0.2 C
Novi Sad
utorak, 7 decembra, 2021

Rolo komarnici – sve prednosti na jednom mestu

Zaboravite na dom pun insekata, prašine, ustajalog vazduha…. Zaboravite na sprejeve, plastične muholovke, električne uređaje koji obećavaju rasterivanje insekata… rešenje se nalazi u originalnim rolo komarnicima koji su najbolja zaštita za svaki prostor.

Šta su to rolo komarnici? Koje su prednosti rolo komarnika? Koliko koštaju i koliko traju?

Spremili smo odgovore na sva pitanja koja muče one koji još uvek ne znaju sve prednosti rolo komarnika.

Rolo komarnici – funkcionisanje je jednostavno

Rolo komarnici su komarnici sa mehanizmom za namotavanje. Imaju kutiju iznad prozora, uska je i sadrži mehanizam za automatsko skupljanje komarnika. Sa strana uspravno stoje dve aluminijumske vođice kojim se komarnik spušta i podiže, a na dnu ima dva sigurnosna dela kojim se rolo komarnik osigurava da stoji na mestu.

Cela konstrukcija je od aluminijuma koji se neće menjati usled vremenskih prilika, a mreža je čelična ili od mikrofiber vlakana i ništa je neće pocepati tako lako. Gotovo je neprimetna na prozoru.

Rolo komarnici funkcionišu tako što se jednostavno spuste na dole i zaključaju za prekrivanje, a ako se otkače mehanizam će ih automatski namotati u kutiju. Na ovaj način se dozvoljava da spoljni deo prozora bude dostupan po potrebi, a kada treba zaštita komarnik se vraća na mesto.

Ni jedan drugi sistem nema ovu mogućnost i zato je za prozor najbolji izbor rolo komarnik i ni jedan drugi model.

Rolo komarnici cena

Kada su u pitanju rolo komarnici cena je jako pristupačna kada se ima u vidu da traju duže od decenije bez ikakvih problema. Njihova cena se kreće od 25 €/m2, a najmanja obračunska jedinica je 1 m2 . Mogu se praviti u svim dimenzijama i odgovaraće za svaki prozor. I boje ramova su različite tako da će se odlično uklopiti uz sve tipove stolarije.

Ako uporedite koliko godišnje date za sprejeve i uređaje protiv insekata jasno je da kada se razmatraju rolo komarnici cena nije previše visoka, naročito kada se ima u vidu da traju puno godina, a da će dom biti u potpunosti bez insekata.

Zdraviji prostor

Pored toga što funkcionišu besprekorno i što im je cena nije previsoka nemerljiva prednost rolo komarnika je to što u prostoru nema ni jednog jedinog insekta.

Primetićete da nema paukova, buba, komaraca, muva… Osim što su dosadni, svi insekti su i prenosioci bolesti pa je važno da oni ne dodiruju hranu ili da vas ne ujedu.

Krupnije čestice prašine i polen takođe ne mogu ući kroz mrežu pa će vazduh biti čistiji.

Velika prednost je i to što sa slobodnim otvaranjem prozora vazduh cirkuliše i nije ustajao pa je manje bakterija i virusa koji se razmnožavaju unutra, bolja je koncentracija i prijatniji boravak u prostoru.Ovo su samo neke od najuočljivijih prednosti koje se dobijaju kada se prostor efikasno zaštiti od ulaska insekata kroz prozor. Kategorija „rolo komarnici cene“ kaže da vam treba nekoliko desetina evra po jednom prozoru, ali za to dobijate profesionalno proizveden i ugrađen komarnik koji ima garanciju i funkcioniše decenijama.  Možete ih postavljati jedan po jedan ili za sve prozore odjednom, samo pozovite firmu sa renomeom i imaćete fantastičnu saradnju.

Najnovije
- Reklama -
Možda bi Vas interesovalo