Žudnja za domovima i prostorima kao sa interneta i sa društvena mreža je konstantna, ne prestaje da postoji, što je sasvim razumljivo ako uzmemo u obzir koliko lepih domova, stanova, poslovnih prostora može tamo da se vidi. Oni sasvim sigurno mogu poslužiti kao ozbiljna inspiracija u uređenju enterijera, posebno u momentima kada se samostalno time bavite.

Jedina začkoljica može da bude u svemu tome što kada se ta lepota sagleda uvidi se da nije sve savršeno funkcionalno, već podređeno dobrom slikanju, a stvarnost često izgleda tako da iza kamere bude ozbiljnog gužvanjca, nereda i ne toliko slikabilnih ćoškova. Zato, od žudnje ne morate da odustanete, ali je potrebno da je prilagodite funkcionalnosti.

Ukoliko stan ili kuća u kojima živite nisu funkcionalni i uređeni prema vašim potrebama, onda ste već u problemu i nećete se osećati prijatno, to je sigurno. Zato donosimo nekoliko rešenja da svaki dom, ali i poslovni prostor, budu prijatni i korisni istovremeno.

Za osvetljenje su najbolji izbor led plafonjere

Više je razloga zašto su obične led plafonjere odlične kao izbor za osvetljenje prostora. Krenućemo od ekonomičnosti. Led plafonjere traju i do nekoliko godina, zahtevaju manji utrošak električne energije u odnosu na obične sijalice, a poseduju moć jačeg emitovanja svetlosti. Ovo znači da će trošiti manje struje, uložićete daleko manje novca u njihovu kupovinu nego za obične sijalice, a ujedno ćete imati manje otpada.

Pored ekonomične strane, tu je i estetika. Led plafonjere su uglavnom minimalističkog oblika, jednostavne, neprimetne, ali ima i onih u određenim stilovima kako bi se prilagodile enterijeru koji imate. Njihova svetlost savršeno osvetljava svaku prostoriju, a kako postoje u hladnoj beloj i toploj beloj boji svetla, kao i žutoj, možete ih koristiti bilo gde, prilagođavajući samo nijansu prema potrebama. Nisu naporne za oči, daju prirodnu svetlost, zbog čega su zaista odličan izbor.

Na samom kraju, led plafonjere ne skupljaju prašinu, nemaju brojna mesta poput lustera gde se prašina zadržava, pa štede vreme koje bi bilo potrebno da se jedan luster s vremena na vreme očisti i uredi.

Nameštaj po meri štedi prostor

Nameštaj se uvek kupuje prema potrebama života, prostorija, njihovim dimenzijama, ali se često dogodi da ne može gotov nameštaj da se ikoristi tako da se prostor iskoristi u potpunosti, a da ostane funkcionalan. Zato je nameštaj po meri perfektan, jer se mogu iskoristiti i naizgled beskorisni delovi prostorije, da se uklope jedni sa drugima, a da i dalje sve ima svoju funkcionalnost i savršenu estetiku. Nameštaj izrađen prema posebnim merama je posebno dobar za kuhinje, predsoblja, kupatila, kao i za spavaće sobe gde se od najmanje sobe može pretvoriti savrešeno funkcionalan i lep kutak za odmaranje.

Stabilno grejanje tokom zime

Da bi jedan dom bio funkcionalan uvek i u svakom trenutku, a posebno u mesecima kada je hladan period, onda je potrebno stabilno grejanje. Korišćenje TA peći, šporeta na drva, ima određene benefite, ali je činjenica da kad god uđete u svoj dom nije toliko toplo, zahteva da odmah nešto uradite i onda kada ste umorni, s posla ili nekog puta, pa zato uvek razmišljajte o tome da pitanje grejanja rešite na način koji će učiniti da vaš dom uvek bude topao i ujednačene temperature bili vi u njemu ili ne.