18.9 C
Novi Sad
nedelja, 22 maja, 2022

Najpopularnije kratke ženske frizure

Žena ne prestaje da bude žena zbog dužine kose, iako neki misle suprotno: menjanje izgleda i eksperimentisanje sa stilovima je u prirodi većine žena. Nije samo dosadno imati istu kosu godinama, već neke žene teže ka većoj udobnosti, odlučujući se za kratke ženske frizure koje ne zahtevaju mnogo održavanja. Kratke ženske frizure ne znače da ćete izgubiti ženstvenost, niti da ćete nositi kacigu na glavi – uglavnom su elegantne, edgy i moderne, te naglašavaju vaše crte i oblik lica.

Kratke ženske frizure – generalni saveti

Postoji nekoliko pravila koja će vam pomoći da postignete moderne kratke frizure. Prvo začešljajte kosu unazad, da biste otvorili lice i izgledali elegantno. Ako vam se dopada kako vam stoji kosa vezana u rep, kada vam je lice izloženo, velike su šanse da će vam se dopadati kako vam stoje ženske kratke frizure. Izbegavajte čupave kratke frizure jer često izgledaju neuredno i nespretno.

Šiške su u redu jer čine da izgledate mlađe, ali pokušajte da budu uredne i tanke ili oblikovane na jednu stranu tako da vam čelo nije potpuno pokriveno. Opšta je preporuka da izbegavate šiške ako imate nisko čelo.

Razmislite o svetlijim nijansama kose ako želite da izgledate mlađe – svetle nijanse skidaju godine sa lica. Srebrna kosa može izgledati izuzetno laskavo starijim ženama. Ako još niste spremni da pređete na sedu kosu, razmislite o rešenjima od smeđe do plave kose.

Pored toga, uverite se da se pridržavate opštih preporuka o tome kako da izaberete ženske kratke frizure za svoj oblik lica i teksturu kose. Na primer, tanka kosa izgleda lepše kada je ošišana kratko i slojevito, dok guste i oštre vlasi izgledaju bolje u izduženim rezovima. Ne moraju biti dugačke; Kratka do srednja frizura je veoma dobra opcija.

Elegantne i jednostavne kratke ženske frizure

U nastavku vam donosimo najsjajnije primere kratke frizure za dame svih godina koje biste možda želeli da isprobate:

Klasična pixie frizura

Pixie frizura je popularna varijanta super kratke ženske frizure zahvaljujući mešavini lakoće i razigranog stila. Slojevi kose različite dužine su savršen način da dodate teksturu i dimenziju klasičnoj frizuri, što je ključno da vaš izgled bude mladalački, a ne suviše strog i ozbiljan.

Klasična pixie frizura
Klasična pixie frizura je uvek dobar izbor (shutterstock.com)

Razigrani bob

Jedini način da se stvori oblik kod kratkih frizura za žene je stručan slojevit rez. Ako imate ravnu kosu, možete joj dati dodatni volumen tako što ćete izvući krajeve velikom peglom za uvijanje. Opcija urednog boba je podjednako popularna godinama unazad. Možete birati i asimetrični bob ako imate pravilne crte lica i potpuno ravnu kosu.

Razigrani bob
Kratke ženske frizure – Razigrani bob (shutterstock.com)

Guste šiške

Guste šiške poput zavese i bob dužine kragne savršeno se slažu, a kada je reč o šiškama, one su isto tako jednostavne za održavanje. Guste šiške su super svestrane. Mogu da budu dovoljno dugačke da ih pustite preko lica ili zakačite unazad ako želite, ali se takođe mogu iseći na kraći izgled. Ako volite šiške, ovo bi mogla da bude kratka frizura za vas.

Guste šiške
Moderne kratke frizure – Guste šiške (shutterstock.com)

Buzz cut

Buzz cut je frizura obrijana mašinicom za šišanje na različite stepene dužine. Ova super kratka ženska frizura je za odvažne žene. Istaći će vaše crte lica i oblik glave, a održavanja kose gotovo da i nema – stavite glavu pod tuš i spremni ste za polazak.

Buzz frizura
Super kratke ženske frizure – Buzz frizura (shutterstock.com)

Asimetrični bob

Ako tražite nešto odvažno i drugačije, izaberite oštar, asimetričan bob. Lepota ovog stila je što može biti avangardna koliko želite, u zavisnosti od toga koliko su drastične dužine.

Asimetrični bob
Ženske kratke frizure – Asimetrični bob je dugo nosila pevačica Rihanna (shutterstock.com)

Kovrdžavi bob

Trik za fiksiranje ove kratke ženske frizure jeste da znate da ukrotite i definišete vaše lokne. Biće vam potreban fen sa difuzerom i proizvod za stilizovanje lokni (izbegavajte proizvode koji daju izgled mokrih lokni). Duže kovrdžave šiške takođe bi mogle da daju balans ovoj frizuri.

Kovrdžavi bob
Ženske frizure – Kovrdžavi bob (shutterstock.com)
Najnovije
- Reklama -spot_img
- Reklama -
Možda bi Vas interesovalo