36.3 C
Novi Sad
utorak, 5 jula, 2022

Koji su najbolji materijali za dečiju odeću?

Kotexove kolekcije lako ćete prepoznati po modernom dizajnu, savršenom kroju i kvalitetnom načinu izrade, ali ono što na prvi pogled ne vidite, a što je od krucijalnog značaja za proizvodnju dečije garderobe, jesu materijali od kojih je odeća za najmlađe izrađena.

Iako veliku pažnju poklanjaju dizajniranju i šivenju, najveću pozornost usmeravaju upravo na odabir kvalitetnih materijala za izradu dečije odeće. U skladu sa tim kolekcije dečijeg donjeg veša, majice za decu, pidžame, komplet trenerke, haljinice, helanke, pa čak i duksevi pomenutog brenda, proizvode se od najkvalitetnijih prirodnih materijala, testiranih u našoj državi prema našim zakonima o standardima i kvalitetu.

Najbolji materijali su prirodni materijali

Savremena modna industrija, uslovljena razvojem tekstilne industrije, na raspolaganju ima širok spektar veštačkih materijala koji se koriste u izradi odeće. Ipak, prilikom kupovine morate voditi računa, jer upravo su ti veštački materijali, koje često odlikuje povoljnija cena, najagresivniji prema koži vaših mališana. Zbog toga se u Kotexu dečija garderoba izrađuje isključivo od prirodnih materijala. Sva odeća koja će direktno dodirivati kožu deteta, kao što su gaćice i majice za decu, ali čak i ona koja neće, duksevi za decu, pantalone i komplet trenerke, šivena je od najkvalitetnijeg pamuka sa dodatkom elastina radi komfora i udobnosti.

Prirodni materijali koji se koriste za izradu ove odeće, da bi koža vaših najmilijih bila zdrava i bezbedna, su:

  • pamuk (pamuk je mekano biljno vlakno koje se u izradi odeće koristi još od 5. milenijuma p.n.e zbog svojih neprocenjivih svojstava i karakteristika: ne izaziva iritacije i alergijske reakcije, nežan, mek i prijatan, prozračan da u njemu koža može da diše, pamuk je istovremeno jedan od najizdržljivijih prirodnih materijala. Najbolje majice za decu i najudobnije komplet trenerke za decu šiju se od najkvalitetnijeg pamuka sa dodatkom elastina, koji ne remeti njegova osnovna svojstva, da bi mališanima nošenje bilo i bezbedno i udobno)
  • lan (kako bi stari Egipćani rekli “mesečevo tkanje”, pored pamuka, još jedan od prirodnih materijala koji se koristi za izradu odeće već milenijumima. Lan je čvrsta i postojana trkanina, izuzetno prijatna za nošenje, naročito na visokim temperaturama. Od njega se, nažalost ne mogu šiti duksevi za decu, ali zato mogu najlepše letnje košulje, suknje i haljinice)

Osobine najboljih materijala

Nežna dečija koža, naročito koža novorođenih beba, izuzetno je osetljiva i sklona iritacijama i alergijskim reakcijama. Možda vam se nebrojeno puta do sad desilo da lečite crvenilo i osip na koži svog deteta, potpuno nesvesni činjenice da ga je izazvala neadekvatna odeća. Dečija garderoba od veštačkih materijala najčešći je uzročnik iritacije i reakcije kože, ma koliko lepa ili pristupačna bila.

Najbolji materijali za izradu dečije odeće moraju biti:

prirodnog porekla (pamuk, lan, modal i svila su materijali koji neće štetiti koži vašeg mališana, naprotiv, u njima koža diše, lako upijaju višak vlage, prijatni su i nežni čak i prema najosetljivijim delovima tela. Veš i majice za decu od čistog pamuka jedini su bezbedan izbor za najosetljivije regije, naročito kada su bebe u pitanju)

trajni i postojani (to su opet osobine prirodnih materijala, jer samo odeću od pamuka možete bezbrižno prati na visokim temperaturama i peglati nebrojano puta, a ona neće izgubiti oblik ni promeniti boju. Duksevi za decu obično se peru na 40 stepeni, ali ako su pamučni možete ih oprati i na višoj temperaturi bez rizika da će izbledeti)

komforni i udobni (često zapostavljana, ali veoma važna osobina materijala, jer deca u garderobi provode sate – bebe u bodiju čitav dan – pa ako je odeća neudobna dete će biti nervozno, sputano, razdražljivo i nezadovoljno. Pokušajte samo da zamislite komplet trenerke za decu koje nisu od pamuka sa dodatkom elastina i osećaj koji bi pružale tokom nošenja – u gruboj, krutoj, neelastičnoj trenerci uživanje bi nestalo u trenu)

Prilikom izbora garderobe za dete ne sme vam biti važna cena, već dizajn, kao i materijal od koga je ista izrađena. Stoga posetite Kotex i izaberite samo najbolje za svoje dete.

Najnovije
- Reklama -spot_img
- Reklama -
Možda bi Vas interesovalo