6.8 C
Novi Sad
sreda, februar 21, 2024

Opremite svoje dete pred polazak u obdanište – kupite mu kvalitetan ranac za vrtić!

Polazak dece u vrtić zahteva prethodnu pripremu, naročito kada je oprema za najmlađe u pitanju.

Bilo da vam dete od septembra kreće u jaslice, stariju jaslenu grupu ili u predškolsko, jedna od bitnijih stavki koja će se sigurno naći na spisku za kupovinu svakog roditelja jeste ranac za vrtić. U njega dete treba da spakuje sve potrepštine, od patofnica za preobuvanje, rezervne presvlake, flašice za vodu, a ukoliko se radi o starijem predškolskom uzrastu, prioritet treba dati većem i izdržljivijem rancu. 

U bolje snabdevenim knjižarama danas možete pronaći vrlo kvalitetne dečije rančeve posebno dizajnirane za najmlađi uzrast koje će vaše dete rado nositi u vrtić. Deca najčešće biraju one sa motivima svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, bilo da se radi o dečacima ili devojčicama. Najbolje bi bilo da u kupovinu odete sa svojim mališanom kako biste zajedno odabrali ranac i ostale sitnice neophodne za vrtić. 

Zašto dečiji rančevi za vrtić treba da budu napravljeni od kvalitetnog materijala?

Sa stanovišta pedijatra, najbolje su se pokazali dečiji rančevi za vrtić koji su lagani, sa ojačanim naramenicama koji ne opterećuju kičmeni stub mališana. Takođe, preporuka je da ranac ima barem dve pregrade, mrežicu sa strane za odlaganje flašice za vodu i da isto tako bude prilagođen uzrastu vašeg deteta. Za one najmlađe koji od septembra kreću u jaslice birajte male i lagane rančeve, dok se za predškolce treba opredeliti za nešto ozbiljniji ranac jer u njega treba da se spakuje između ostalog i pernica, radna sveska i po koja knjiga. 

Trudite se da se prilikom kupovine fokusirate na rančeve napravljene od kvalitetnog i izdržljivog materijala koji će izdržati jednu celu godinu. Rančevi za predškolski uzrast bi svakako trebalo da budu veći i komforniji od rančeva za one nešto mlađe, prilagođeni građi i potrebama vašeg deteta. 

Spajdermen ranac za vrtić – idealan izbor za svakog dečaka

Mališani već uveliko imaju svoje omiljene super heroje iz crtanih filmova koje rado vole da vide i na pojedinim predmetima oko sebe. Zbog toga, proizvođači dečijih rančeva su se na vreme dosetili u svoj asortiman ubacili baš one sa najpopularnijim likovima iz crtaća. Pa tako, Spajdermen ranac za vrtić je posebno interesantan dečacima, dok se devojčicama dopadaju rančevi sa barbikama, Frozen lutkama i sl. 

Ukoliko ste u potrazi za posebnim rancem poput ovog, savetujemo vas da ne gubite vreme već da se odmah opredelite za najbolje snabdevenu knjižaru u vašem okruženju. U takvim knjižarama je veća šansa da ćete pronaći ranac oslikan sa omiljenim crtanim likom vašeg mališana. Ako pak, živite u malom mestu, uvek imate opciju da kupujete online. Veliki broj knjižara danas ima svoju internet prodavnicu pa uz svega par klikova iz fotelje možete kupiti sve što je vašem mališanu potrebno za polazak u vrtić. Između ostalog, na internetu možete pronaći ranac koje će vaše dete obožavati i rado ga nositi. 

Pernice i peratonice za dečake i devojčice – kako da budete sigurni da ste napravili najbolji izbor?

Pored ranca, jedna od važnijih stvari koju će vaš mališan svakodnevno koristiti u vrtiću (ovde pre svega mislimo na one starije predškolce) jesu pernice kao i peratonice za dečake i devojčice. Na tržištu se mogu pronaći kako pune tako i prazne pernice napravljene od kvalitetnijeg materijala, poznatih domaćih proizvođača. Za predškolski uzrast najviše se biraju one u tvrđem povezu jer je u njima bolja preglednost i organizacija kompletnog pisaćeg pribora, od olovaka, drvenih bojica do zarezača, gumice za brisanje itd. 

Takođe, gledajte da se sa pernicama lako može rukovati, tj. da ih vaši mališani mogu brzo otvoriti i zatvoriti, kao i da budu dovoljno pregledne, pa samim tim i prilagođene uzrastu deteta. 

Mala pernica za one najosnovnije potrepštine

Pored glomaznih pernica tvrdog poveza, čak i mala pernica može zadovoljiti potrebe vašeg mališana. U nju se obično odlažu one najosnovnije sitne stvari kada se radi o školskom priboru. Jedna od prednosti ovakvih pernica je ta što su po svojoj prirodi lagane, i ne zauzimaju puno mesta u rancu. Na vama je da se u konsultaciji sa svojim budućim predškolcem odlučite za model i dezen pernice koji vam najviše odgovara. Na kraju, najvažnije je da pernica bude takva da se u nju može spakovati sve potrepštine neophodne za boravak u vrtiću. 

Izvor fotografije: Shutterstock

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo