6.8 C
Novi Sad
sreda, februar 21, 2024

Najbolje aplikacije za vremensku prognozu 2022

Vreme je poslednjih godina veoma nestabilno, a čak ni godišnja doba nemaju svoje nekadašnje karakteristike – leta su vrela, sa temperaturama koje prelaze 40 stepeni, tokom zima snega maltene više i nema (sem u planinskim predelima), a proleće je gotovo i nestalo. 

Klimatske promene iz dana u dan postaju sve izraženije, stoga su aplikacije za vremensku prognozu među prvima koje preuzimate kada kupite novi telefon, bilo da je u pitanju Android ili iPhone. Obzirom da temperature u dan za danom mogu drastično varirati, dobra aplikacija za vremensku prognozu vas može pripremiti za dan ili nedelju pred vama, olakšati vam planiranje putovanja, proslave i brojnih drugih životnih okolnosti.

Svaka aplikacija za vremensku prognozu pruža temperature i osnovnu prognozu – čak i podrazumevane aplikacije koje su unapred instalirane na vašem iPhone ili Android uređaju. Najbolja aplikacija za vremensku prognozu će vam pružiti više – od detaljne prognoze na lokalnom nivou, radarskih slika, upozorenja o nevremenu, pa čak i informacija o kvalitetu vazduha. Možete čak i da pratite faze meseca u nekim aplikacijama ili saznate prognozu na predstojećim destinacijama za putovanja.

Sigurno vas zanima koja je najbolja aplikacija za vremensku prognozu, kako biste je instalirali na vaš telefon i kako vas kiša nikada više ne bi iznenadila? U nastavku vam donosimo naše favorite – aplikacije za vremensku prognozu za Android i iPhone.

CARROT Weather

Carrot aplikacija za vremensku prognozu je dugo bila ekskluzivno namenjena iPhone korisnicima, a danas je možete preuzeti i ako koristite Android. Aplikacija koristi veštačku inteligenciju, koja donosi uživanje u njenim funkcijama, skupa sa dosta šale i sarkazma.

iPhone korisnici i dalje mogu dodati vidžet za vremenske prilike na svoje početne ekrane; periodična ažuriranja takođe dodaju funkcije prilagođavanja i bonuse za premium pretplatnike, kao što su podaci o plimi. Posebno nam se sviđa ažuriranje koje prikazuje do pet prognoza za različite lokacije na ekranu lokacije Carrot Weather.

Aplikacija izvlači podatke da bi obezbedila trenutne prognoze po satu i 7 dana natopljene sarkastičnim humorom kako bi ublažila čak i najtmurnije izglede. Možete čak da konfigurišete smisao za humor veštačke inteligencije, te tako on može biti prijateljski, šaljiv ili ubilački, sa mogućnošću da odredite koliko političke šale veštačke inteligencije mogu da budu.

Carrot Weather je besplatna aplikacija za vremensku prognozu, ali nudi različite nivoe pretplate ako niste zadovoljni osnovama u besplatnoj aplikaciji. Premium opcije su dostupne u dva paketa, po cenama od 21.99 i 43.99 evra godišnje.

The Weather Channel

Besplatna verzija aplikacije The Weather Channel sa oglasima dostupna je na Android-u i iOS-u. TWC aplikacija vam pruža obilje meteoroloških podataka kao što su temperatura, vetar i podaci na svakih sat vremena ili na dnevnoj bazi, uz dostupnu produženu 10-dnevnu prognozu. Interaktivne mape mogu da prikažu najnovije Doplerove radarske podatke za prikaz padavina i vremenskih događaja i upozorenja o teškim vremenskim prilikama.

The Weather Channel takođe uključuje funkcije deljenja na društvenim mrežama za korisnike da otpremaju slike, tvitove, video zapise. Premium Pro nivo uklanja oglase i otključava funkcije kao što su 15-minutne prognoze i 72-časovne radarske informacije.

WeatherBug

WeatherBug je besplatna aplikacija za vremensku prognozu, dostupna za iPhone i Android korisnike. Na Androidu, aplikacija se zove Weather by WeatherBug. Ako postoji vremenska situacija u razvoju koju morate da pratite, ova aplikacija vam može pomoći. 

Besplatna verzija može da obezbedi prognoze o nevremenima, upozorenja o munjama, informacije o kvalitetu vazduha i podatke o količini polena, što je naročito zgodno za alergičare, pored uobičajenog niza vremenskih informacija. Pošto preuzima podatke sa meteoroloških usluga, satelita i stanica za praćenje, WeatherBug može da obezbedi hiperlokalne uslove u realnom vremenu sa trenutnim, satnim i 10-dnevnim prognozama. Premium verzija uklanja oglase iz aplikacije.

IQAir AirVisual I Air Quality

U vremenu sve većeg zagađenja, poznavanje kvaliteta vazduha koji udišete je još važnije od informacije da li će padati kiša. Sviđa nam se aplikacija za prognozu kvaliteta vazduha IQAir AirVisual zbog privlačnog načina na koji predstavlja vitalne podatke o kvalitetu vazduha gde god da se nalazite u svetu.

Aplikacija obećava detaljne informacije o zagađivačima i indeksu kvaliteta vazduha za više od 10.000 lokacija u više od 100 zemalja. Imate izbor mapa za gledanje kvaliteta vazduha — ili 2D mapu u boji ili 3D verziju nalik na Google Earth. AirVisual takođe radi u 7-dnevnim prognozama tako da možete unapred da planirate svoje aktivnosti na otvorenom kako biste bili sigurni da izlazite na zdrav i relativno čist vazduh. App je dostupna za Android i iPhone.

Yahoo Weather

Prelepa aplikacija Yahoo Weather ima izuzetno privlačan interfejs koji je istovremeno informativan i upečatljiv. Aplikacija prikazuje slike vaše lokacije sa odgovarajućim vremenom dana i vremenskim uslovima, sa mogućnošću pregleda detaljnih petodnevnih prognoza, kao i interaktivnih radarskih, toplotnih i satelitskih mapa. Ažuriranja su dovela Android aplikaciju u skladu sa iOS dizajnom za jednako prijatno iskustvo na obe platforme.

Druge aplikacije pružaju više detalja i funkcija, ali jasna, koncizna prezentacija Yahoo Weather-a čini je izuzetno jednostavnom, svakodnevnom aplikacijom, koju ometa samo prilično velika reklama dok prevlačite nagore da biste došli do detaljne prognoze.

My Moon Phase

Ako se vaše interesovanje za najbolje aplikacije za vremensku prognozu proteže na lunarni kalendar, My Moon Phase je aplikacija koju morate preuzeti. Aplikacija vam može pomoći da precizno odredite vreme izlaska meseca, kao i faze meseca pomoću opsežnog kalendara za praćenje ciklusa Meseca. Možete čak i da dobijate obaveštenja o tome kada će Mesec ući u određenu fazu.

Fotografi će ceniti jasan interfejs My Moon Phase, jer uključuje informacije o zlatnom i plavom satu — kada će mesec biti na određenom položaju na nebu koji je najpogodniji za snimanje određenih fotografija. Na vremenskom frontu takođe možete videti koliko će biti oblačno, tako da ćete znati da li imate jasan pogled na mesec.

Imajte na umu da je na Google Play-u aplikacija navedena kao My Moon Phase Pro i da je preuzimanje od 1,99 USD. Korisnici iOS-a mogu preuzeti aplikaciju besplatno.

AccuWeather

AccuWeather je aplikacija kojoj možete da se obratite za hiperlokalne prognoze koje vam pomažu da istražite sve željene informacije. Dnevne prognoze aplikacije sadrže sve, od verovatnoće kiše do kvaliteta vazduha, vetra, pokrivenosti oblaka i UV indeksa. Radar uživo vam omogućava da pratite oluje, sneg, led i promene temperature.

Korisnici orijentisani na detalje će ceniti MinuteCast kompanije AccuWeather i ažuriranja o padavinama iz minuta u minut. Funkcija WinterCast vam daje informacije o verovatnoći snežnih padavina, a ažuriranje je dodalo prognozu leda.

AccuWeather je besplatna za Android i iPhone korisnike, ali sada postoji više plaćenih nivoa. Za 99 centi mesečno možete ukloniti oglase; Premium Plus košta 1,99 evra mesečno i dodaje funkciju upozorenja.

Sve nabrojane aplikacije dostupne su za Android i iOS mobilne telefone. Na vama je samo da odlučite koju od njih ćete preuzeti – besplatna opcija je dostupna kod svake od njih, dok premijum opcije uklanjaju oglase i donose nove funkcije – upozorenja i widgete. Više nema izgovora da zaboravite kišobran ili ne nasete SPF, uz najbolje aplikacije za vremensku prognozu.

Najnovije
- Reklama -spot_img
Možda bi Vas interesovalo