1.7 C
Novi Sad
četvrtak, 30 novembra, 2023

Da li kvalitet smeštaja u lux naseljima u Beogradu opravdava cenu?

Lux naselja u Beogradu sve su poželjnija opcija za boravak kako domaćim, tako i stranim turistima. Budući da turistima nudi potpun uvid u komfor i luksuz srpske prestonice, mnogi su spremni da odvoje dosta veće sume novca kako bi uživali u izuzetnim kvalitetima Beograda. Ono što mnogi ističu u luksuznim i elitnim naseljima jeste smeštaj, koji je uređen na zavidnom nivou.

Ipak, mnogi dovode u pitanje da li zaista kvalitet smeštaja u elitnim naseljima u Beogradu opravdava cenu istih. Iako boravak u ovakvim smeštajnim jedinicama nudi brojne pogodnosti i sadržaje, on može imati i neke mane zbog kojih ga turisti radije izbegavaju.

Koja su najpoznatija lux naselja u Beogradu?

U samom gradu postoji nekoliko elitnih naselja koji se nalaze u različitim delovima prestonice. Neki od najpoznatijih svakako jesu Beograd na vodi, A blok, naselje Belvil, Airport City, Zelena Avenija i West 65. Njihov odličan položaj i luksuz koji se spaja sa istorijom lokacije na kojoj se nalaze pružaju turistima sjajan odmor i upoznavanje sa prestonicom.

Proteklih godina pokrenut je veliki broj projekata kojima se razvoj lux naselja u Beogradu ubrzao, te su mnogi turisti danas željni da odsedaju baš u njima. Najviše je onih koji biraju apartmani Beograd na vodi, budući da je to trenutno jedno od najluksuznijih naselja u čitavom regionu. Njegov sjajan položaj, potpuni luksuz i komfor koji pruža i okruženje koje mu daje prednost u odnosu na druge samo su neki od razloga zašto je on toliko posećen i popularan.

Luksuz dodatnih pogodnosti 

Smeštajne jedinice koje se nalaze u elitnim naseljima odlikuju se po izuzetnom luksuzu, komforu i udobnosti koja se retko sreće u ostalim delovima grada. Ukoliko se odlučite da boravite u ovakvim smeštajnim jedinicama, možete uživati u brojnim pogodnostima i dodatnim sadržajima kao što su rum servis, prostrana terasa sa pogledom na reku ili gradske atrakcije, teretana, bazen i dodatne sportske aktivnosti ili bilijar. 

Osim toga, luksuzna naselja se nalaze uglavnom u blizini najpopularnijih gradskih atrakcija i znamenitosti, te im to daje veliku prednost. Naselja poput Beograda na vodi i Central Garden-a skoncentrisana su u krugu centralnog dela grada, te su udaljena samo nekoliko koraka od destinacija kao što su Kalemegdan, Trg Republike i Knez Mihailova. Stoga, ovo je još jedan od razloga zašto ove smeštajne jedinice imaju cene veće nego što je uobičajeno.

Još jedna stvar koja upotpunjava komfor u smeštajnim jedinicama u elitnim naseljima jeste i sama opremljenost naselja. Naime, oni su potpuno opremljeni prodavnicama mešovite robe, ugostiteljskim objektima i ustanovama kao što su bolnice, domovi zdravlja i apoteke, te nije potrebno ići u ostale delove grada kako bi turisti dobili neophodne usluge. Uz to, elitna naselja neretko su građena u blizini šetališta, igralištima za decu i teretanama na otvorenom, te su razonoda i dobra zabava uvek na raspolaganju. 

Negativne strane lux naselja često su presudni faktor pri odabiru smeštaja

Iako naizgled boravak u lux naseljima izgleda kao idealan, on može da ima brojne mane i nedostatke. Prvi se svakako odnosi na visoke cene, koje mnogi sebi ne mogu da priušte. Primera radi, jedno noćenje u Beogradu na vodi može da ide i do 250 evra, što je posebno iznad proseka. Slična stvar dešava se i u drugim elitnim naseljima, gde su cene noćenja u proseku oko 100 evra.

Sa druge strane, kod pojedinih naselja je upitan je kvalitet gradnje, budući da su mnoga od njih nikla u prilično brzom periodu. Brza gradnja ponekada može da stvori nesmotrene probleme, te se može desiti da pojedini apartmani prokišnjavaju ili imaju problema sa snabdevanjem struje, interneta ili kablovske televizije. Isto tako, mnoga naselja nalaze se u zagađenim delovima grada, te je upitno koliko se zapravo turisti opuštaju i uživaju prilikom šetnje pored reke ili kroz centar grada. 

Iako elitna naselja i boravak u njima mogu da imaju i nedostatke i prednosti, na samim je turistima da odluče da li žele da borave u ovakvim delovima grada. Budući da mogu da ponude kako uživanje u luksuzu i potpunom komforu, tako i brojne nepredviđene situacije koje mogu da umanje pozitivan utisak, važno je na vreme informisati se i istražiti sve smeštajne jedinice na ovim prostorima. Samo na taj način uspećete da stvorite sebi odmor za pamćenje, te da se autentičan način upoznate sa čarima Beograda. 

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo