne usluge koja se često ne bi očekivala u ovom delu sveta.

Istražite Egipat 2023. godine

Ako ste već bili na ovoj destinaciji i odlučili ste da ponovo posetite Egipat 2023. godine možete probati nešto drugačije. Umesto da budete smešteni u nekom odmaralištu, možete da uplatite krstarenje Nilom i da vidite sve lepote ove zemlje. U okviru krstarenja se organizuje odlazak do Hurgade, Kaira, Luksora i razne posete kulturnoistorijskim spomenicima.
A evo i par najlepših plaža po iskustvima turista iz raznih zemalja:

Sharm El Sheikh – popularno turističko odmaralište koje se nalazi na Sinajskom poluostrvu. Plaže su prelepe, a aktivnosti kao što su ronjenje i snorkeling su popularne.
Hurghada – poznata po kristalno čistim vodama i dugim plažama. Turisti mogu da uživaju u ronjenju, skijanju na vodi i drugim aktivnostima.
Dahab – malo mesto na obali Crvenog mora sa predivnim plažama i kristalno čistom vodom. Omiljeno mesto za ronioce i kajtere.
Marsa Alam – poznata po dugim plažama sa belim peskom i tirkizno plavom vodom. Odlična lokacija za ronjenje i snorkeling.
El Gouna – luksuzno turističko odmaralište sa dugim plažama i kristalno čistom vodom. Turisti mogu da uživaju u vodenim sportovima, golfu i drugim aktivnostima.

S druge strane, ukoliko i dalje želite da budete smešteni u nekom odmaralištu, a da malo bolje upoznate ovu zemlju, možete uplatiti neki od brojnih izleta koji se nude turistima. Ono što se toplo preporučuje jeste da na izlete idete preko predstavnika svoje agencije sa kojom ste došli na letovanje, kako biste za njih platili razumnu cenu.

Izvor fotografije: Pexels/Yaroslav Mukolayenko

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo