28.3 C
Novi Sad
petak, 12 avgusta, 2022

Najbolje aplikacije za učenje stranih jezika

Bez obzira da li se spremate za odmor u nekoj stranoj zemlji, želite da se preselite, učite za ispite ili samo želite da proširite vaše znanje i vežbate um, uvek je sjajno vreme za učenje novog jezika.

U prošlosti ste mogli da napravite zalihe knjiga i priručnika, satima da slušate CD-ove, pohađate online časove ili pokušate da učite dok pregledavate internet ili slušate serije. Danas su mobilne aplikacije jedan od najefikasnijih načina za učenje novog jezika.

Aplikacije za učenje stranih jezika su zabavne i jednostavne za korišćenje (freepik.com)

Evo najboljih aplikacija za učenje jezika koje će vam pružiti jednostavne načine za integrisanje učenja u vašu svakodnevnu rutinu bez obzira gde idete.

Rosetta Stone

Rosetta Stone je vodeća aplikacija za učenje stranih jezika već 25 godina. Metode vežbanja su standardne. Slušajte reči i ponovite ih, a zatim povežite fotografije sa frazama.

Možete lako pregledati svoj napredak tačnim odgovorima u izgovoru, rečniku i gramatici. Rosetta Stone je alat za učenje zasnovan na pretplati, ali prvu lekciju možete isprobati besplatno da biste videli da li vam se sviđa.

Rosetta Stone je dostupna za Android | iOS korisnike, ali nakon prve lekcije potrebna je pretplata.

Duolingo

Sa svetlim i intuitivnim interfejsom, Duolingo vam omogućava da prirodno napredujete tempom koji vam odgovara. Počinjete sa jednostavnim frazama i postepeno prelazite na složenije rečenice.

Duolingo obraća pažnju na čitanje, pisanje i izgovor, izazivajući vas zabavnim nizom aktivnosti. Neverovatno je koliko brzo možete da pokupite osnove stranog jezika, a da toga niste ni svesni. Pored toga, lako je ponovo posetiti lekcije koje ste već prošli i raditi na svojim slabostima, što je jedan od najboljih načina za učenje.

Duolingo je dostupan za Android | iOS korisnike u besplatnoj verziji, kao i u verziji sa pretplatom.

Memrise

Mnogi studenti koriste fleš kartice kako bi im pomogle da polažu ispite, a Memrise ima sličan pristup. Počinje polako; na primer, da biste naučili ruski, vodite se kroz ćirilicu, ali to nikako nije loša metoda.

Ima nešto neobično i privlačno u pojednostavljenim vizuelnim pomagalima ove aplikacije za učenje stranih jezika, kao da vam prijatelj daje savete za pamćenje svake lekcije.

Memrise ima prijateljski interfejs koji je ohrabrujući i atraktivan. Memrise Pro nudi čak i igre, chatbotove i offline režim za učenje u pokretu.

Memrise je dostupan za Android | iOS korisnike (aplikacija je besplatna, a dostupna je i pretplata).

Busuu

Sa preko 80 miliona korisnika širom sveta, najbolji aspekt aplikacije za strane jezike Busuu je njena interaktivnost. Uz 12 jezika, kompletne kurseve, preglede vežbi izvornih govornika i obuku za akcente, dobijate potpuno iskustvo sa Busuu-om.

Možete početi sa testom kojim ćete utvrditi svoje znanje, tako da započinjete na pravom nivou. Ovo je sjajno ako niste potpuni početnik, ali želite da vežbate jezičke veštine koje ste ranije naučili. Aplikacija takođe nudi offline pristup, gramatičke savete i zvanične sertifikate uz svoju vrhunsku nadogradnju.

Busuu aplikacija dostupna je za Android | iOS korisnike (besplatno, pretplata dostupna)

HelloTalk

HelloTalk vas povezuje sa ljudima koji govore jezik koji želite da naučite. Zauzvrat, pomažete im da nauče vaš jezik. To je neverovatna ideja koja vam omogućava da razgovarate sa izvornim govornicima i dobar je način za uživanje u jeziku.

Postoji ogromna lista jezika koji možete izabrati, a listu mogućih predavača možete da filtritate prema starosti i zemlji. HelloTalk ruši barijere između zemalja i upravo je to pravo učenje drugog jezika. Kao i na bilo kojoj drugoj stranici na društvenim mrežama, ostanite sigurni i ne otkrivajte privatne lične podatke na internetu.

HelloTalk je dostupan za Android | iOS korisnike (besplatno, pretplata dostupna)

Babbel

Babbel je aplikacija za učenje stranih jezika slična aplikaciji Rosetta Stone po tome što je aplikacija zasnovana na pretplati u kojoj možete besplatno isprobati prvu lekciju. Izaberite između 14 jezika, slušajte i ponavljajte reči, a zatim testirajte ono što ste naučili. Takođe možete onemogućiti mikrofon i samo slušati reči koje su vam izgovorene kratkim kvizom na kraju.

Kada završite lekcije, možete da pregledate liste rečnika, a zatim da izaberete neku od fleš kartica ili vežbi pisanja da biste pregledali ono što ste naučili. Ako ozbiljno želite da naučite drugi jezik i ne smeta vam cena pretplate, Babbel je očigledan izbor.

Babbel je dostupan za Android | iOS korisnike (besplatno, pretplata dostupna)

Drops

Drops su nam predstavili kreatori Kahoot-a, a izuzetno je jednostavan i zabavan način za brzo učenje novog stranog jezika. Umesto da se fokusira na to da vas podučava celom jeziku, Drops se fokusira na 2600 najčešće korišćenih reči koje će vam pomoći u svakodnevnoj opštoj komunikaciji.

Ova aplikacija nije najbolja ako ste se nedavno preselili u novu zemlju; međutim, odličan je vodič tokom putovanja zbog svog konverzacijskog aspekta. Treniraćete samo pet minuta dnevno za časove Drops i začas ćete biti šokirani znanjem novog jezika.

Drops je dostupan za Android | iOS korisnike (besplatno, pretplata dostupna)

Tandem

Iako se mnoge od navedenih aplikacija fokusiraju na zadržavanje jezika, Tandem fokus stavlja na razmenu jezika. Izabraćete partnera čiji je maternji jezik jezik koji želite da naučite. Jednostavno započnite razgovor i posmatrajte kako brzo razvijate novi jezik.

Ova aplikacija je fantastična jer osnažuje izvorne govornike i podstiče vezu među ljudima. Deljenje kultura je najbolji način da se razume novi jezik, umesto da se iznova i iznova pamte i recituju iste ključne reči. Jednom kada steknete prijatelje, pokušajte da ih izazovete u online igri kako biste dodatno poboljšali svoje jezičke veštine.

Tandem je dostupan za Android | iOS korisnike (besplatna, dostupna premium verzija)

Mondly

Mondly se može pohvaliti klasičnim tehnikama učenja jezika, poput pamćenja fleš karata i razgovora. Mondly takođe ima i neke sjajne funkcije koje vam mogu još više povećati pamćenje i usvajanje jezika.

Pomoću Mondly-a možete da povežete učenje jezika sa prijateljima i porodicom da biste to iskustvo pretvorili u igru ili čak prijateljsko takmičenje. Ako u blizini nema nikoga, ne brinite, Mondly ima osnovni chatbot koji vam može pomoći da vežbate u bilo kom trenutku.

Iako jednostavan, Mondly čak ima i AR alatku za učenje jezika koja vam pomaže da bolje razumete svet oko sebe iz perspektive druge kulture!

Mondly je dostupan za Android | iOS korisnike (besplatno, pretplata dostupna)

Mango Languages

Mnoge aplikacije za učenje jezika zasnivaju svoje dnevne lekcije na onome što pretpostavljaju da ćete morati da znate. Ali Mango Languages vam omogućavaju da prilagodite svoje planove lekcija tako da najbolje odgovaraju vašim potrebama.

Ako planirate važan poslovni poduhvat u stranoj državi, obavezno se usredsredite na uvodni odeljak. Ako planirate da se preselite sa verenikom u inostranstvo, lekcije o životnom stilu mogu biti korisnije.

Mango Languages su posebno pripremljeni da se fokusiraju na kulturnu osetljivost među jezicima. Jedna od najboljih karakteristika? Možete unapred preuzeti lekcije i nastaviti učenje sa bilo koje lokacije.

Mango Languages su dostupni za Android | iOS korisnike (besplatno, pretplata dostupna)

Učenje jezika i slobodno vreme

Znanje više od jednog jezika poboljšaće vaše pamćenje, poboljšaće vašu percepciju sveta i pružiće vam veće znanje vašeg maternjeg jezika. Može vam pomoći da se vaše poslovanje proširi i da upoznate nove prijatelje.

Jednostavno rečeno, to je divan način da se usavršite. Sa toliko aplikacija koje su jednostavne za upotrebu, nema razloga da ne naučite španski, francuski, galski ili čak mongolski jezik.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo