6.3 C
Novi Sad
sreda, februar 21, 2024

Najbolje aplikacije za učenje engleskog jezika

Nekada smo jezike učili odlazeći na privatne časove, ali 21. vek je doneo modernizaciju i u polje učenja. Živimo u digitalnoj eri, u kojoj možemo pronaći aplikacije za sve namene, pa tako i za učenje stranih jezika. Prvi put u istoriji moguće je vežbati veštine slušanja, pisanja, čitanja, pa čak i govora – i dobiti trenutne povratne informacije – bez nastavnika, sa bilo kog mesta u svetu.

Najbolje aplikacije za učenje engleskog jezika će obogatiti vaše iskustvo učenja i pomoći vam da govorite najpopularniji svetski jezik tečno i razgovetno. Iako verovatno nećete moći u potpunosti da savladate sve nivoe engleskog jezika koristeći samo telefon, aplikacije će značajno ubrzati taj put, obogatiti vaš rečnik, naučiti vas gramatici i pravopisu.

U nastavku vam donosimo najbolje aplikacije za učenje engleskog jezika za Android i iOS, kao i predloge kako da ih uklopite u vaš plan učenja.

1. Duolingo

Osnovne funkcije Duolinga su besplatne, ali Duolingo Plus košta 6,99 evra mesečno.

Duolingo je najpopularnija aplikacija za učenje jezika – velike su šanse da ste je ranije koristili mnogo, mnogo puta, možda čak i da naučite više od jednog jezika. Korisnicima daje petominutne igre za učenje engleskih reči i malo gramatike. Uglavnom, igre uključuju prevođenje reči na ili sa engleskog, ili izgovaranje engleske fraze u mikrofon.

Duolingova poznata sova je veoma ubedljiva! Ako zaboravite da odete na lekciju, aplikacija će vas gnjaviti, slati e-poruke i reći vam da je vaš „niz učenja“ u opasnosti. To znači da je aplikacija odlična za izgradnju konzistentne svakodnevne navike učenja.

Metodologija aplikacije se prvenstveno zasniva na pamćenju fraza. To znači da će učenici verovatno morati da se okrenu drugim metodama da bi razumeli strukturu engleskog jezika.

2. Udemy

Udemy nudi na stotine kurseva i cene variraju od kursa do kursa. Očekujte da ćete platiti između 20 i 200 dolara za dobro pregledan kurs, u zavisnosti od toga koliko resursa je uključeno.

Udemy je ogroman katalog onlajn kurseva dizajniranih za korisnike da steknu nove veštine. Nije samo za učenje jezika: možete naučiti sve, od HTML kodiranja, preko fotografije, do toga kako razgovarati sa duhovima. Postoji mnogo različitih kurseva engleskog jezika, i svaki dolazi sa svojim jedinstvenim fokusom i prednostima. Uglavnom su sastavljeni od unapred snimljenih video lekcija i pratećih vežbi, koje se mogu preuzeti i koristiti na telefonu ili računaru. Kursevi se pregledaju, tako da možete da vidite koji su bili od najveće pomoći drugim korisnicima.

Ako znate na kom aspektu engleskog jezika želite da radite, Udemy vam može pomoći da se fokusirate na njega. Postoje specifični kursevi za usavršavanje vaše gramatike, drugi za učenje poslovnog rečnika, a treći za vežbanje pravopisa i interpunkcije. Međutim, bez nastavnika koji će vas voditi kroz kurseve, možda nećete shvatiti gde grešite. Ipak, Udemy je odličan resurs kada se koristi uz više govorne prakse.

3. Preply

Funkcija pretrage nastavnika vam omogućava da odaberete koga i za šta plaćate. Cene počinju od 5$ po satu. Bonus – ako niste zadovoljni lekcijom, Preply će vam vratiti novac ili će vam besplatno zameniti nastavnika.

Preply povezuje učenike sa stručnim tutorima engleskog jezika za 1-na-1 lekcije preko online video chat-a. Možete izabrati svog mentora na osnovu faktora uključujući njihovu zemlju porekla, specijalnost, dostupnost, recenzije i cene koju naplaćuju. 

Preply spada među najbolje aplikacije za učenje engleskog jezika, jer učenici počinju da govore na engleskom od prve lekcije.

Preuzimanjem aplikacije Preply birate svog idealnog nastavnika i uzimate personalizovane lekcije preko mobilnog ili desktopa. Mobilna aplikacija vas takođe obaveštava o predstojećim časovima i omogućava vam da razgovarate sa tutorima. Možete čak i da vežbate u pokretu sa besplatnim kursevima engleskog jezika o raznim temama od početnih do naprednih nivoa i Flash karticama za vežbanje rečnika sa svojih lekcija.

Preply kombinuje najefikasnije aspekte časova engleskog u učionici sa svim pogodnostima jezičke aplikacije. Kada pravite greške, dobijate trenutnu povratnu informaciju. Učenici uče sopstvenim tempom, tutori su slobodni da sačekaju da nastave dalje dok njihov učenik u potpunosti ne razume koncept.

Ono što je najvažnije, studenti dobijaju govore uživo sa pravim sagovornikom. Možete da prevaziđete barijeru straha od govora na stranom jeziku naglas i da počnete da primenjujete ono što ste naučili u praksi. 

Preply je odličan izbor kao vaša primarna aplikacija za učenje engleskog.

4. Memrise

Memrise je besplatna aplikacija za učenje engleskog jezika, ali dostupan je i plaćeni sadržaj. Možete se pretplatiti na dodatni sadržaj – Memrise Pro verzija košta 8,99 dolara mesečno, 18,99 dolara za tri meseca ili 59,99 dolara godišnje.

Memrise je aplikacija za fleš kartice koja koristi razmaknuto ponavljanje kako bi pomogla novim rečima i frazama da se „zadrže“ u vašoj dugoročnoj memoriji. Mnogo fleš kartica na aplikaciji Memrise su generisali korisnici, tako da postoji mnogo toga za izabrati.

Za korisnike koji plaćaju, postoji i funkcija prepoznavanja govora koja vam omogućava da vežbate izgovor, kao i kolekcija video snimaka sa izvornim govornicima koji izgovaraju reči ili fraze pod nazivom „učite sa lokalnim stanovništvom“.

Ovo je aplikacija za povećanje rečnika koju možete da koristite dok čekate da vaš prijatelj stigne. Nećete postati fluent koristeći samo Memrise, ali to nije ono za šta je dizajniran. To je efikasan način da poboljšate svoj rečnik, i besplatan je!

5. Babbel 

Babbel radi po modelu pretplate. Mesec dana košta 12,95$, tri meseca košta 26,85$, šest meseci košta 44,70$, a godina učenja košta 83,40$.

Postoje kursevi za učenike engleskog jezika svih nivoa, i svi su dostupni na desktopu i mobilnom uređaju. Lekcije traju 20 minuta i sadrže mešavinu vežbi govora (sa automatskim prepoznavanjem glasa), gramatičke vežbe i pamćenja novih rečenica. Postoji i efikasan odeljak sa karticama za pamćenje rečenica i reči iz drugih lekcija.

Babbel je veoma koristan alat za učenike engleskog jezika, posebno one kojima je potrebna dodatna vežba u učenju gramatičkih pravila. Postiže dobar balans između zabavnih aplikacija za učenje engleskog jezika nalik igrici i rigoroznih kurseva učenja. Međutim, najbolje ga je dopuniti vežbanjem govora uživo, tako da učenici mogu zajedno da izvuku svoje nove veštine.

Niste sigurni kako da unesete te sate govorne vežbe? Poboljšajte svoje veštine engleskog govora kod kuće pomoću ovih saveta i aplikacija.

Bonus – Grammarly

Ne možemo nabrojati najbolje aplikacije za učenje engleskog bez da spomenemo Grammarly! 

Osnovna verzija je besplatna i većina korisnika smatra da je to sasvim dovoljno. Grammarly Premium košta 29,95$ za jedan mesec, 59,95$ za tri meseca ili 139,95$ za godinu dana.

Ako je vaše poznavanje engleskog jezika na srednjem ili naprednom nivou, možda ga često koristite u pisanju. Možda šaljete poruke prijateljima, tvitujete ili pišete poslovne email-ove na engleskom. Grammarly je alatka koja automatski ispravlja vaše pravopisne i gramatičke greške, bez obzira koju aplikaciju koristite. Alat koristi veštačku inteligenciju tako da nije baš uvek 100% uspešan, ali u velikoj meri može pomoći u sprečavanju neprijatnih grešaka.

Ovo je alat za studente koji uče engleski dovoljno dugo da ga koriste u opuštenom razgovoru. Čak i neki izvorni govornici engleskog jezika koriste Grammarly samo da bi proverili svoj pravopis. Neće pomoći u veštinama slušanja, govora ili čitanja, ali može da vam skrene pažnju na gramatičke greške koje često pravite.

Koja je vaša omiljena aplikacija za učenje engleskog jezika?

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo