17.8 C
Novi Sad
utorak, 30 maja, 2023

Najbolja ambalaža za transport robe u industrijama

Jedna od zajedničkih karakteristika mnogih industrija kao što su automobilska, hemijska, prehrambena jeste ta što sve one moraju skladištiti i transportovati svoju robu, neretko i na velike distance. Pa tako, bilo da ste odskora u svom poslu, ili već duže vreme u industriji, znate da je jedna od bitnijih komponenti poslovanja upravo proces čuvanja i prevoza vaše robe. Stoga je bitno da poznajete neke od osnovnih tipova ambalaža koje će vam u ovim slučajevima biti od velike koristi.

Palete

Palete predstavljaju jedan od osnovnih činilaca kada je transport u pitanju. Drvene palete naširoko su poznate, i jako dugo se koriste u industriji. Međutim, u odnosu na to kako su se zahtevi tržišta menjali, tako je morala i proizvodnja paleta. Danas su mnogo više u upotrebi plastične palete koje nose više prednosti od onih drvenih. Glavna odlika im je zajednička, a to je da podnesu veliku količinu tereta koja će biti naslagana na njih. Koriste se u gotovo svim industrijama, jer je na njih moguće staviti najrazličitije vrste robe. Od džakova sa brašnom, preko gajbi sa pićem, pa sve do kutija sa lekovima. Veoma su izdržljive, pa im nosivost ide i do 2.500 kilograma, a možete ih koristiti bilo u drumskom, bilo u brodskom saobraćaju.

Plastične kutije za odlaganje

Kutije za odlaganje mogu biti širok pojam, naročito u industrijama. Kao što im samo ime kaže, služe za odlaganje, odnosno skladištenje robe, koja će biti transportovana. Najčešće je reč o plastičim kutijama jednostavnog oblika, čije su međusobne karakteristike pogodne za različite tipove dobara. Zbog prirode materijala od kog su napravljene, kutije za odlaganje stvorene su za dugotrajnu upotrebu. Takođe, otporne su na različite spoljašnje uticaje, što dodatno štiti svu robu. Ukoliko se radi o skladištenju hrane, plastične kutije za odlaganje bi trebalo da budu prvi izbor, s obzirom na to da dobro štite od vlage i suše, pa će hrana ostati dobrog kvaliteta i nakon dugog transporta. One mogu biti dodatno ojačane unutrašnjom izolacionom oblogom, kako bi hrana u njima zadržala svoju temperaturu. Naravno, plastične kutije su pogodne i za odlaganje u maloprodaji, u kozmetičkoj, pa čak i automobilskoj industriji.

IBC kontejneri

IBC kontejneri napravljeni su od polietilena, izdržljivog materijala otpornog na spoljašnje promene. Najviše se koriste za skladištenje i prenos rasutog tereta i tečnosti, a zapremina im može ići i do 1.500 litara. To, na prvom mestu, obuhvata tečnosti iz prehrambene industrije, međutim, u njih je moguće sipati i pesak, gorivo, ali i opasne hemikalije. Iako postoji više različitih tipova ambalaže u kojima se može čuvati tečnost, IBC kontejneri garantuju možda i najveću sigurnost. Upravo zbog toga što se mogu koristiti u rukovnaju opasnim materijama, bitno je da budu bezbedni i jednostavni za korišćenje. Dizajn IBC kontejnera je veoma praktičan, što znači da se lako može premeštati uz pomoć viljuškara, lako se slagati i skladištiti u prevoznim sredstvima.

ChemiFlow IBC kontejner

IBC kontejneri kompanije Schoeller Allibert prepoznatljivi su zbog svog jedinstvenog dizajna i kvaliteta. Ukoliko bismo ih uporedili sa tradicionalnim IBC kontejnerima, primetili bismo, na prvom mestu, značajnu razliku u izgledu. Dok tradicionalni kontejneri sadrže, pored polietilenskog tela, i metalni kavez sa spoljne strane kao i paletu na kojoj stoje, ChemiFlow IBC kontejner je oslobođen ovih dodatnih komponenti. To ne umanjuje njihov kvalitet, već suprotno, čini ih jednostavnijim za korišćenje. Ovaj tip kontejnera sastavljen je od plastike, pa je samim tim dosta lakši i otporan na koroziju. Još jedna od prednosti plastike u ovom slučaju je i ta što se ChemiFlow kontejner može i sklopiti, pa nakon što ste iz njega izbacili svu robu, možete ga saviti i napraviti više mesta u svom skladištu ili prevoznom sredstvu. Međutim, nije samo dizajn karakteristika po kojoj se ovi kontejneri izdvajaju. Njihov kvalitet ogleda se i u pametnom sistemu za praćenje, koji vlasniku robe u svakom trenutku govori na kojoj temperaturi i u kojoj količini se tečnost nalazi. Na taj način moći ćete da pratite stanje svojih dobara u toku transporta i daljeg skladištenja.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo