20 C
Novi Sad
petak, 12 avgusta, 2022

Najbolje aplikacije za muziku za Android i iPhone

Milioni pesama na dlanu, bez problema sa skladištenjem i čak ne morate ni da platite da biste ih slušali – to je obećanje koje pružaju najbolje aplikacije za muziku. Jedini težak deo je odlučivanje koja je usluga striminga najvrednija vašeg vremena. 

Ali ne brinite, mi smo tu da pomognemo.

Većina glavnih servisa za strimovanje muzike ima besplatnu opciju, osim Tidal (osim ako nemate sreće da živite u SAD), Kobuz i Apple Music. 

Dok besplatne usluge neizbežno uključuju reklame i imaju ograničeniju funkcionalnost i kvalitet zvuka, za razliku od plaćenih, one su i dalje prilično primamljive. Ako potražite često ćete naći jedno, dva, tri ili čak šestomesečne besplatne (ili skoro besplatne) ponude na plaćenim nivoima određenih servisa za striming, da isprobate aplikacije za muziku pre nego što odlučite da kupite.

Ako nas pitate, opcija plaćene usluge u kojoj nema reklama je bolja, ali ako muziku slušate samo povremeno, besplatne usluge striminga muzike takođe imaju više smisla nego da plaćate nešto što jedva da i koristite.

U nastavku vam donosimo najbolje aplikacije za muziku koje imaju besplatni probni period, kako biste mogli da vidite koja vam najviše odgovara:

Spotify

Najbolje aplikacije za muziku Spotify
Najbolje aplikacije za muziku – Spotify (shutterstock.com)

Uprkos mnoštvu konkurencije Spotify je i dalje vodeća aplikacija za muziku u svetu!

Specifikacije:

 • Kvalitet besplatnog nivoa: do 160 kbps 
 • Veličina biblioteke pesama: 90 miliona+
 • Platforme: iOS i Android aplikacije, desktop aplikacija, web plejer, pametne TV aplikacije, podrška za povezane zvučnike, automobili

Prednosti: Mnogo načina da pronađete novu muziku. Jednostavan za upotrebu. Radi na mnogim platformama

Nedostaci: Besplatna opcija ne zvuči najbolje

Najpoznatija besplatna usluga striminga je takođe jedna od najboljih. Moraćete da trpite oglase ako ne želite da platite uslugu i takođe ćete morati da slušate većinu plejlista u režimu nasumične reprodukcije, ali još uvek ima mnogo toga da vam se dopadne: pristojan kvalitet zvuka, oko 90 miliona pesama, slušanje offline, podcasti, nove funkcije stižu svakodnevno i sve to radi na skoro svakom uređaju koji se može zamisliti. Ako želite besplatan striming muzike, Spotify će verovatno biti vaša prva odluka.

Amazon Prime Music

Najbolje aplikacije za muziku Amazon prime
Najbolje aplikacije za muziku – Amazon Prime Music (shutterstock.com)

Najbolji servis za strimovanje za koji niste znali da imate.

Specifikacije:

 • Kvalitet: 256 kbps 
 • Veličina biblioteke: 2 miliona 
 • Platforme: iOS i Android aplikacije, Echo i Fire TV uređaji

Prednosti: 2+ miliona pesama besplatno. Bez reklama. Radi sa Alexom.

Nedostaci: Besplatno samo za pretplatnike Prime

Možda to ne znate, ali ako imate Amazon Prime, onda možete pristupiti Amazonovoj osnovnoj usluzi za striming muzike. Tako je, kao i besplatna jednodnevna isporuka i Amazon Prime Video, Amazon Prime vam daje pravo na Amazon Prime Music, što vam daje preko 2 miliona pesama za strimovanje na zahtev bez dodatnih troškova. A najbolji deo? One su bez oglasa.

Kao što biste očekivali, izbor je prilično mejnstrim, a kvalitet zvuka vas neće oduševiti, ali Prime kupci se ne mogu žaliti. A ako niste zadovoljni, uvek možete da pređete na Amazon Music Unlimited, koji košta 10 dolara mesečno i sada uključuje HD, nivo visoke rezolucije, besplatno!

Deezer

Najbolje aplikacije za muziku Deezer
Najbolje aplikacije za muziku – Deezer (shutterstock.com)

Obimni katalog čini ovu besplatnu uslugu privlačnom perspektivom.

Specifikacije:

 • Kvalitet besplatnog nivoa: 128 kbps 
 • Veličina biblioteke: 56 miliona 
 • Platforme: iOS i Android aplikacije, desktop aplikacija, web plejer

Prednosti: Mnogo izbora. Dobri podkasti. Jednostavan za upotrebu.

Nedostaci: Nije lako pronaći.

Deezer-ov besplatni nivo znači da morate da trpite oglase, a kvalitet numere je samo 128 kbps. Mobilna aplikacija za ovaj nivo je takođe malo ograničena, ali ne više od bilo kog od njenih rivala. Međutim, kada je u pitanju šta možete da slušate, postoji mnogo izbora, a raspored je prijatno jednostavan za navigaciju. Takođe postoji mnogo podcasta i drugog nemuzičkog sadržaja za koji možete da slušate. Odličan izbor za sve one koji traže više od muzike. Ako se registrujete za kompletnu uslugu, možete uživati iu zvuku CD kvaliteta (iako ne u visokoj rezoluciji).

YouTube Music

Najbolje aplikacije za muziku - youtube music
Najbolje aplikacije za muziku – YouTube Music (shutterstock.com)

Besplatna usluga striminga muzike giganta za deljenje videa je iznenađujuće pristojna.

Specifikacije:

 • Kvalitet besplatnog nivoa: 128 kbps 
 • Veličina biblioteke: N/AP 
 • Platforme: iOS i Android aplikacije, web plejer

Prednosti: Mnogo retkih izdanja. Mnogo video zapisa.

Nedostaci: Neprijatan kvalitet zvuka.

YouTube nije samo za video snimke. Pokrenut još 2015. godine, YouTube Music je pokušajovog sajta da preotme titulu Spotifaju. I, baš kao i Spotify, nudi besplatan nivo. Naravno, postoje oglasi, kao što biste očekivali, ali ne onoliko koliko biste se plašili. Dodaci kao što je preuzimanje za slušanje offline se plaćaju, tako da ste ograničeni na strimovanje izbora usluge, ali postoji veliki katalog iz kojeg možete izabrati, izgled je lep i pregledan, a izbor muzičkih spotova je, naravno, bez premca. Vredi slušati.

TuneIn Radio

Najbolje aplikacije za muziku - TuneIn Radio
Najbolje aplikacije za muziku – TuneIn Radio (shutterstock.com)

Ljubitelj radija? Uključite se u TuneIn. Nećete biti razočarani.

Specifikacije:

 • Kvalitet besplatnog nivoa: N/A
 • Veličina biblioteke: N/A
 • Platforme: iOS i Android aplikacije, web plejer, pametni zvučnici, automobili, nosivi uređaji, pametni televizori, konzole za igre

Prednosti: Široka rasprostranjenost sadržaja. Stanice sa velikim imenom.

Nedostaci: Nije fokusiran na muziku.

Ovo nije čista usluga striminga muzike – radije je fokus na radio stanicama. Nudi niz stanica, uključujući neke BBC Radio, NPR, All India Radio i C-SPAN, kao i vesti poput CNN-a i Fox News-a i mnoštvo podcasta. Postoje čak i lokalne i žanrovske radio stanice koje možete izabrati, tako da bi trebalo da se nađe ponešto za svakoga. Sa širokim izborom radio aplikacija, ovo je najbolje na šta smo naišli.

BBC Sounds

Najbolje aplikacije za muziku (BBC sounds)
Najbolje aplikacije za muziku – BBC Sounds (shutterstock.com)

Nova aplikacija koja će zameniti iPlayer Radio.

Specifikacije:

 • Kvalitet besplatnog nivoa: 48-320 kbps 
 • Veličina biblioteke: N/A
 • Platforme: iOS i Android aplikacije, web plejer, internet radio, pametni zvučnici, Virgin Media, YouView

Prednosti: Razni sadržaj. Odlične radio stanice. Korisne funkcije.

Nedostaci: Nije fokusiran na muziku.

Kao i uobičajene BBC radio stanice (Radio 1, Radio 4, 1Xtra, itd.) koje možete slušati uživo ili na zahtev, BBC Sounds objedinjuje sve vrste podkastova, muzičkih mikseva, setova uživo i još mnogo toga. Možete da pretražujete po žanru, preuzimate i slušate u pokretu i nastavite da slušate tamo gde ste stali na drugom uređaju. Aplikacija je imala problema kada se pojavila, ali je procvetala u prikladno bogatu i uglađenu kuću za odličan audio izlaz BBC-a.

SoundCloud

Najbolje aplikacije za muziku soundcloud
Najbolje aplikacije za muziku – SoundCloud (shutterstock.com)

Ako je vaš ukus nešto ekstravagantniji, SoundCloud bi mogao biti za vas…

Specifikacije:

 • Kvalitet besplatnog nivoa: 64 kbps 
 • Veličina biblioteke: 200 miliona 
 • Platforme: iOS i Android aplikacije, web plejer

Prednosti: +120 miliona+ numera. Odličan korisnički interfejs.

Nedostaci: Dosadni pop-up prozori.

SoundCloud je poznat kao dom umetnika u nastajanju, pa ako želite da proverite izvođače i predvidite koji će bendovi postati veliki, ovo je mesto za to. Besplatni nivo nudi preko 120 miliona pesama, mikseva, podkastova i još mnogo toga, mada ne možemo da garantujemo za kvalitet svakog (to je problem sa „nadolazećim” izvođačima). Dobra strana je što možete da se povežete sa prijateljima, pa čak i sa umetnicima direktno na platformi, pravite liste pesama i dobijate liste numera koje se biraju na osnovu vašeg ukusa. Loša strana je što, kao i mnoge besplatne usluge, morate da trpite oglase.

Ako ste umorni od mejnstrima, možda je vreme da odete na SoundCloud.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo