11.2 C
Novi Sad
ponedeljak, april 22, 2024

Koje su najbolje aplikacije za obradu slika?

Vaše biznis će sigurno biti na dobitku, ako se potrudite da vaše slike na društvenim mrežama izgledaju najbolje što mogu. Aplikacije je program za obradu slika online koji može vašim slikama dati onaj profesionalni izgled kojem težite, a fotografije profesionalnog izgleda pomažu vašem biznisu da stekne kredibilitet kod potrošača.

Nisu sve aplikacije za uređivanje fotografija iste. Neke su bolje od drugih u oblastima poput filtriranja, retuširanja i dodavanja boje. Ovaj članak je namenjen vlasnicima preduzeća i svim ostalim entuzijastima koji traže aplikaciju kako bi njihove fotografije na društvenim mrežama izgledale najbolje što mogu. 

Snažno prisustvo društvenih medija presudno je u današnjem digitalnom svetu. Međutim, objavljivanje bilo kakvog sadržaja na vašim nalozima nije dovoljno. Profil ispunjen nekvalitetnim fotografijama neće zadovoljiti vaše potrošače, a čak bi mogao naštetiti vašem kredibilitetu. Objavljivanje fotografija profesionalnog izgleda na vašim nalozima na društvenim mrežama i na web sajtu siguran je način da steknete verne pratioce.

Ne morate biti obučeni fotograf sa skupom opremom da biste poboljšali svoje sposobnosti uređivanja fotografija; potreban vam je samo pametni telefon ili uređaj sa pristojnom kamerom i neke od ovih sjajnih (i pristupačnih) aplikacija. Ovo su aplikacije koje biste trebali razmotriti, kako biste svojim fotografijama dodali taj profesionalni izgled i osećaj.

VSCO

Najbolja aplikacija za: Filteri

Cena: Besplatno

Karakteristike:

 • Širok spektar filtera
 • Osnovne mogućnosti uređivanja poput ekspozicije, kontrasta, zasićenja, temperature i bledenja
 • Sinhronizacija na više uređaja

VSCO – ili Visual Supply Company – jedna je od najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija. Mala preduzeća mogu da koriste platformu, koja omogućava korisnicima da kreiraju profil i dele fotografije, da bi povećala svoje prisustvo na Internetu.

U pogledu uređivanja, VSCO pruža sjajan izbor filtera i osnovnih mogućnosti uređivanja kao što su ekspozicija, kontrast, zasićenje, temperatura i bledenje. Kontrola uređivanja vam omogućava da fotografije pretvorite u zanimljiv sadržaj.

VSCO zajednica pruža korisnicima celo tržište ideja. Možete da pratite druge korisnike i planirate sadržaj koji odražava glavne foto trendove. VSCO je dostupan i za iOS i za Android i sinhronizuje se na više uređaja, tako da možete uređivati fotografije sa bilo kog mesta. Besplatna verzija VSCO-a uključuje 10 unapred podešenih postavki, osnovne alate za uređivanje i mogućnost istraživanja drugih fotografija i deljenja fotografija.

Da biste nadogradili, možete da platite 19,99 USD godišnje za članstvo u VSCO, koje uključuje više od 170 unapred podešenih opcija, napredne alate za uređivanje i inspirativne savete i trikove.

TouchRetouch

Najbolja aplikacija za: Retuširanje

Cena: 1,99 USD

Karakteristike:

 • Uklonite neželjene elemente (senke, ljude, zgrade itd.) sa svojih fotografija
 • Kloniranje ili dupliciranje predmeta
 • Podudaranja pozadine
 • Koristite tutorijale za lako učenje

Jedna od najboljih opcija TouchRetouch-a je sposobnost uklanjanja neželjenih predmeta sa fotografija. Svi su ovo iskusili – napravite savršeni kadar, samo da bi kasnije videli kantu za smeće ili grupu ljudi koji vam kvare snimak. Možete da koristite TouchRetouch da biste uklonili ove objekte, predstavljajući predmet snimka kako želite.

Pomoću TouchRetouch-a možete ukloniti neželjene elemente poput senki, ljudi, zgrada, žica i mrlja na nebu. Ne morate čak ni mnogo da se trudite – jednostavno označite područje prstom i dodirnete Go. Ovu aplikaciju možete da usavršite i za druge elemente svojih fotografija. Pomoću alata za klon pečat možete da popunite sve praznine, duplikate elemenata ili podudaranje pozadine. Aplikacija takođe dolazi sa nekim uputstvima, tako da možete naučiti kako da koristite program za obradu slika online i razumeti različite smernice za uređivanje fotografija. TouchRetouch je dostupan na Androidu i iOS-u po ceni od 1,99 USD.

Zaboravite sate provedene u Photoshop-u. Aplikacije za uređivanje slika će obraditi vaše slike za par minuta (freepik.com)

Snapseed

Najbolja aplikacija za: Precizno uređivanje za početnike

Cena: Besplatno

Karakteristike:

 • Širok spektar alata (četka, zaceljivanje, HDR, alati za perspektivu, obrezivanje, rotiranje itd.)
 • Širok spektar filtera (uključujući lične funkcije za čuvanje za kasnije)
 • Automatsko ispravljanje za početnike

Snapseed je Google proizvod sa više od 25 alata i filtera za uređivanje fotografija, uključujući zaceljivanje, četkicu, HDR i perspektivu. Ovi alati daju vam moć preciznog uređivanja za stvaranje fotografija profesionalnog izgleda. Na primer, alatka četka može se koristiti za uređivanje određenog objekta ili područja fotografije umesto celog okvira. Takođe možete da sačuvate omiljene filtere i automatski ih primenite na kasnije fotografije, što omogućava brzo uređivanje sličnih fotografija za vaše malo preduzeće.

Ako nemate puno iskustva sa uređivanjem fotografija, Snapseed pruža funkciju automatskog ispravljanja koja podešava boje, ekspoziciju i kontrast kako bi vaše fotografije postale oštrije i upečatljivije. Ostali alati i funkcije uključuju obrezivanje, rotiranje, podešavanje i stvaranje fotografija sa dvostrukom ekspozicijom, koje mešaju dve slike tako da možete da izaberete i uredite režime blenda. Snapseed je besplatna usluga dostupna za Android i iOS.

Mextures

Najbolja aplikacija za: Kreativne vlasnike preduzeća

Cena: 1,99 USD

Karakteristike:

 • Teksture, svetlosni efekti, gradijenti
 • Standardni alati za uređivanje
 • Slaganje filtera
 • Čuvanje / uređivanje za lične formule
 • Feed inspiracije

Mextures vam omogućava da na svoje slike primenite teksture, curenje svetlosti i prelive. Ima “nondestructive” tok rada, tako da možete prilagoditi i urediti fotografije u bilo kojoj fazi postupka uređivanja i ne brinite da li će se kvalitet datoteke smanjiti. Mextures je aplikacija idealna za kreativne vlasnike preduzeća koji žele da stvore zanimljive i uređene fotografije. Robusne usluge aplikacije uključuju više od 150 tekstura, mogućnost slaganja beskonačnih slojeva filtera i standardne alate za uređivanje kao što su ekspozicija, kontrast i nijansa.

Možete da sačuvate i uredite sopstvene formule, tako da je lako primeniti istu mešavinu podešavanja na više fotografija. Mextures takođe nudi feed inspiracije, gde možete pregledati fotografije kako biste razvili nove ideje. Aplikacija vam daje mogućnost trenutnog povezivanja sa fotografima u feedu nadahnuća na Instagramu. Mextures je dostupna po ceni od 1,99 USD na iTunes-u, ali takođe zahteva i neke kupovine u aplikaciji da bi se koristile određene funkcije.

Adobe Photoshop Express

Najbolja aplikacija za: Dodavanje teksta na fotografije

Cena: Besplatno

Karakteristike:

 • Standardni alati za uređivanje i podešavanje fotografija
 • Dodavanje i preklapanje teksta
 • Mogućnost čuvanja ličnih formula
 • Promena veličine i mešanje

Adobe Photoshop Express je mobilna verzija Photoshopa, Adobe-ovog vodećeg softvera za uređivanje fotografija. Za razliku od Photoshopa, Express je besplatna usluga. Pored standardnih funkcija za uređivanje i podešavanje fotografija kao što su obrezivanje, automatsko fiksiranje i alati za četkanje, Photoshop Express nudi i alate za dodavanje teksta na slike. Ova funkcija vam omogućava da prekrivate tekst na slikama, tako da možete da kreirate meme, objavljujete najave ili da na svoje fotografije uključujete informacije o preduzeću.

Photoshop Express vam takođe omogućava uređivanje fotografija u sirovom formatu, čuvanje sopstvenih formula i promenu veličine i mešanje slika. Dostupan je besplatno na iOS i Android uređajima.

Zahvaljujući profesionalnim slikama dobićete veliki broj pratilaca na društvenim mrežama (freepik.com)

Camera +

Najbolja aplikacija za: Snimanje i montaža

Cena: 2,99 USD ili 4,99 USD

Karakteristike:

 • Režimi snimanja (stabilizacija, rafal, itd.)
 • Osnovni alati za uređivanje
 • Napredne funkcije (jasnoća, režimi scene, lightbok itd.)
 • Integracije društvenih medija

Camera + je idealna aplikacija za vlasnike preduzeća koji žele da snimaju i uređuju fotografije i za to im je potreban jedan program za obradu slika online. Pruža nekoliko naprednih režima snimanja, poput stabilizacije za snimanje oštrih fotografija i rafalnog snimanja za brzo akciono snimanje. Nakon što snimite fotografiju pomoću Camera+, možete je urediti direktno u aplikaciji. Program za obradu slika online uključuje osnovne funkcije uređivanja – poput obrezivanja, dodavanja ivica i primene opisa – i naprednije funkcije, poput jasnoće, režima scene i okvira za pregled. Alat za jasnoću analizira i poboljšava vaše fotografije, dok možete da koristite režime scene i okvir za svetlo da biste snimili fotografije u pravom svetlu i izabrali koje ćete zadržati, a koje izbrisati odmah nakon snimanja.

Camera+ ima ugrađene integracije društvenih medija, tako da možete brzo da otpremite fotografiju na Facebook, Twitter i Flickr. Takođe se sinhronizuje sa iCloud-om, tako da možete da koristite Camera+ za uređivanje fotografija na bilo kom iOS uređaju. Camera+ aplikacija je dostupna po ceni od 2,99 USD na iPhone-u i 4,99 USD na iPad-u.

Superimpose

Najbolja aplikacija za: Mešanje i prekrivanje slika

Cena: 0,99 USD ili 1,99 USD

Karakteristike:

 • Super-ponirane slike (preklapanje slike jedna na drugoj)
 • Osnovni alati za uređivanje

Superimpose je idealan za vlasnike preduzeća koji žele da stvore fotografije profesionalnog nivoa gde se više slika preklapa i spaja. Možete lako spojiti dve slike, izravnati ivice, dodati maske ili maskirati različite delove slike i prilagoditi boju, ekspoziciju, kontrast ili zasićenost obe slike. Ova aplikacija pored alata za mešanje uključuje i alate za pomeranje, skaliranje, menjanje veličine, rotiranje i okretanje.

Ova aplikacija je jednostavnija, mobilna alternativa radu sa slojevima u Adobe-ovom Photoshopu – lako možete da nalepite sliku na drugu i prilagodite je u hodu bez naprednog znanja o maskama ili mešanju slika. Fokus ove aplikacije je spajanje slika, ali pruža i alate za uređivanje postojećih fotografija. Superimpose je dostupan na iOS uređajima po ceni od 1,99 USD i Android uređajima po 99 centi.

Aplikacije poput Afterlight daće vašim slikama izgled old-school fotografija (freepik.com)

A Color Story

Najbolja aplikacija za: Isticanje boja

Cena: Besplatno

Karakteristike:

 • Osnovno uređivanje fotografija
 • Paleta besplatnih filtera
 • Mreža uređenih fotografija

Sa više od 8 miliona instaliranja, A Color Story je još jedna popularna aplikacija koja sadrži program za obradu slika online. Ova aplikacija je savršena za vlasnike preduzeća koji se nadaju da će stvoriti sveže fotografije i video zapise u bojama koje se ističu. Uz osnovne funkcije uređivanja, poput obrezivanja, A Color Story ima na raspolaganju više od 100 filtera. Kada završite sa uređivanjem fotografije, možete je sačuvati i početi uređivati druge, dok ne napravite kohezivnu mrežu slika za društvene medije.

Iako su mnogi filteri i funkcije besplatni za upotrebu, postoje i paketi filtera dostupni za kupovinu u aplikaciji. A Color Story aplikacije dostupna je na iOS i Android uređajima.

Adobe Lightroom CC

Najbolja aplikacija za: Precizno fino podešavanje

Cena: Besplatno

Karakteristike:

 • Osnovno uređivanje fotografija
 • Jednostavan korisnički interfejs
 • Unapred podešene postavke jednim dodirom
 • Napredni alati za uređivanje (krive, miks boja, podeljeni ton itd.)

Adobe Lightroom CC je sjajna aplikacija i za početnike i za napredne korisnike. Možete da koristite unapred podešene postavke, jednim dodirom, koje automatski poboljšavaju vaše fotografije ili ručno prilagođavajte detalje kao što su ekspozicija, boja i krive. Korisnički interfejs je jednostavan i na njega se lako naviknuti, tako da nećete gubiti vreme pokušavajući da naučite kako se koristi program.

Dostupna na iOS-u i Android-u, ova aplikacija je besplatna, ali ako želite pristup premium funkcijama, plaća se mesečna pretplata od 4,99 USD.

Lens Distortions

Najbolja aplikacija za: Poboljšanje fotografija pomoću odbljeska sočiva

Cena: Besplatno

Karakteristike:

 • Prekrivači višestrukih sočiva, kiša, sneg, magla, sunčeva svetlost
 • Osnovno uređivanje fotografija (osvetljenost, kontrast, neprozirnost itd.)

Lens Distortions je jedinstvena aplikacija za uređivanje fotografija koja vam omogućava da svojim slikama dodate prirodne elemente, poput magle i kiše. Možete da stvorite različite odsjaje sočiva na fotografije i prilagodite njihovu neprozirnost, osvetljenost i boju.

Ova aplikacija je posebno sjajna za reklame ili kreativne projekte. Ako želite dramatičan, a prirodan izgled koji ne deluje pretjerano uređeno, ovo je program za vas. Jednostavnu fotografiju možete pretvoriti u bioskopsko iskustvo uz upotrebu svetla i drugih efekata. Aplikacija je dostupna na iOS-u i Android-u. Besplatno je, ali za neograničenu verziju plaćate 2,99 USD mesečno ili 23,99 USD godišnje.

Igrajte se bojama, teksturama i svetlom (freepik.com)

Afterlight

Najbolja aplikacija za: Old-school fotografije

Cena: Besplatno

Karakteristike:

 • Osnovni i napredni alati za uređivanje fotografija
 • Paleta filtera
 • Teksture i prekrivači
 • Okviri i granice

Afterlight je odličan i za nove i za napredne uređivače fotografija. Korisnici naprednih veština mogu da koriste njegove alate za promenu krivina, selektivnih nijansi i zasićenja i tona. Ostali alati uključuju mogućnost dodavanja prekrivača, okvira, umetničkih dela i teksta. Takođe ćete dobiti osnove za uređivanje fotografija, kao što su tipični alati za boje, ekspoziciju, oštrinu i obrezivanje. Početnici takođe mogu imati koristi od redovno ažuriranog izbora filtera za Afterlight.

Afterlight je dostupan na iOS i Android uređajima. Aplikacija je besplatna, ali možete platiti 2,99 USD za mesečnu pretplatu ili 17,99 USD za godišnju pretplatu.

Darkroom

Najbolja aplikacija za: Grupnu obradu

Cena: Besplatno

Karakteristike:

 • RAW uređivanje
 • Uređivanje zamućenja
 • Upravljanje celim albumom
 • Lični filteri
 • Serijska obrada
 • Prečica za hashtag manager i Siri

Darkroom je odlična opcija za uređivanje više fotografija odjednom. Aplikacija vam omogućava da kreirate prečice za Siri, uređujete RAW ili live fotografije, upravljate heštegovima povezanim sa vašim fotografijama i sinhronizujete ceo foto album. Pored toga, možete uređivati fotografije snimljene digitalnim fotoaparatom, a ne ograničavati ih na vaš iPhone. Takođe dobijate gomilu filtera koje možete izabrati, a možete čak i da kreirate sopstvene. Ako se ne osećate nadahnuto, Darkroom može odabrati okvire za vaše fotografije na osnovu šeme boja i drugih elemenata.

Aplikacija je dostupna samo na iOS-u. Možete da koristite besplatnu verziju ili platite 3,99 USD za mesečnu pretplatu ili 19,99 USD za godišnju.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo