28.9 C
Novi Sad
petak, 12 avgusta, 2022

Tri načina da smršate: dijeta, trening ili liposukcija

Jedno od najčešćih pitanja koje se može čuti svuda, pitanja koje se postavlja kako stručnim licima, tako i potpunim laicima sa ili bez iskustva, jeste kako smršati. Odgovora je mnogo, još više saveta i nekih predloženih načina za gubitak viška kilograma, ali je potrebno ipak da svako ponaosob zna da je za sebe jedinka, te da svačiji organizam drugačije reaguje na određeni sistem mršavljenja.

Razlika u svemu ovome ide u tri pravca, a u zapravo jednom pitanju: da li želite da procesu mršavljenja pristupite nekim prirodnim putem, koji podrazumeva se iziskuje dosta rada, truda, ali i vremena ili ste više neko ko bi se odlučio na neku radikalniju metodu, koja potpune rezultate donosi već posle nekoliko nedelja.

S tim u vezi, pojavljuju se dva osnovna načina mršavljenja, a to su s jedne strane treninzi i zdrava ishrana, a sa druge strane, liposukcija. Predstavljamo vam neke od osnovnih stvari, odnosno mana i prednosti ovih načina mršavljenja.

Liposukcija

Jedna od najradikalnijih mera mršavljenja jeste liposukcija, budući da se radi o hirurškoj intervenciji tokom koje se sa određenih regija na telu isisavaju masne naslage. Već samo objašnjenje kratko šta je liposukcija, govori o tome da se radi o metodu tokom kojeg se u svega par sati gubi višak kilogram koji je neželjen.

Ovo čini liposukciju veoma popularnom metodom kod brojnih osoba, budući da se rezultati vide odmah, što ne bi moglo ni na jedan drugi način. Uz to, liposukcija ne predstavlja visoko rizičnu hiruršku intervenciju, što je dodatna prednost ovog metoda mršavljenja.

Ali, kao i svaka operacija, tako i liposukcija ima određene granice, pa se kod pacijenata sa srčanim smetnjama, dijabetesom i nekim drugim bolestima, ona ne savetuje, niti praktikuje. Uz to, liposukcija ostavlja neki period modrice i otoke na telu, do nekoliko nedelja nakon intervencije, zbog čega se nosi za to vreme uska, steženija garderoba.

Uglavnom se postoperativni tok prolazi uz lekove protiv bolova, te neke slabije antibiotike, da bi se organizam, ali i koža zaštitili od mogućih infekcija. Pravi reultati vide se najviše nakon 6 nedelja, što liposukciju čini jedinim metodom koji brzo reaguje i uklanja višak kilograma sa regija kao što su stomak, butine, vrat.

Treninzi

O samim treninzima, odnosno, fizičkoj aktivnosti, ne bi trebalo mnogo govoriti. Fizička aktivnost bilo koje vrste, nebitno da li se radi o dugim šetnjama, trčanju, laganim vežbama, treniranju u teretani, treniranju nekog sporta i slično, neminovno utiče na smanjenje kilograma, masnih naslaga, ali i stvaranje mišića i njihovog jačanja.

Ono što je najveća mana treniranja, jeste to što se rezultati ne mogu videti odmah, već je u najboljem slučaju potrebno dva meseca kako bi se neki nešto veći pomak video. Međutim, prednost ovog vida mršavljenja je ono što je najvažnija.

Umerena, zdrava fizička aktivnost, što znači aktivnost koja je prilagođena zdravstvenim i fizičkim sposobnostima pojedinca, aktivnost koja je prilagođena godinama, građi, želji pojedinca, savršeno utiče na poboljšanje zdravlja, na uspostavljanje balansa u organizmu, te na rešavanje brojnih komplikacija koje nestaju kada je organizam aktivan.

Ukoliko imate vremena, strpljenja i želju da na ovaj način svoje telo dovedete u formu koju želite, onda je definitivno za vas ovo rešenje najbolje, ali ako niste, uvek imate i načine kao što su liposukcija i slični tretmani
i intervencije.

Dijeta

Od svih načina da se smrša, podvrgavanje rigoroznim dijetama je verovatno najgori način. Ipak, ukoliko dijetu gledate kao na promenu načina ishrane i zdrav pristup hrani koji ćete praktikovati čak i nakon što stignete do željene kilaže, onda je to odličan način za mršavljenje, pogotovo kada je u kombinaciji sa prethodna dva navedena. Mediteranski način ishrane se pokazao kao možda najzdraviji, ali, ono što je osnova jeste unos hranljivih i raznovrsnih namirnica, sa što više voća i povrća i nemasnog mesa.

Posle mršavljenja razmislite o PRX-T33 tretmanima

Jedan od negativnih efekta mršavljenja, naročito kada se mršavi brzo jeste opuštanje kože koje je najviše primetno u predelu lica. Koža može delovati opušteno, bezbojno, a zbog svega navedenog, osoba koja je smršala može delovati i starije nego što je to zapravo slučaj.

Zbog toga, kao najbolji način da osvežite kosu lica nakon perioda mršavljenja (ali i tokom samog procesa) preporuka su tretmani poput PRX-T33 tretmana lica. Ovi popularni dobili su na popularnosti jer su neinvazivni, a daju odlične efekte poput vraćanja jedrine, osvežavanja kože lica i brisanja znaka starenja.

U pitanju je inovativni tretman biorevitalizacije koji podmlađuje kožu koji se drugačije naziva i piling bez pilinga. PRX-T33 piling lica se preporučuje i ženama i muškarcima, a pored navedenih efekata, odličan je i za rešavanje problema kao đšto je koža lica sklona aknama, kao i za strije i melazme – pigmente nastale u trudnoći.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo