12 C
Novi Sad
četvrtak, 28 septembra, 2023

Laserska epilacija: koji laser daje najbolje rezultate?

Laserska epilacija, odnosno lasersko uklanjanje dlaka, i dalje je jedan od najpopularnijih  estetskih tretmana današnjice. Mogućnost trajnog uklanjanja dlačica motiviše podjednako i  žene i muškarce da se podvrgnu ovoj vrsti tretmana. A ukoliko pričamo o najboljima u svojoj  branši, onda treba da znate da je Soprano vodeći svetski brend za lasersko uklanjanje dlaka. 

Metode laserskog uklanjanja dlaka su mnogo evoluirale poslednjih godina. Trenutno postoje dve  vrste laserskog uklanjanja dlaka: fotoepilacija i laserska epilacija. Kao što i samo ime sugeriše,  fotoepilacija je lasersko uklanjanje dlaka zasnovano na pulsirajućoj svetlosti, odnosno emisiji  svetlosti koja ima različite talasne dužine koje su višesmerne, pa se radi o rasejanoj svetlosti. U  nekim slučajevima je pulsirajuća svetlost efikasna kao laser, ali je manje specifična. Koristi se za  belu ili bledu kožu, a važna karakteristika je da se ne može raditi na tamnoj ili preplanuloj koži. 

Laserska epilacija je specifičnija na folikul dlake s tom prednošću što se može uraditi, iako u  zavisnosti od vrste lasera, na tamnoj ili preplanuloj koži, pa samim tim se može izvoditi i leti.  

Zašto je Soprano vodeći brend u laserskom uklanjanju dlaka? 

Soprano uređaji za lasersko uklanjanje dlaka postoje više od jedne decenije. Svoj opremi ovog  brenda je zajedničko sledeće: svi uređaji rade sa SHR™ tehnologijom, patentom i registrovanim  zaštitnim znakom Alma Lasera. 

SHR™ je bio toliko uspešan napredak na tržištu laserskog uklanjanja dlaka da su konkurenti u  oblasti ove industrije pokušali da kopiraju njegove principe. A koji su to principi? 

SHR™ tehnologija omogućava bezbedne i efikasne tretmane na svim fototipovima kože i, pored  toga, nudi sigurnije i praktično bezbolne tretmane za uklanjanje dlaka. 

U poređenju sa standardnim stacionarnim tehnikama za uklanjanje dlačica, Soprano laseri rezultiraju poboljšanim i doslednijim ukupnim smanjenjem dlačica za pacijenta. 

Udobnost tretmana, raznovrsnost u režimima emisije, mogućnost efikasnog tretmana svih  fototipova kože, čak i preplanule kože, sigurnost, ugradnja novih talasnih dužina za tretiranje  teških slučajeva kao što su fine dlačice – sve ovo čini Soprano vodećim brendom na tržištu laserskog uklanjanja dlaka. 

Kada je u pitanju lasersko uklanjanje dlaka, kvalitet je bitan 

Iako postoji mnogo uređaja dostupnih na tržištu sa oznakom SHR™, potrebno je mnogo više od  samog korišćenja naziva tehnike da bi se osiguralo da je laserski uređaj bezbedan i efikasan.

Naime, uređaji zasnovani na snazi koji koriste svetlosne i optičke komponente su veoma  osetljivi i zahtevaju najviše inženjerske i proizvodne standarde da bi održali konstantnu izlaznu  snagu i minimizirali rizik od opekotina za pacijente. Čak i najmanji nedostatak u dizajnu može  učiniti uređaj neefikasnim i, što je još gore, opasnim. 

S druge strane, proces proizvodnje dioda, testovi bezbednosti sistema, ulaganje u kliničke  studije i međunarodni sertifikati koji potvrđuju efikasnost i bezbednost sistema nisu isti kod svih  proizvođača. Alma i te kako ulaže da zadrži Soprano kao lidera u laserskom uklanjanju dlaka i,  pre svega, da ponudi bezbedne i efikasne tretmane pacijentima. 

Alma Soprano Titanium laser: jači, brži, pametniji 

Alma Soprano Titanium je najinovativniji i najavangardniji laserski uređaj koja danas postoji na  tržištu laserskog uklanjanja dlaka. Kombinuje maksimalnu funkcionalnost i udobnost i za  operatera i za pacijenta. Zahvaljujući njemu, laserska epilacija je sada mnogo brža i bezbolnija,  nudeći značajno poboljšane rezultate. 

Alma Soprano Titanium je jedini aparat na svetu koji postiže sve 3 talasne dužine, i to  istovremeno. Upravo zbog toga uklanja i fine i jače dlačice, a jedna od najznačajnijih prednosti  kod ovog lasera je da je indikovan čak i za preplanulu kožu. Ovo je karakteristika koju nijedan  drugi proizvođač nije uspeo da postigne. 

Koja je razlika između najnovijeg Soprano Titanium-a i prethodnih Soprano modela? 

Soprano Titanium je peta generacija laserskih uređaja Soprano i najnoviji model. Soprano  Titanium, koji je Alma ponosno predstavila 2019. godine, uključuje TRIO tehnologiju. Jedno od  otkrića proizvođača je emitovanje tri talasne dužine lasera istovremeno. Time, efikasnost tretmana laserskog uklanjanja dlaka je poboljšana.

Prvenstveno, zbog toga što aparat cilja na različite slojeve i  strukture folikula dlake i kožu koja ga okružuje. Ova kontrolisana toplota stvara optimalne uslove za trajno uklanjanje dlačica. Drugim rečima, povećava se efikasnost laserskog uklanjanja  dlaka, čak i u teškim slučajevima kao što je fina ili minijaturizovana dlaka.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo