29.4 C
Novi Sad
petak, 22 septembra, 2023

Dugo ležanje usled bolesti i najbolji načini za negu

Potrebni su vam antidekubitni dušeci i želite da izaberete one koji su najbolji i najkvalitetniji? Posetite sajt PAN Ortopedija, i za sebe ili svoje voljene naručite antidekubitni dušek koji će sprečiti nastanak dekubit rana ili koji će brzo zalečiti postojeće rane, a plus ćete ih kupiti po najboljoj mogućoj ceni. 

Zdravlje je na prvom mestu i ono nema cenu. Ulaganja u proizvode koje se nalaze u ponudi PAN Ortopedije su minimalna ulaganja koja će vam pomoći da se osećate bolje, ti proizvodi vašem telu pomoći će da se oporavi na najbrži mogući način.

Ukoliko se pitate kako to antidekubitni dušeci mogu pomoći pacijentima odgovor je veoma jednostavan. On je najbolja zamena za ručno okretanja korisnika, zbog posedovanja komora koje se naizmenično pune i prazne i tako oslobađaju telo od pritiska i nastanka dekubitisa.

Namenjen je onim pacijentima koji su konstantno u ležećem položaju, koji se ne mogu samostalno okretati na svakih 40 minuta i kojima je potrebna stalna nega.

PAN Ortopedija pored ovih dušeka koji poboljšavaju kvalitet života pacijenata imaju i veliki broj drugih medicinskih sredstava koji takođe mogu doneti samo pozitivne rezultate onima koji ih koriste. 

Kako radi antidekubitni dušek?

Glavna namena dušeka je da premesti pritisak sa jednog dela tela na drugi. Time se zamenjuje ručno okretanje pacijenata koji ne mogu samostalno da se okrenu u krevetu, a koje je obavezno kako ne bi došlo do stvaranja rana.

Dušeci imaju dva reda komora, dok se jedni redovi napumpavaju drugi se drugi ispumpavaju. Sam ciklus punjenja i pražnjenja komora traje oko 12 minuta i obavlja se veoma sporo, tako da ih pacijent gotovo ne oseti. Pri ležanju na ovom dušeku telo pacijenta se ne zagreva/ hladi i njegovo stanhe može se samo poboljšati.  

Dušek je napravljen od medicinskog PVC materijala po ISO EN 71 standardu. Ovaj materijal je otporan na urin i vodu i vrlo lako se čisti isključivo mlakom vodom i deterdžentom. Kompresor koji smo spomenuli klučan je u radu ovih dušeka i njihov sastavni deo koji obavlja sve funkcije.

Neki modeli antidekubitnih dušeka poseduju i program automatskog hlađenja, i takođe oni su namenjeni da rade 24h dnevno bez gašenja.

Kompresor kao glavni deo antidekubitnih dušeka se podešava prema težini pacijenta. Ponudu medicinskih pomagala i sredstava izrađenih i poznatih po svom kvalitetu možete pronaći na linku koji vas direktno vodi do sajta PAN Ortopedija – antidekubitni dušek.

Kome je namenjen antidekubitni dušek?

Antidekubitni dušek je naravo kao što smo i napomeluni prvenstveno namenjan osobama koje su konstantno u ležećem položaju i koje ne mogu samostalno da se okrenu na 40 minuta, već im je potrebna pomoć drugih kako bi to učinili.

Dekubitis rane nastaju upravo zbog toga što celokupna težina tela pacijenta vrši pritisak, pa tako se u delu tela pod pritiskom narušava cirkulacija i stvaraju se rane. Tako da se ovi dušeci najviše preporučuju:

  • Osobama sa invaliditetom,
  • Osobama koje su imali određenu hiruršku operaciju,
  • Osobama koje imaju prelom kuka, prelom butne kosti ili karlice, nakon saobraćajne nesreće,
  • Osobama koje ne mogu samostalno da promene položaj ležanja i onim osobama koje već imaju razvijen dekubitis određenog stepena na karlici, peti, laktu, vratu i leđima.

Više o samim načinima na koje antidekubitni dušeci deluju na ovo oboljenje možete pročitati na linku – dekubitis lečenje.

Cene antidekubitnih dušeka 

Cena antidekubitnih dušeka na sajtu PAN Ortopedija iznosi između 9.000 i 18.000 dinara. Kupovina se može izvršiti pozivom na broj, email-om ili direktno na samom web sajtu.

Ono što se najčešće navodi je da trrba opratiti pažnju od čega je napravljen dušek, da nikako ne bi trebalo kupovati one od gume već samo one napravljene od medicinskog PVC materijala.

Iako postoji mogućnost kupovine dušeka bez kompresova moramo napomenuti da sam dušek ne može obavljati svoju primarnu funkciju vez pumpanja i ispumpavanja vazduha koja se obavlja upravo zbog kompresora. Dakle, samo dušek možete kupiti kao zamensko sredstvo samo ako već imate kompresor.

Takođe antidekubitni dušeci mogu biti različitih tipova pri čemu je moguće razlikovati saće tip, tubasti tip i poliuretanski tip.

Na samom sajtu PAN Ortopedija se možete više informisati oko ostalih detalja koji su vam ključni za sigurnu kupovinu. Dobijate 2 godine garancije, besplatnu dostavu i istog dana montažu. Omogućite sebi ili dragoj osobi kvalitetniji i lakši život uz najbolji antidekubitni dušek na tržištu.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo