8.2 C
Novi Sad
četvrtak, 30 novembra, 2023

5 ideja za poklon bebama i novopečenim roditeljima

Dolazak bebe je radosna prilika, ne samo za najbližu porodicu, već i za prijatelje i rođake iz okruženja. 

Tu radost želimo da pretočimo u poklone, što, iako je nešto čemu se rado posvećujemo, može postati težak zadatak, naročito za one koji nemaju iskustva u ovoj oblasti. 

Svako želi da pokloni nešto što je odlično za bebu i što će biti odobreno i od strane novopečenih roditelja.

Garderoba kao poklon je malo dosadila, a i to uvek može da bude jedan od propratnih elemenata. Verovatno ste i sami često bili u dilemi šta kupiti za novorođenče, ili kasnije kako odrasta, šta je to što je dobar poklon, koji će koristiti i bebi, ali i roditeljima. Cilj bi trebalo da vam bude nešto što odgovara na tri kriterijuma: upotrebljivo, funkcionalno i lepo.

I kada se sve ovako posloži, čini se da je sve to tako lepo i lako naći. Svakako je sve što za bebe postoji lepo, a većinom je i upotrebljivo, pa nije teško promašiti. Konsultacije u vezi sa poklonom za bebu su uvek dobrodošle, da se ne bi dogodilo da uzmete već nešto što je kupljeno ili dobijeno, ali bez obzira na sve, evo naših predloga koji vam mogu značiti.

Dubak za bebe

Konsultacije sa roditeljima u vezi sa ovim poklonom moraju da postoje. Dubak za bebe neće svi roditelji želeti, jer postoji veliki strah da li je on dobar za upotrebu ili ne. Zato morate da pitate da li bi im to kao poklon značilo. 

Činjenica je da, kada se pravilno koristi i od uzrasta kada detetu dubak za bebe znači i ne može da utiče negativno na razvoj, mnogo pomaže u procesu prohodavanja. Uz to, dubak za bebe je dobar i kao način da se dete zabavi u njemu, da se malo igra, na bezbedan način, dok roditelji obavljaju svakodnevne kućne obaveze, poput spremanja ručka, čišćenja, ili samo malo odmaraju od svega onoga što su radili.

Ljuljaška 

Poput dubka, ljuljaška takođe pomaže roditeljima da ugrabe nekoliko mirnih minuta za sebe ili da obave kućne poslove bez brige oko toga da li će dete pasti, saplesti se o nešto, udariti i slično. Ljuljaške su odlične u tom smislu, ali i kada dete spava tokom dana, kada ga je potrebno uspavati, zbog čega će vam većina roditelja biti veoma zahvalna na ovako izdašnom i bogatom poklonu. 

Kozmetička korpa

Kozmetike za bebu nikada dosta, jer tu uvek može da se pridoda još neka kremica, mleko za telo, nešto što će na dobar način negovati bebinu kožu. Uslov jeste da uvek vodite računa da kozmetika bude testirana i da bude kvalitetna. Kozmetička korpa je jako lep poklon kojem se roditelji uvek obraduju, jer osim što estetski izgleda vrlo privlačno, utiče i na očuvanje kućnog budžeta, a to bi trebalo da bude još jedan kriterijum u kupovini bebi poklona, kupovina stvari koje su potrebne kako bi roditelji u prvim mesecima mogli da čuvaju kućni budžet, budući da za bebe uvek treba mnogo toga.

Pelene

U vezi sa već pomenutim kriterijumom, ako već ne znate šta biste mogli da kupite i odnesete na poklon, pelene su sigurno potrebne i sa njima nećete pogrešiti. Nijedan roditelj neće zameriti na ovakvom poklonu, jer se pelene kupuju i potrebne su u neverovatnim količinama, pa poklon u vidu torte od pelena je perfektan.

Jastuk za trudnice

Čak i nakon porođaja, budući roditelji, a naročito mame će i dalje  moći da koriste ove neverovatne oblikovane jastuke. Super meko punjenje koje imaju jastuci za trudnice nude odličnu podršku za ramena i noge porodilje kako bi se ublažio pritisak sa leđa tokom spavanja, a osim toga, mogu da posluže i kao sjajno sredstvo za bebu – u početku za dojenje, a kasnije kao stabilizator prilikom sedenja ili kao priručna ogradica za bebu. Više detalja i načinima korišćenja ovih jastuka možete pogledati ovde

Album ili radosnica

Novim roditeljima će se sigurno dopasti ovaj poklon. Poklanjanje foto albuma ili radosnice za bebe može pomoći roditeljima da zabeleže sve prekretnice svoje bebe u prvoj godini. Oni mogu da zalepe slike i otiske stopala svoje bebe, zajedno sa ličnim podacima kao što su težina bebe pri rođenju, vreme kada je rođena i tako dalje.

Poklon vaučeri

I na kraju, kad god ne znate šta biste uzeli, poklon vaučeri u brojnim marketima i tržnim centrima su dostupni i tako će vaš poklon biti brzo spreman, a sami roditelji će odlučiti šta je to što im je najpotrebnije.

Izvor fotografije: Shutterstock

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo